Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

martwilybyscie sie pytajnik

Polecane posty

Gość gość

mam 7 miesieczne dziecko ktore nie siedzi, nie pelza nie raczkuje. umie tylko sie turlac :( probuje pelzac

Gość gość
ale dzis jak czytalam o innych dzieciach w tym samym wieku to siedza, pelzaja, raczkuja

Gość gość
nie:) moja mała ma ponad 8 i jeszcze nic nie robi:)tzn sama posadzona siedzi sztywno i prowadzona pod paszki też stawia ładnie kroczki ale żeby sama usiąść czy podnieśc dupkę do raczkowania czy choćby pełzania to nie:) ale nie martwię się tym bo kade dziecko rozwija się w swoim tempie i jestem pewna że da sobię wkońcu radę:) Ty też bądź dobrej myśli:)

Gość gość
ale moj nawet nie siedzi posadzony :( upada na boczki lub czesciej leci do przodu probujac zlapac stopki

Gość gość
a i nie sugeruj sie tym co pisza inni bo każde dziecko ma swoje tempo rozwoju:) Twoje dziecko ma jeszcze dużo czasu nie martw się na zapas:)

Gość gość
kroczki etz robi w 0ogole uwielbia byc noszony nad podloga i stawiac kroczki piszczy z radosci wtedy ale zeby cos samemu robic.. wszystko stoi w miejscu. a w ogole szybko zaczal sie turlac a teraz wszystko stoi w miejscu jakby ponad 4 miesiace

Gość gość
lubi leżec na brzuszku??

Gość gość
Ma jeszcze czas,nie przejmuj się.Może porozmawiam z pediatrą co na ten temat sadzi-bedziesz spokojniejsza.

Gość gość
ale czy nie powinien juz chociaz stabilnie siedziec sam? nie chodzi mi zeby siadal ale chociaz siedziec. wszyscy juz o to sie pytaja od dawna czy juz siedzi. juz zaczynam wariowac od tej presji

Gość gość
wiesz co, bierz na serio poprawke na to co piszą mamy tutaj..... dam Ci taki przykład - córeczka mojego kuzyna, wydawała się że już w wieku 8 mcu chodzi, a tymczasem gdy ją zobaczyłam na żywo to ledwo siedziała sama, tak do minuty, potem już musiała z oparciem i tyle.....a ile przez telefon się nasłuchałam - śmieje się, raczkuje, wstaje, no cuda wianki :) Moja córcia siedziała jak skończyła 7 miesięcy - wtedy siedziała stabilnie. Raczkować aktywnie zaczęła na końcówce 11 mca. W tym samym momencie zaczęła podnosić się przy meblach, nas..... obserwuj ogólny rozwój dziecka, a nie kolejne czynności które odhaczasz....

Gość gość
lubi sam sie bardzo czesto przewraca na brzuch nawet podczas przewijania ale lezenie siue konczyu keidy zaczyna probowac sie przemieszczac -odpycha sie nozkami spada na buzie i ejst placz i tyle z lezenia

Gość gość
aha siedziała sama stabilnie po skończonym 7 mcu, a siadała sama dopiero tuż przed 10 miesiącem

Gość gość
pewnie już to słyszałaś mln razy ale niech dużo na brzuszku lezy to ćwiczy mięśnie tułowia w ten sposób staje się silniejszy. Moja mała nie lubiała leżeć na brzuszku ale byłam bezlitosna i kładłam często i ma więcej sił od tego:)

Gość gość
praktyka czyni mistrza:) popłacze i przestanie i będzie próbować dalej aż do skutku:)

Gość gość
Najbardziej mnie martwi to ze nie siedzi stabilnie :( to chyba juz powinien

Gość gość
mój zaczął siedzieć posadzony stabilnie jak miał skończone 7 miesiecy, ale sa dzieci i wcześniej siedzące i później, a są całkiem normalne po co ten cały pęd do tego wszystkiego? jak nie ma porazenia to wszytsko w swoim czasie

Gość gość
Porazenia chyba nie ma nikt nic nie zauwazyl zaden lekarz ale nie wiem. Bd pod koniec miesiaca u pediatry to zapytam

Gość gość
Nie martw sie mówi sie ze dziecko powinno sie przewracac od 4 miesiąca z brzuszka na plecy a z pleców ok6-7 miesiąca na brzuszku kładź i za chwile zobaczysz różnice ja mała zaczęłam kłaść i w ciagu tyg mała sie sama przekręca na plecki czas ma jeszcze są dzieci przecież co dobrze po roku dopiero zaczynaja stawać

Gość gość
moj synek tez nic nie chcial robic,a wszystko z nim ok.Nie siadal samodzielnie do 10 miesiaca nie stawal na nozki tez jakos tak o raczkowaniu nie wspomne bo ten etap w ogole przeskoczyl jak mial niespelna 12 miesiecy zaczal stawiac pierwsze kroczki :) Nie martw sie leniuszka masz malego i tyle.

Gość gość
ale jak posadzilas to tez nie umial siedziec?

Gość gość
Moj ma 6,5 i ma dni ze mu sie nawet nie chce przewrocic na brzuch albo na plecy. A dzis rano przeturlal sie przez cale lozko. Posadzony przewraca sie na boki albo chce zlapac stopki i leci do przodu. Siedzi tylko u kogos na kolanach i czasami usiadzie w wozku jak ma sie czego trzymac. Nie pelza,kilka razy probowal i dal sobie spokoj bo mu nie wychodzilo,widac ma po rodzicach,ze nie lubi sie przemeczac :P nie probuje nawet raczkowac,nie przyjmuje pozycji do raczkowania. Albo podnosi sie na raczkach a pupa w.dole albo pupa w gore a glowka wtedy w dole. Ja sie nie martwie. Uwazam,ze ma duzo czasu. Widze po jego budowie,ze jest nie gotowy,ma niegotowe miesnie i kosci. To wszystko musi wspolgrac. Na brzuszku nie lubi lezec.

Gość gość
Dodam,ze jak go klade n brzuch to czasem zaprze sie raczkami i kleknie na kolankach jakby do raczkowania,pobuja sie przod tyl kilka razy i traci rownowage i leco albo na boki albo w przod.

Gość gość
ja od porazenia jakby je miał to by już dawno lekarz Cie poinformował spokojnie, napewno nie ma, więc wszystko w swoim czasiie

Gość gość
ma cora usiadła sama dopiero w 10 miesiącu jak zabrała się za raczkowanie . wcześniej siedziała tylko posadzona . i wszystko znią ok

Gość gość
ale moj wlasnie nie siedzi posadzony w tym problem

Gość gość
Ale ma dopiero 7 miesiecy. Ma czas.skoro sie przewraca to nie jest gotowy. Ja nie wierze,ze moj 6.5miesiaca nauczy sie tego w 2tyg.

Gość gość
To jeśli tak strasznie sie martwiła idź do lekarza będziesz miała pewność ze wszystko ok z twoim dzieckiem jesli inne mamy cię nie uspokoiły ile syn leży na brzuszku w ciagu dnia?