Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krem na rozstępy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jaki krem jest dobry na zapobieganie rozstępów w ciąży?

Gość gość
ja polecam naturalne masło shea, ew. elasti-q. każdej pasuje inny krem.

Gość gość
dziękuję za odpis czy ktoś jeszcze sie wypowie?

Gość gość 123
Nie sądzę by istniał takowy, co zapobiegnie rozstępom, jak mają być to będą, należy jednak zadbać o nawilżenie i natłuszczenie skóry, ale z drugiej strony nie wcierałabym w skórę rzeczy, których normalnie nie nałożyłabym na skórę dziecka, jakby nie było ponad 60% składników kosmetyków wchłania się przez skórę i to niekoniecznie tych naturalnych. Osobiście polecam ci mieszankę oleju macadamia i oleju z dzikiej róży, w 100% naturalne i pomagają skórze przejść przez cięższe okresy ;)

Gość gość
Polecam produkty Mustela. Przyjaciółka stosowała i po urodzeniu dziecka jej brzuch może i nie był brzuchem miss, ale nikt by nie powiedział, że jest po porodzie. Druga znajoma jest w 9 miesiącu i wygląda ślicznie :) A moja skóra na 5. miesiąc też zachowuje się niczego sobie :)

Gość gość
ja prawie od początku ciąży (jak jeszcze brzuszek był niewidoczny) smarowałam się zwykłą oliwką dla dzieci - doświadczone koleżanki mówiły mi że podobno jest najlepsza i nie ma co inwestować w drogie kosmetyki. W 3 miesiącu pojawiły mi się rozstępy, praktycznie z dnia na dzień, było ich mnóstwo i trochę mnie to przeraziło. Postanowiłam spróbować z jakimś specjalnym preparatem na rozstępy, ale nie chciałam kupować od razu tych najdroższych (akurat o musteli czytałam kiepskie komentarze, a doszłam do wniosku, że jeśli rozstępy mam gdzieś zapisane w genach, to te drogie kosmetyki i tak jakoś znacząco mi nie pomogą). Kupiłam serum na rozstępy Perfecta mama, na początku stosowałam go nawet kilka razy w ciągu dnia, było trochę lepiej, ale rozstępy nadal były widoczne. Potem przerzuciłam się na system rano: perfecta, wieczorem perfecta i na to jeszcze oliwka. Teraz jestem w szoku, bo w 17 tc nie mam ani jednego rozstępu, te które były zniknęły a nowe się nie pojawiają. Może to skóra przyzwyczaiła się do rozciągania, albo krem + oliwka dały radę. U mnie ten zestaw bardzo się sprawdził, choć byłam już pewna, że z tymi rozstępami, które w tak szybkim czasie pojawiły się u mnie, zostanę do końca życia.

Gość gość
Ja przed ciąża jeszcze i cała ciąże stosowałam mama mio tummy ryb potem weekendy olejek na rozstępy i bio oil rozstępy pojawily sie w 37 tyg jak maja sie pojawić to sie pojawia pozniej dermabrazja albo laser nas ratuje niestety i tak w 100% nie mozna będzie sie ich pozbyć

Ja mam uczulenie na oliwkę, wiec u mnie ten tańszy sposób odpadł... Kupowałam profesjonalne kosmetyki ponieważ zarówno mama jak i siostra miały rozstępy - siostra stosowała tylko oliwkę i to pod koniec ciąży... Ja stosowałam przez pierwsze 3 miesiace ciaży Mustelle (drogi bo około 70zł). Celowo na początek wzięlam drozszy żeby dobrze przygotowac skórę do rozciągania. Tak mi poleciła moja kosmetyczka. Żeby zapobiegać. Smarować zanim zacznie rosnąć brzuch. Później krem z firmy Pharmaceris (już przystępniejsza cena 30zł). Smaruję się raz dziennie. Brzuch mam śliczny :) zero rozstępów. Ale wszystko się okaże jak urodzę. Termin mam na 10 pazdziernik. Wtedy napiszę jakie były tego efekty.

I jeszcze jedno. Zainwestuj i zadbaj o swoje ciało w ciąży - żeby później nie żałować. To prawda że jak mają być to i tak beda rozstępy. Ale przynajmniej będziesz miec pewnosc że sie starałaś. Później pozbyć się ich to baaaaardzo kosztowna sprawa....

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedzi lecę dzisiaj kupić oliwkę i ten kremik:)

Gość gość
ja stosowalam ziajke pocztko a pozniej juz tylko sama oliwke dl adzieci bambino... jestem 3 tyg po porodzie i nie mam ani jednego rozstepu :) polecam

Gość gość
w rossmanie można kupić kremy na rozstępy specjalnie dla kobiet w ciąży :) ja stosuje krem z bilendy "sexy mama" i jak na razie nie wiedze tych rozstepów a brzuch mam wieeeeelki

Gość gość
Mi siostra poleciła Masło na rosnący brzuszek Essential Care i od początku ciąży go używałam i rozstępów mam bardzo niewiele a bałam się, że będzie gorzej bo moja mama po ciąży miała ich mnóstwo. Na dodatek skład jest naturalny bez zbędnej chemii.