Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wontek

Czemu lasie z korpo to

Polecane posty

Ja po moich 3 miesiącach mam uczulenie na hasło "team leader"... Nie wiem jakie są kryteria wyboru na to stanowisko, ale chyba rzeczywiście waginalne, bo logiki i umiejętności moja nie miała za grosz...

Gość asystentka_
Hm... Tak narzekacie na mobbingi, ciągłego banana na twarzy, donosicielstwo, dwulicowych kolegów z pracy. A wyobraźcie sobie że tak jest wszędzie, no prawie. Ale na pewno w większości ;) w markecie, w mikro przedsiębiorstwie z szefem, któremu wystaje słoma z butów, w małym sklepie, w państwówkach czy korporacjach. To jest na porządku dziennym. Tylko z tą małą różnicą że w korpo wysokość pensji jest wyższa i nie licząc umowy o pracę na czas nieokreślony, pakietu zdrowotnego etc. :O

Gość czesławski
a ja to bym zalał chętnie i z uczuciem jakąś smukłą korpo-waginkę. nie musi być przesadnie inteligentna :)

Gość asystentka_
Włosy w kolorze złota, a szczególniej? Sama jesteś dla siebie szefem? :)

Gość czesławski
znalazła bogatego sponsora :)

Gość asystentka_
Stefek, a nie zastanawiałeś sie nad wyjazdem z kraju? :P

mniej więcej - jestem partnerem w spółce :) zaczynamy się rozwijać więc kasa wychodzi właściwie czasem 2x taka jak w korpo, a nie ma porównania co do warunków pracy. W obecnej pracy jestem dla przyjemności i pracuję z ludźmi, których lubię i cenię.

Gość czesławski
hehe. znaczy co, kolo wyłożył kasiorę, a złote włosy występują w charakterze lodziarni? :D:D

Gość asystentka_
Czesławski, myślę, że dla Ciebie wcale nie musi być inteligentna, oby miała prezencję :P ale nawet takie wiedzą komu dawać, a komu nie. :O abstrahując, przychodzę na rozmowę klasyfikacyjną aplikując na stanowisko asystentki, a szef wyskakuje mi na koniec z twierdzeniem, że chce loda. Ja na to że mogę panu przynieść czekoladowego, bardzo dobre mają tu za rogiem. Choć wcale mi wtedy nie było do śmiechu. :(

Gość asystentka_
Włosy w kolorze złotym, to fajnie ze Ci się udało. Powodzenia, oby tak dalej ;)

czesławski: nie, to spółka z koleżanką = kobietą = robienie loda nie było konieczne (....). i nie, nie wylizujemy się nawzajem w przerwach (jako substytut loda). no bez komentarza...

Gość atobyłmaj
a tak z ciekawości, to co Szanowne Panie robią, że tak początek działalności i już kasa się sypie drzwiami i oknami? tak samo z siebie, żadnych inwestycji, znajomości, kontaktów? nie agencja towarzyska aby?

Gość gość
Ej to ide sobie do korporacji, sidam przy stoliczku i co robie?

Gość asystentka_
Sierio, sama się zdziwiłam bo pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Przez chwilę myślałam, że sobie kpi, ale brzmiało to poważnie choć i tak obróciłam to jego chcenie w żart. A on na to że nie o takiego loda mu chodzi i się śmieje. To ja powiedziałam, że w takim razie dziękuję za ofertę pracy aczkolwiek nie skorzystam, pożegnałam się i wyszłam. :O

Gość atobyłmaj
taaa. i za darmo ktoś oddał pewnie :D

Gość gość
No napiszcie, jestem pracownikiem korporacji, sidam przy stoliczku i?

Gość ciamcia
@gość siadasz przy stoliczku, robisz kupę, sprzątasz, idziesz do domu. mama krzyczy co tak późno gówniarzu wracasz, pewnie znowu ten syf jarałeś!

Gość ciamcia
@włosy a co to za biznes? branża? usługi? produkcja?

Gość ciamcia
@włosy coś strasznie enigmatyczna jesteś. pytałam jaka branża. konkretnie. chyba, że ten biznes to taki na potrzeby kafeterii, żeby poszpanować na zasadzie "wiem, ale nie powiem".

Gość ciamcia
ale co usługowa? fryzjer? czy usługi księgowe? bo jedno od drugiego to jak wenus od saturna.

Gość ciamcia
różnica żadna. ale ciekawa jestem, gdzie to takie cuda na kiju, że samo się kręci. i kto takie cuda oddaje gratis. mówiąc wprost, cosik tu prześmiarduje :P

Gość ciamcia
plączemy się w zeznaniach :D wcześniej było, że się kręciło i okazja życia. teraz że niekoniecznie i ciężka choroba. hahaha.