Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z kubkiem mleka

przejście na mleko krowie

Polecane posty

Hej Mamy moja pociecha kończy niebawem rok i chcę zacząć podawać mleko krowie, zamiast MM2. Czy podawałyście ja na zmianę w okresie przejściowym, czy może rozcieńczone wodą, czy może po prostu metodą "prosto z mostu" obserwując ewentualne reakcje? czekam na Wasze doświadczenia w tym temacie i pozdrawiam

Gość panna mleczarnia
daj mala lyzeczke na poczatek :P, :P, :P

Gość gość
lepiej poczekać do 2 roku

Gość gość
ja zaczęłam podawać w drugim roku i dziecko źle zareagowało poczekałam do 3 teraz tylko w postaci jogurtów w naleśnikach ser żółty, mleka do picia krowiego nie podaje, bo są duże problemy z brzuchem zaparcia itp. Byłam u alergologa alergii silnej nie ma wyszła lekka kropeczka ale lekarz kazał podawać właśnie w postaci jogurtu mleka krowiego do picia nie ccc z doświadczenia innej mamy - kuzynki - zaczęła podawać 1,5r oku jakieś mleko i to nie ze sklepu ale niby wiejskie itp dziecko dostało silnej alergii potem skazy - ale nie wiem ile podawała itp cc dlatego lepiej spokojnie stopniowo np właśnie jakiś jogurt naturalny nie dałabym tak od razu kubka z mlekiem

Gość gość
Nabial chyba juz dostaje,prawda? Zacznij od.przetworow.na mleku krowim,np.od budyniu gotowanego tak jak dla was. Poobserwuj. Nalesniki itp.na pewno tez robisz normalnie? Potem daj sie napic np. W postaci kakao,nieduza porcje. I tak powoli co raz wiecej jak dobrze reaguje.

OK..to chyba dobry pomysł z tymi produktami mlecznymi..... Lekarka mówiła o rozcienczaniu wodą, ale ciągle mój instynkt mówi że to nie przejdzie :) a instynkt ostrzegawczo odzywa się nei tak często, dlatego tutaj piszę..... Jeszcze ktoś coś doradzi?

tak, jadła już twaróg, jogurt też, choć taki z owocami dla dziecka (być może jest tam mm, nie krowie? muszę sprawdzić).

Gość gość
Moja mala jak miala niecaly rok zaczela dostawac krowie. I nic jej nie jest. Zaczelam od kaszki mannej na mleku a teraz pije krowie rozcieczone z woda w proporcji pol na pol a ma 1,5roku