Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwnie mi

Dziwny sen

Polecane posty

Gość Dziwnie mi

Snilo mi sie ze spoznilam sie na samolot z pl do uk. Czy ktos wie, co to moze oznaczac?

Gość gość
No rzeczywiscie strasznie dziwny sen :O wprost niewiarygodny, czyste fantasy z domieszką horroru, romansu z istotami pozaziemskimi i science-fiction Świetna fabuła, może napisz ksiazke na ten temat, bedzie mega ciekawa i każdy ją kupi

Gość gość
zawsze jak miałem taki sen to nie wstawałem na czas do pracy lub spóźniałem się na ważne spotkanie

Gość Gosc 1
Jak sen o połączeniach, na które nie zdążyliśmy, zinterpretowałby Freud? Według Freuda sny o spóźnieniu się na pociąg mają związek z naszym lękiem przed śmiercią. Drogę na pociąg czy samolot interpretuje on jako umieranie – jeżeli więc środek transportu nam ucieknie, tak na dobrą sprawę sen ten ma optymistyczny wydźwięk. Jak sen o połączeniach, na które nie zdążyliśmy, zinterpretowałby Jung? Jung uważał, że sny, w których śpieszymy się na jakiś środek transportu, oznaczają metaforycznie podróż osoby śniącej ku samorealizacji. Ostrzegał również, że mogą one wskazywać na neurozy związane z przerostem ambicji w jakimś aspekcie naszego życia, a także, że mogą się wiązać z przegapieniem okazji na lepsze poznanie prawdy o nas samych.

Gość gość
a jak Freund z Jugiem zinterpretowaliby sen o tym, ze jest sie razonym pradem? albo sen o tym, ze pada kolorowy snieg?

Gość Gosc 1
to seeeee poszukaj w googlu