Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zysiolinka

buty zimowe

Polecane posty

Gość Zysiolinka

Byłam dzisiaj w CCC żeby kupić synkowi (1,5) buty na zimę (wysoka cholewka). Zmierzyłam mu nogę i wyszedł nr 22 więc wybrałam kilka par w nr23. Ale żadne nie chciały wejść (pięta w powietrzu) a nr 24 wszedł bez problemu. Tylko jak przyłożę, podeszwę buta do stupki to ten but jest ogromny. I już sama nie wiem jak to jest z tymi butami. Jak to wygląda u was?

Gość gość
Może syn ma wysokie podbicie? Najlepiej wybierać modele w których język wysuwa się do przodu całkowicie odłsniając swobodne wejście do buta. Można też szukac butów które w miejscu podbicia mają wszystą gumę która rozszerza się na tyle na ile potrzeba.

Gość gość
Dodam że powinnaś sprawdzać czy but ma wyciąganą wkładkę a jeżeli tak to wyciągnij i przyłóż do niej stopę dziecka by upewnić się czy na na przodzie 1-1,5 luzu.

Gość mama szarańczy
Ja mierzyłam starym sposobem babci...na patyczek:) Patyczek obcięłam dokładnie długości stopki dziecka kiedy ono stało....i patyczek powinien wejść i zostawić maks do 1 cm miejsca...jak nie wchodzi to wiadomo....kaplica:)

Niestety wkładki nie da się wyciągnąć :/ buciki w środku mają futerko może dlatego taki duży rozmiar dopiero wszedł na nogę? no i faktycznie synek ma "pulchne" stupki:)

Gość gość
Zysiolinka nie patrz na to że buty wydają się duże, zawsze lepiej kupić za duże, niż za małe. Tak jak ktoś napisał, zmierz długość patyczkiem, jak dziecko stoi a nie siedzi, stopa się wydłuża na stojaka lub jak mierzysz buty na stopę to z tyłu jeszcze powinien wejść twój palec (minimum luzu musi być), ale upewnij się przykładając patyczek, bo dzieci czasami podkulają paluszki i do mierzenia zakładaj grubsze skarpetki, takie jakie będziesz zakładała dziecku w zimę.