Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jesli upieke kurczaka na butelce z piwem moze tego kurczaka zjesc 6scio late

Polecane posty

Gość gość
Moze przeciez wyparuja procenty z tego piwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja piekłam takiego kurczaka :D alkoholu tzn % w nim nie ma, wiem bo potem mój mąż sprawdzał sie alkomatem na wszelki wypadek i nie wyszlo nic. Ale smak piwa trochę był.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dajcie przepis- chętnie zrobię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przyprawiasz kurczaka jak lubisz, odkładasz na kilka godzin, potem na blaszce albo w naczyniu żaroodpornym ustawiasz butelkę piwa otwartą i bez kartki, na to wsadzasz kurczaka tak żeby szyjka butelki wystawiała, jesli jest rozcięty zaszywasz i pieczesz 1,5 godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziecko nie powinno w ogóle znać smaku piwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dla dzieci leję wodę do butelki ;P Jak dla mnie to najlepszy kurczak na świecie. Jak kładę na blachę/folię to od dołu jest "ugotowany" może źle coś robię, ale się nie zastanawiam bo na butelce nie da się go zepsuć i tak robię od lat :) Robię 2: jeden z piwem, drugi z wodą. Co zostanie jest do chleba :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A nasze dziecko dawno temu poznało smak piwa i wiem, że mu nie smakuje, dlatego mogę spokojnie zostawić je w domu samo w domu z browarami, bo wiem, że mi niczego nie podpije.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość exdebill_po_wakacjach
robie bez piwa póki co, ale spórbuję z wodą chętnie, w tej chwili przyprawionego kurczaka podsmażam na mieszance masła i oleju, tak, żeby ładnie zrumienić skórkę, do srodka wkładam dwie połówki obranej cytryny, wstawiam do naczynia zaroodpornego w którym jest odrobina wody na dnie, przykrywam folią i piekę, 20 min. przed końcem odkrywam kurczaka, podlewam sosem co 5 minut i tez jest pyszny:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bez przesady zeby robic z woda... alkohol wyparowuje a kurczak jest po prosgu bardO kruchy i soczysty jednoczesnie,posmak moze delikatnie piwa czuc. Dzoecko nawet dwuletnie smialo moze.jesc a nawet i roczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×