Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy związek katoliczki z ateistą ma sens

Polecane posty

jakich kłótni i co Cię dziwi, że real nie równa się internety. nie zauważyłeś tego wcześniej?:D "werwy" dobre. tym bardziej, że ja jestem flegmatyczką.

Gość pluszaq
ale dlaczego mi radzisz czytac o przedszkolach gender? ja sie tylko pytam, co ty masz przeciwko nim. ja nie mam zadnej potrzeby interesoania sie przedszkolami, ale zaciekawila mnie twoja nieodparta niechec to owych, wiec chcialam sie dowiedziec dlaczego, skoro innym to nie przeszkadza, lub sie podoba? :)

Gość gość
Uczenie maluszkow rownosci: nie istnieje plec, ksiazeczki o homoseksualistach, nie ma "dziewczynek" i "chlopcow", itsnieje plec kulturowa. Hmmmm uwazam, ze takie cos nie nauczy tolerancji, przyniesie raczej zatrwazajace skutki

Gość gość
XPDominusXP gość Ej pluszaq;p ja sie znam na gender studies, mialam to na studiach, chodzi mi, ze idea przedszkoli gender jest poronoinym pomyslemusmiech.gif o nic wiecej mi nie chodzi usmiech.gif y y pewno są to studia katolickie, więc zrozumiała sprawa, że masz takie poglądy Dominus nie badz zlosliwy, nie znasz sie na przedszkolach gender, zapewne na gender studies tez nie;) Nie, nie byly to studia katolickie. Chcesz dyskutowac to wejdz w temat a nie rzucasz takie haselka;)

nie istnieje plec, x tam chyba chodzi o to, że każdy może być kim chce. człowiek psem, pies człowiekiem, chłopczyk dziewczynką, a pedofil wychowawcą:-P

Gość gość
pluszaq do osoby od "gender". poczytaj sobie z neutarlnych zrodel na czym polega polityka "gender". Dlatego moja kochana chce zebys poczytala o przedszkolach. Mi kazesz czytac o polityce gender a jak ja mowie o przedszkolach to Ty, ze Cie to nie interesuje:)

Gość XPDominusXP
czytałem w dodatku do wyborczej w Dużym formacie o gender wyłożone na "chłopski rozum" i nie widzę tam niczego zdrożnego choć dla wyznawców patriarchatu a więc KK, może to być problem

Gość gość
Dominus juz masz skleroze;p hehe wczesniej mowiles, ze Cie to nie interesuje. Kurde i ponoc katolicy sa nietolerancyjni. Co nie napisze to Ty mnie szufladkujesz:d a to studia katolickie a to cos.

Gość gość
dodatkowo sex boxy zawierajace penisa i wagine pluszowa, naprawde warto edukowac juz tak malutkie dzieci? Po co im ta wiedza? Zeby robili dobrze pedofilom?

Gość pluszaq
o homoseksualistach lepiej zeby sie nauczyli od nautralnie do tego podchodzacych nauczycieli niz homofobow z otoczenia ;) ucza dzieci, ze plec fizjologiczna nie powinna determinowac ich tozsamosci wedlug utartych schematow. zeby dzieci mialy bardziej otwarty umysl i jak np. dziewczynka ma w sobie ciegotki do bycia naukowcem i nie posiadania rodziny, to zeby nie dala sobie wmowic, ze dziewczynka to ma sie bawic lalkami, a potem miec jakas lekka prace lub nie i zajmowac sie domem. chodzi o to, zeby dzieci wzrastaly w neutralnym nastawieniu do plci jako wyznacznika co mozna, a czego nie mozna, co wypada, a czego nie wypada. i jezeli dzieciom juz w dziecinstwie wytlumaczy sien a czym polega orientacja homoseksualna, to potem w latach dorastania nie beda sie nasmiewac z kolegow gejow, albo jak ktos w sobie odkryje ta orientacje, to nie bedzie musial cierpiec i sie bac co powiedza rodzice, a koledzy .

Gość pluszaq
"dodatkowo sex boxy zawierajace penisa i wagine pluszowa, naprawde warto edukowac juz tak malutkie dzieci? Po co im ta wiedza? Zeby robili dobrze pedofilom?" . ta wiedza im po to, zeby pedofile nie zerowali na ich naiwnosci :o

Gość XPDominusXP
pluszaq, pełen szacun

Gość pluszaq
"Hmmmm uwazam, ze takie cos nie nauczy tolerancji, przyniesie raczej zatrwazajace skutki" . ale JAKIE skutki, ze maja byc tak zatrwazajace? ze dzieci beda swiadome swojej plciowosci? . a to, ze "nie istnieje plec" to juz jest duze uproszczenie. chodzi o to, zeby dzieciom nie ograniczac zainteresowan i zachowan spolecznych przez narzucane od pokolen element (tez uprawszczajac ;) ) patriarchatu.

Gość gość
Pluszaq, prosze Cie poczytaj, powtarzam jestem za rownoscia, ale gdy w gre wchodza male dzieci to trzeba byc ostroznym. Nauka masturbacji, itd w przedszkolu, takie ksiazeczki. Oczywiscie nie w Polsce. Poczytajcie i sie wypowiedzcie. Pamietajcie, ze tu chodzi o NASZE dzieci. I nie chodzi o ateizm czy katolicyzm tylko o dzieci... ja uciekam papa

Gość gość
Pluszaq, chodzilam do przedszkola 15 lat temu, byly lalki samochodziki i bawilem sie czym chcialem. A teraz k***a na sile beda chlopcow w sukienki ubierac:D ja p*****le

Gość pluszaq
ja nie mam zadnych kompetencji w wyznaczaniu curriculum nauki w przedszkolu, wiec zostawie to tym, ktorzy sa na to przygotowani. i nie, nie obawiam sie, ze dzieci w zbyt mlodym wieku beda edukowane w sprawach plci. wszyscy doskonale wiemy, ze dzieci juz od najmlodszych lat bardzo interesuja sie sprawami zwiazanymi z cialem, nagoscia, seksualnoscia i lepiej, niech im ta ciekawosc zaspokoja, a wiedze uporzadkuja, nauczyciele w przedszkolu, niz koledzy na podworku i p***ografia internetowa.

Gość pluszaq
nikt sie w tych rzedszkolach nie kaze chlopcom ubierac w sukienki i udawac gejow. nie wiem, co chcesz zyskac w dyskusji takimi przesadzeniami.

Gość pluszaq
broken - idz w pokoju, a odpocznij sobie :) 🖐️

Gość gość
wszyscy doskonale wiemy, ze dzieci juz od najmlodszych lat bardzo interesuja sie sprawami zwiazanymi z cialem, nagoscia, seksualnoscia Kochana ja tylko uwazam, ze dziecinstwo jest zbyt pieknym okresem zeby ingerowac w sprawy seksualnosci. Jak dziecko zechce to zapyta mamy - proste. Czterolatki maja sie bawic lalkami, samochodzikami. Uczenie o seksualnosci skierujmy do starszych dzieci.

Gość gość
niech im ta ciekawosc zaspokoja, a wiedze uporzadkuja, nauczyciele w przedszkolu, niz koledzy na podworku i p***ografia internetowa. Tak, mozna miec takie podejcie jesli chodzi o starsze dzieci, ale nie o czterolatki. Ucze w przedszkolu, jestem matka czterolatka i naprawde takie dziecko nie potrzebuje wiedzy seksualnej. Ma bawic sie zabawkami. Koniec.

Gość pluszaq
nikt w ich seksualnosc nie ingeruje, prawdopodobnie chodzi o nic wiecej, jak wytlumaczenie dzieciom roznic biologicznych miedzy ptaszkiem a myszka ;) bo dzieci sa tego ciekawe i czemu nie dac im normalnej, biologicznej odpowiedzi. chyba nie sadzisz, ze beda tym dzieciom, czretolatkom, kazac uprawiac seks, lub ogladac film o tym, jak sie uprawia seks ;) a rodzice czesto nie maja nic do powiedzenia w tym temacie lub wrecz tych tematow unikaja. dziecko zas moze nawet nie wiedziec jak sformulowac pytania na te "wstydliwe" tematy. bo to sie uczy dzieci: ze te sprawy sa wstydliwe. a nalezy nauczyc, ze "to" nie jest wstydliwe, a sluzy do czego sluzy i po dylemacie. podaj przyklad jakiejs niestosownej wzmianki o seksualnosci serwowanej czterolatkom, to sie ustosunkuje :)

Gość gosciulo
Opowiadajcie jeszcze :) Ciekawie sie czyta.

Gość gość
Jak można się związać z kimś kto wali konia? Przecież to zbrodnia przeciwko ludzkości gorsza od holocaustu, tak mordować miliony niewinnych plemników, i do tego dzieciobójstwo. Nie wspomnę już o pannach robiących loda z połykiem, przecież to kanibalizm!!!!!

Gość gość
tak, bo przecież plemnik=zapłodniona komórka jajowa, tłuczku ateiści pokazują swój poziom, nie ma co:D racjonaliści, k****, no żałosne po prostu.

Gość gość
a jak tam pedofilki w czarnych sukieneczkach? pełnią noce dyżury żeby zabrać głos, czy nie?

Gość gość
tak, zjebku, bo przecież katolicy to pedofile. wszyscy.

Gość tylkouważaj
jak szef jp2 pedofil to i wszyscy, aco