Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość111

wpadka

Polecane posty

Gość gość111

Cześć. Chciałabym od was jakieś rady. Chodzi o to, że czasami się tak zastanawiałam nad macierzyństwem. Lubię dzieci więc chciałabym mieć swoje maleństwo. Chłopak twierdził że za parę lat bo, bo jest za młody itd. Poprzebijałam kilka prezerwatyw i włożyłam do szkatułki w której je trzymamy. Ostatnio w związku przechodziliśmy kryzys, nie układało nam się itd, po pogodzeniu się i zakopaniu toporu daliśmy się ponieść emocjom i odbyliśmy stosunek. Po paru dniach znowu awantury. Okazało się że jestem w ciąży (użyliśmy tej dziurawej prezerwatywy). Jak chłopak się dowiedział to na początku nie był zadowolony ale teraz się cieszymy oboje, jest między nami bardzo dobrze, myślimy o ślubie itd. Myślicie ze powinnam mieć wyrzuty czy że slusznie zrobiłam?

Gość gość
wiesz to nie do końca tak, bo skoro facet uprawia seks to musi liczyć się z ciążą. ale to co zrobiłaś to dla mnie głupota...

Gość gość
a masz suko stalą prace, mieszkanie i kase? Jesli nie...TO WEZ CEGŁE I WAL SIE W RYJ.

Gość gość111
mam stałą pracę i trochę oszczędności, co prawda wynajmuję mieszkanie ale nie żyję najgorzej.

Gość gość
To jest niemoralne.. Ty chciałaś, ale nie liczyłaś się z jego odczuciami w tej kwestii. Postawiłaś go pod faktem dokonanym, bo miałaś taki kaprys zamiast rozmawiać i poczekać na moment aż będziecie oboje na to gotowi. Wobec niego to nie było w porządku, tak się nie robi. Co innego jakby rzeczywiście wasze zabezpieczenie zawiodło, a Ty po prostu uknułaś intrygę. Ja na Twoim miejscu miałabym wyrzuty sumienia.

Gość gość
hmm no podpisuje się pod powyższym... musiałas byc strasznie zdesperowa ale mniejsza o to po proetu nigdy sie nie przyznawaj do tego:)

postąpiłaś trochę nie fair ale równie dobrze mogła byś przypadkowo zajść w ciąże. Jeżeli teraz obydwoje się cieszycie z ciąży to wyrzuty mozna odstawić na bok:) Nie przejmuj się tym będziesz mamą:)

Gość gość
I całe życie będzie ukrywać przed partnerem jak zostało poczęte ich dziecko.. Podobno szczerość i zaufanie w związku to podstawa..

Gość gość
"równie dobrze mogłaś zajść w ciążę przypadkowo" - no ludzie ! Wy myślicie co piszecie? Skoro facet się zabezpieczał to miał ku temu powód. Przypadkowa ciąża, a celowa - tym bardziej w niewiedzy partnera, to znaczna różnica.

Gość gość
dziecko powinno przyjść wtedy gdy oboje podejmiecie taką decyzje, co innego wpadka, bo prezerwatywa pękła. Bardzo nieładnie, że tak WAŻNĄ DECYZJĘ podjęłaś sama.

Gość gość111
Wiem że podjęłam tą decyzję sama, mimo że chłopak nie był gotowy. Bałam się że go stracę. Mieliśmy kryzys. Ale teraz się oboje z tego cieszymy. Też jest dumny z tego choć początki będą trudne. "równie dobrze mogła byś przypadkowo zajść w ciąże" ... owszem, czasami uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia.

Gość gość
dbaj o siebie i baby,

Gość gość111
na pewno będę . i nie tyle co będę a będziemy :)

Gość gość
Zdecydowałaś się na dziecko z facetem niedojrzałym emocjonalnie do tej roli. Skutki nadejdą. Czekaj cierpliwie.