Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasz przykładowy jadłospis dla rodziny z małym dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny podrzućcie przykładowy jadłospis, pomysły na dania jakie robicie w domach. Brakuje mi już pomysłów, ciągle to samo... Kombinuje tak, żeby też dziecko 2 letnie mogło zjeść. Mąż na diecie, więc je głównie mięso i warzywa. Ja w ciąży, więc sama nie wiem czego chce, zjadłabym coś dobrego i innego od czasu do czasu....

Gość gość
nie wiem co lubicie i co robisz najczęściej ale ja np.dzisiaj zrobiłam naleśniki ale w wersji na pikantno.A przepis jest bardzo prosty;ciasto robie jak na zwykłe naleśniki z tym że nie dodaje żadnego cukru i takich tam słodkości,następnie część ciasta odlewam dla córki,ona dostała naleśnika z dzemem bo farsz dla niej jest za pikantny.Ciasto dla nas trochę doprawiam kucharkiem,papryką w proszku i pieprzem.Farsz;podwójną pierś z kurczaka kroję na kawałki,podsmażam,dodaję mrożoną mieszankę chińską tak niecałe pół opakowania,jak warzywa zmiękną dodaje jakiś sos z słoika np;słodko-kwaśny albo tak jak dzisiaj seczuański i gotuję jeszcze z parę minut.Też jestem w ciąży i mam dwuletnią córkę.tak na co dzień to dużo różnych zup robie albo piekę mięsa różnego rodzaju,schab z śliwką,pierś z indyka,kurczaka.Wcześniej wszystko marynuje najmniej dwie godz przed.do tego często ziemniaki pieczone w piekarniku i różne sórówki.córka jest niejadkiem a więc trzeba się nagimnastykować żeby jej podeszło.