Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana11

czeste infekcje pochwy a poronienie

Polecane posty

Gość zalamana11

witam, 2 razy poronilam a mam od kilku lat nawracajace infekcje, raz grzybica raz bakterioza, no nieraz co miesiac, lekarz mowi ze po urodzeniu dziecka musze braczastrzyki zeby sie tego pozbycraz na zawsze, ale powiedzial ze ciaza to jest priorytet(zastrzyki 3 miesiace i potem miesiac przerwy=4) zastanawiam sie jednak czy to nie jest zwlaszcza infekcje bakteryjne przyczyna tych poronien, zwlaszcza ze w ostatniej ciazy mialam leczylam oczywiscie a le poronilam moze ktoras zWas mial infekcje a donosila szczesliwie ciaze???

Gość zalamana11
A inne powody poronien wykluczone????? genetyczne itd, chlamydie, ureaplasma??????????

Gość zalamana11
lekarz rozklada rece bo nie wiadomo,maial ktoras z Was podobne problemy??????? na gorze mialy byc wykrzykniki ;)

Gość gość
Może trzeba zmienic lekarza?

Gość zalamana11
ale ja z tymi infekcjami bylam u wielu lekarzy, kazdy mowi ze infekcje nie zagrazaja no chyba ze jest sie w ciazy i nie leczy infekcji od razu ale ja ledwo cos mnie zaszczypie albo zaswedzi to od razu do lekarza ide no samam juz nie wiem co robic

Gość zalamana11
teraz podejrzewam ciaze a na poczatku cylku mialam infekcje wyleczylam, no ale jestem przerazona bylam wczoraj u lekarza sprczy przeszlo i mowi ze zaczerwienienie pewnie z powodu brania luteiny dopochwowo

Gość gość
a ile razy poronilas i ktory to byl tydzien. Nie macie czasem konfliktu krwi na przeciwciała. Ty masz grupe RH- a partner Rh+

Gość zalamana11
mamy konflikt ja - maz ma +

Gość gość
To raczej na to bym stawiala ze jest przyczyna poronien.

Gość zalamana11
5 i 6 tydz

Gość zalamana11
no ale dlaczego zaden z lekarzy ( jedna klinika kilku lekarzy) majac w karcie wpisane o konflikcie nic nie zrobili??? to jesli podejrzewam ciaze to co zrobic i kiedy?????

Gość zalamana11
zespolu anyfosfolipidowego tez nie mam

Gość gość
A co makrew do tego??? Miedzy mną i mezm tez jest konflikt ale podaje się immunoglobine i to nie ma znaczenia. Pozatym masz dziwnego lekarza ja jestem w ciąży i gdy tylko lekarz stwierdził gpgrzybice odrazy odstawil mi luteine jak powiedział to najgorsze swibstwo jakie może być przy infekcji pochwy. Odrazxu zmien na duphaston doustny. Kazdy lekarz u ktorego bylam mowil ze jesli ma sie czesto infekcje pochwy nie stosuje sie luteiny dopochwowo to stwareza idealne warunki dla bakteri. Ja grzybice i bakterie wyleczylam robionymi globulkami z antybiotykiem. Dal ci lekarz takie? Stosunkowo drtogie za 6 sztuk 75zl

Gość zalamana11
nie na czas leczenia w poprzedniej ciazy kazal brac pod jezyk a potem dalej dopochwowo bo sie lepiej wchlania

Gość gość
Jeśli macie konflikt to lekarz wiedząc o dwóch poronieniach powinien ci zlecić odravzu badanie krwi na przeciwciała. Wczesniejsze poronienia mogly spowodowac wytworzenie przeciwcial i wtedy powinnas dostac immunoglobine dostalas taki zastrzyk??

Gość gość
Jeśli masz częste infekcje dopochwowo nie bierze się luteiny. Zmien lekarza i poprosił o duphaston. Bo luteina pod język jest malo skuteczna.

Gość zalamana11
kurcze ja zwariuje ja sie troche nie dziwie lekarzom ze sami nie wiedza co bedzie dobre bo jestem trudnym przypadkiem in vitro problem z implantacja zarodka infekcje poronienia

Gość gość
Ale czy po poronieniu dostalas zastrzyk z immunoglobina??

Gość zalamana11
nie mialam w szpitalu tez nie podali mam w domu duphaston ale boje sie na wlasna reke nie zaszkodzi bo biore jeszcze estrofem bo mam rowniez problem z endometrium jezu ja juz nie mam sily

Gość zalamana11
no dobra a teraz jak bedzie pozytywny test to od razu zrobic to badanie jak sie nazywa, zrobie na wlasna reke, skoro oni to lekcewaza

Gość gość
Odczyn antyglobulinowy Coombsa -tak się to nazywa

Gość zalamana11
dzieki :) a co duphastonu to musze skonsultowac z lekarzem bo boje sie na wlasna reke

Gość gość
A wiec lekarzee świadomie mogli zrobić ci krzywdę. Przy konflikcie zawsze w ciążyi się badania na przeciwciała nie powinny się w trakcie ciąży tworzyć w matki organizmie ale przy porodzie i przy poronieniu dochodzi do zmieszania się krwi dlatego konieczny jest zastrzyk w ciągu 72 godz. Skoro nie dali ci tego w twoim organizmie sa antyciala które dziecko traktują jako wroga i go wypychaja z organizmu dlatego nie możesz dfonosicciazy, mozesz mieć rownierz problemy z zajscviem. Radze ci udac się do laboratorium i wykonać badanie krwi na przeciwciała. Koszt okolo30 zl

Gość gość
coś kiepskiego tego gina masz badałaś nasienie partnera ? może to on cię zaraża ? też miałam problemy z infekcjami, pomogła mi doustna szczepionka w tabletkach FemiVaxin, kupiłam w necie uważaj na cukier w diecie, ja zauważyłam że częściej łapałam infekcje gdy jadłam za często słodycze

Gość gość
Nawet jeśli nie jesteś w ciąży typ zrób to badanie. Jesli wynik wyjdzie ze masz te przeciwciała udaj się do lekarza tylko i:-) nnego niż do tej pory. Napewno trzeba je bedzie wyeliminowac jakis czas leczenia to bedzie trwalo ale warto bo pozniej mozesz donosic zdrowa ciaze

Gość zalamana11
czyli jak tylko potwierdze ciaze to mam zrobic??? bo myslalam ze kaza zrobic np pod koniec 1 trymestru no ja sie nie znam zaufalam ze wiedza co robia

Gość gość
No to tez dobre pytanie. Czy twój facert tez jest leczony podczasd gdy ty masz grzybice. Jesli nie to on cie ciągle zaraza. To leczy się razem

Gość gość
idź i zrób to badanie jak najszybciej. Nie ma co czekać. Taki zastrzyk daje się kobietom od razu po pierwszej ciąży -po porodzie a w takim przypadku jak u ciebie po pierwszym poronieniu -wtedy gdy mogło dojść do kontaktu krwi matki i dziecka.

Gość zalamana11
kurcze doszukiwali sie bog wie czego a jak mowilamze to przez konflikt moze ,to zawsze ze napewno nie, i to z powodu tych infekcji bylam u wielu i to bagatelizowalli