Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uważacie że studia prywatne są gorsze

Polecane posty

Gość gość

od państwowych? mimo że uczelnia ma pełno staży i praktyk a na pobliskim uniwerku zero?

Gość gość
szczerze? Jak widzę jacy debile kończą prywatne uczelnie to nic dziwnego, że ludzie myślą, że prywatne uczelnie są gorsze.

Gość gość
słyszałaś o tej akcji - wykładowca nie chciał dać zaliczenia studentce. Ona mu powiedziała, że musi jej wpisać, bo ona mu za to płaci. On jej powiedział, że ona mu płaci za to, żeby on wymagał. Zwolnili go :D

Gość sdfadfdfdffasafs
porombane

Gość gość
Na prywatne idą same debile. Pomyśl tylko. Po co mam płacić za coś co mogę mieć za darmo i lepszej jakości?

Gość gość
mam dwóch kolegów na uniwerku jeden studiuje 5 rok medycyne i robią takie błędy ortograficzne że szok :D także nie mówcie że ci z państwowych są tacy ynteligentni 🖐️

Gość gość
Zdecydowanie prywatne szkoły są gorsze. Mniej wymagają, zazwyczaj wszystko zaliczasz - bo płacisz. Zobacz sobie wykaz hierarchii szkół. Najpierw są uniwersytety podmiotowe np. Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, następnie uniwersytety przymiotnikowe np. Uniwersytet Przyrodniczy, następnie politechniki, a na samym końcu są szkoły wyższe (prywatne) np. Wyższa Szkoła Bankowości.

Gość gość
Myślę ,że są na nich mniejsze wymagania i to jest minus takich uczelni, ale z drugiej strony przeważnie na takich traktuje się lepiej studenta niz na państwowych, bardziej ,, po ludzku" nawet jeśli są ci sami wykładowcy to oni inaczej podchodzą do studentów

Gość gość
Zapomniałaś/łeś dodać, że potencjalny pracodawca mając przed sobą osobę po uniwersytecie (państwowym), a osobę po wyższej szkole (prywatnej) wybierze tę pierwszą.

Gość gość
A ja myślę,że wybierze taką co ma doświadczenie, zna języki, zrobi na nim dobre wrażenie i przede wszystkim taką po znajomości :)

Gość gość
na przykład moja koleżanka... dostała pracę w sumie tylko dlatego,że ma ,, urok" osobisty i spodobała się pracodawcy ( nie chodzi tu o pracę przez łóżko po prostu od razu ja polubił) . Studia skończyła pedagogiczne więc byli lepsi od niej. Czasem pierwsze wrażenie i zwykła rozmowa tez dużo decydują

Gość gość
po prywatnej gorzej jest z pracą?

Gość gość
ja w swojej prywatnej mam staże i praktyki to chyba sie ceni czy nie?

Gość gość
Tak, uważam, że takie studia są gorsze. Choćby te twoje staże i praktyki. Na normalnym Uniwerku musisz się wysilić i samemu sobie poszukać, a tobie podstawiają pod nos. Uczą tylko lenistwa.

Gość gość
to chyba dobrze że nie musze szukać :D a z pracą będe mieć gorzej? jak pracodawca ma osobe po uniwerku a po prywatnej wezmie po uniwerku?

Gość gość
No właśnie nie dobrze, bo potem będziesz taką sama sierota na rynku pracy jak jesteś na studiach. A większość pracodawców bierze ludzi po państwowych uniwerkach a nie po wyższej szkole gotowania na gazie.

Gość SSSUS
sama jesteś po uniwerku i zachwalasz :o mam znajomych po prywatnych i mają prace w zawodzie a po uniwerkach też pełno pracuje w fast fodach :D teraz sie liczy doświadczenie idiotko wyżej

Gość gość
Poza granicami Polski,bywaja najlepsze ;)

Gość gość
czemu najlepsze?

Gość gość
A dlatego,ze Harvard,Oxford,Cambridge itd -nie sa przeciez wlasnoscia panstwa !

Gość Cudzołożnica
Tak, w Polsce prywatne uczelnie są gorsze niż państwowe w przeciwieństwie do sytuacji za granicą gdzie studia prywatne są lepsze. To tak jak u nas prywatny lekarz - lepszy od zwykłego.

Gość gość
a gorzej z pracą po prywatnej, nie ważniejsze jest doświadczenie? pracodawcy tak patrzą na pieczęć na dyplomie? i jak będą mieć wybór wybiorą kogoś po państwowej?

Gość gość
Jak masz takie samo doświadczenie i studia a jesteś po prywatnej, to wezmą kogoś po państwowych studiach, wiem z doświadczenia.

Gość gość
a ja robię licencjackie na prywatnej ,a później magisterkę zrobię na państwowej tak jak moja koleżanka zrobiła :P i tak bedę miala dyplom z renomowanej uczelni, a 3 lata będzie mi łatwiej :)

Gość gość
najwazniejsze jest doświadczenie zawodowe pozniej kto jaka uczelnie skonczyl, ale panstwowa bardziej ceniona niz prywatna