Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkasz w mieście czy na wsi

Polecane posty

Gość gość

Ja mieszkam w dość dużej wsi "Bezledy". Większość osób mówi, że ta wieś to jakaś patola i wgl. Jednakże ja tu chodziłam do szkoły, poznałam najprawdziwszysch przyjaciół i jestem szczęśliwa. Podobno też patola pod tym względem, bo w szkołach cieżko zdać. Ja tu chodziłam do podstawówki i zdałam, nawet jako najlepszy uczeń w szkole. Na wsi zawsze się coś dzieje. To nie jest taka typowa wieś, że są tylko krowy, świnie, dwa domy na krzyż i same pastwiska. Nie tu jest księgarnia, sklep, bloki, kantor, bar, szkola, straż graniczna i wiele innych. Teraz do szkoły dojeżdżam autobusem ze znajomymi do miasta 7 km. Jestem szczęśliwa, ze tu mieszkam <3.

Jak dzisiaj przejechałem przez miasto autem rano to stwierdzam że wole wieś na której mieszkam ;]

Gość Zenonekk
Urzekła mnie ta historia.

Gość gość
Ale za to w mieście masz restauracje typu mcdonald,paletę zapachów od smażonego oleju po spaliny i pot w komunikacji miejskiej,różne absorbujące dźwięki jak samochody,tramwaje,młoty pneumatyczne no i w końcu wszechobecna kultura słyszalna między blokowiskami będącymi perłami architektury.

Gość gość
Ja mieszkam niby w miescie, ale Radom to tak naprawde gorzej niz wies :O

Gość new money idiot
Mieszkam w ogromnym mieście poza granicami Polski, ale nie przyznaję się, że mieszkam w mieście, bo mi wstyd. Mieszkanie w mieście oznacza, że się nie dorobiles jeszcze i nie stać cię na dom za miastem, ogród itp. Ale jeszcze rok, dwa i w końcu będę suburbian lady. Już się doczekać nie mogę! W mieście mieszka biedny plebs. Nawet jeżeli ma się apartament w downtown (tak jak my mamy), to tylko dom na suburbs albo in the country się liczy.