Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stomatologia w wieku 26 lat co myślicie

Polecane posty

Gość gość

jeśli wcześniej wybrałam zły kierunek studiów? Tak sobie myślę, że to trochę późno, ale z drugiej strony jakie mozliwości później... Mogłabym zacząć pracować w zawodzie jako 30 -latka jakby wszystko dobrze poszło... co sądzicie?

Gość gość
bo 5 lat to niby sporo, ale patrząc na perspektywę całego życia? Mam ten komfort, że mogę nie pracować i studiować póki co... sama nie wiem, ale chyba zaryzykuję :) zdolna jestem więc powinnam dać radę

Gość gość
gdybym byla na twoim miejscu to bym sprobowala :D tyle ze mi juz sie po prostu nie chce... :P

Gość gość
k***a to jest twoje zycie hooy cie obchodzi co ludzie mowia na kafe rob jak uwazasz jezeli chcesz prosze bardzo nikt ci nie zabroni

Gość gość
jestem za !! trzeba realizować własne plany i marzenia, zwłaszcza jak ma się ku temu warunki......

Gość gość
Myślę, że tak ... jeśi tego chcesz. ja sobie uświadomiłem , że chcę budownictwa w w wieku 28 lat mimo magistra finansów i rachunkowości

Gość no ale co poszłaś
na to budownictwo? i jak?

Gość gość
naprawdę ktoś chce to studiować a potem pracowac?? szczerze odradzam...sama jestem już na V roku stomatologi pluję sobie w brodę że na to poszłam. Trzeba być masochistą by być stomatologiem. Studia cholernie ciężkie (czasowo) a i tak niewiele się na nich nauczysz (w polsce uczą stomatologi sprzed 50 lat - sprzęt też sprzed 50 lat), praca cholernie ciężka fizycznie i psychicznie, nudna, stresująca, cały dzień w tej samej pozycji ,to samo, no i nie jest tak że siedzisz za biurkiem i ci płacą tylko konkretna fizyczna robota. taki chirurg , który zarabia 10 razy mniej niż chirurg. potem problemy ze wzrokiem, z kręgosłupem itp. wykańczający, nudny zawód. a zarobki bardzo średnie jak na to ile wysiłku się w to wkłada. warunki pracy koszmarne - pole pracy mikroskopijne, dojście do jamy ustnej fatalne - konieczna praca z lusterkiem albo wyginanie się.