Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość122222222222

Escapelle

Polecane posty

Gość gość122222222222

Witam wszystkich. Chciałabym wiedzieć, czy może któraś z Was miała kiedyś podobną sytuację : Ostatnio byłam zmuszona wziąć tabletkę Escapelle. Uprawiałam seks w sam dzień owulacji (piątek) i kolejny (sobota). Od pierwszego stosunku nie minęło 48 godzin. Dodam, ze nie były to stosunki '' do końca '', partner nie skończył we mnie. Jak duże jest prawdopodobieństwo, że mogłabym być w ciąży? :( stresuje sie bardzo ..

Jeśli wziełam tabletke po . a podczas sotsunku nei bylo wytrysku itp to raczej masz male szanse na to by byc w ciazy. a w jakims czasie od sotsunku zazylas ta tabletke?

Gość gość122222222222
nie minęło 48 godzin

To raczej nei jesteś w ciązy . escapelle ma zapobiec zaplodnieniu., dlatego wazne jest by go wziac jak najszybciej od stosunku. Szacowany czas zaplodnienia to 72 gdz nie mniej jednak mzoe sie zdarzyc ze mozna zaciazyc wczesniej.

Gość gość122222222222
Na ulotce pisze jeszcze '' Jeśli jednak do zapłodnienia już doszło – zapobiegają one zagnieżdżeniu się komórki jajowej '' . Wpływa ona na strukturę śluzu. Moje skutki uboczne to straszne zawroty głowy i nudności ( ale nie wymiotowałam ), śluz także uległ zmianie - stał się bardziej gęsty oraz zmienił kolor ( kremowo-żółtawy, coś w ten deseń), tabletke przyjęłam rano, wieczorem już zaobserwowałam zmianę śluzu. Czyli tabletka przyjąć się musiała. Do zagnieżdżenia dochodzi zazwyczaj po około 7-10 dni od owulacji. Owulacja nastąpiła w piątek, ja wzięłam tabletkę rano w niedziele. Więc chyba marne szanse, żeby zdążyła się zagnieździć.

Gość gość
ale wy jesteście durne, escapelle bierzesz gdy zaliczysz wpadkę a nie z nerwów bo bzykało się na przerywanym ....

Gość gość122222222222
Spanikowałam. W piątek było dwa razy, za pierwszym seks trwał chwile a zlał sie poza mną jakieś 5 min po wyjęciu.. za jakieś może 30 h znowu doszło do stosunku, ponoć troche plemników może '' wylecieć '' po pierwszym wytrysku, więc chyba lepiej dmuchać na zimne? tym bardziej, że to dzień owulacji. Już nigdy więcej tak nie zrobie..