Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bogate słownictwo u chłopaka

Polecane posty

Gość gość

poznałam takiego i jak z nim pisze używa bardzo bogatego słownictwa. Widać że jest inteligent. Czuję się głupio, bo ja nie mam takiego zasobu słów... czasami nawet nie wiem co napisać bo takich słów używa że muszę sprawdzać w necie. Nie chce żeby pomyślał że jestem jakaś pusta, nie wiem co mam zrobić bo podoba mi się. Na żywo nie rozmawialiśmy

Gość inzynieria gen_etyczna
a niech sobie pomysli co chce, to JEGO problem, nie twoj :)

Gość gość
no dobrze, i pewnie da sobie spokoj z kims takim? bo pewnie musi miec bardzo mądrą dziewczynę która ma wielką wiedzę na każdy temat :(

Gość gość
jak taki madry to po co mu niby dziewczyna z wiedza na kazdy temat?;)

Gość gość
to jakis napuszony bubek, nawet osoby z tytulem profesora w codzinnych sytuacjach uzywaja mowy potocznej, bo tak latwiej, a ten gosc chce ci pokazac jaki to on jest ponad wszystkich

Gość gość
hej! Ale fajnie;] Powinnaś się cieszyć;] Wychodzę z założenia, że jesteśmy tylko ludźmi i nie musimy wiedzieć wszystkiego. Też miałam podobną sytuację. Aczkolwiek nie było ze mną tak źle ale mój partner(obecnie maż)przewyższał mnie zasobem słownictwa i wiedzą z różnych dziedzin. Ja sama cierpię na "głód wiedzy", więc ktoś taki bardzo mi imponował. I jeśli nie rozumiałam jakiegoś słowa, to pytałam wprost co ono oznacza. Uwielbiałam i nadal uwielbiam patrzeć na niego gdy bardzo skupiony wyjaśnia mi pojęcie, zagadnienie :) Także nie wstydź się tylko ciesz! ;] Możesz tylko na tym skorzystać, nauczysz się czegoś(nawet sprawdzając te słowa).

Gość gość
to co ma miec dziewczyne ktora nic nie wie i on ja bedzie wszystkiego uczył ;D no bez jaj, to obciach dla mnie

Gość gość
Przesadne i zbyt częste używanie nietypowego lub skomplikowanego słownictwa nie świadczy dobrze o kimś, a raczej źle. Jeśli nie potrafi wyrażać się prosto i zwięźle to albo leje wodę, bo słabo radzi sobie z tematem albo probuje pokazać swoją wyższość.

Gość gość
tak, tylko głupio mi gdy ja odpisuje prostymi słowami... ;( nad jedna wiadomoscia mysle bardzo dluo, jak ulozyc zdanie zeby nie pomysłał ze jestem matołkiem bezwartościowym

Gość gość
Czyli jesteś mało oczytana i nie posiadasz zbyt szerokiej wiedzy. Faktycznie marna partia. Ja zawsze zwracam uwagę na takie rzeczy, nie warto marnować czasu z byle kim.

Gość gość
haha, gada jakby recytowal podreczniki akademickie, a w glowie ma pewnie to co wszyscy -"jak by tu zaroochac"

Gość gość
np. zdanie " w pewnym sensie to poezja śpiewana, ale jezeli lubisz sztuke, która poruszy serce i dusze to na pewno Ci sie spodoba " haha. " czyli ograniczasz sie do jedneo gatunku czy nurtu " " trywialne " " pełne spektrum " i dużo innych

Gość gość
ostatnio napisał mi 'uspokósiaj się' zapytałam co to znaczy a on odpisał że 'wyluzikuj' do dzisiaj szukam po internetach znaczenia :(

Gość gość
osoba wyżej się podszywa ^^

Gość gość
naprawde wszyscy w twoim otoczeniu mysla "jakby tu zaroochac"?:/

Gość gość
autorka chyba musi być bardzo nieoczytana skoro takie zwyczajne wypowiedzi jej imponują :D:D:D przeca on pisze jak normalny człowiek 🖐️

Gość gość
Jeszcze jedno może być, po prostu chce tobie zaimponować :D może nawet ze słownikiem specjalnie siedzi. :D Faceci potrafią mieć bardzo dziwne pomysły ;)

Gość gość
pisze jak normalny człowiek, bo tak jest. Ale moim zdaniem uzywa innego slownictwa od poznanych factow z ktorymi wczesniej mialam do czynienia

Gość gość
a po ile macie lat autorko, bo to chyba jest kluczowa sprawa w tym wszystkim:D

Gość gość
to normalne wyrażenia są...

Gość wiśnióweczka
Przytoczone wypowiedzi chłopaka są pospolite i nie świadczą bynajmniej o jego bogatym słownictwie. Myślałam, że skoro sprawdzasz w necie co oznaczają słowa to są to na prawdę jakieś bardzo wyszukane zwroty ;-)

Gość gość
No pewnie że normalnie k****, ja też do c***a mam bogaty słownik i jakoś żadnemu zjebowi ani łajzie p*********j to nie przeszkadza :-)

Gość wiśnióweczka
mam wrażenie, że jesteście bardzo młodzi i on chce Ci zaimponować, albo trafiłaś na humanistę ;-)

Gość gość
normalne slownictwo oczytanego czlowieka. dla mnie nic wyszukanego tutaj nie ma.. a ty autorko widac do tej pory musialas miec doczynienia z prostakami, co sadzą orta w co drugim wyrazie, mówią "poszłem" zamiast "poszedłem" i tym podobne. takich jest niestety na pęczki.:o am i right or am i right?

Gość gość
miałaś podać przykłady słów, których znaczenia szukałaś na necie, wciąż czekamy

Gość gość
A co to znaczy: lepszy h*j w d**e niż kula w łeb.skręt ale nie znam się na poezji.

Gość gość
tak miałam do czynienia tylko z takimi debilami. Jak moge poszerzyć swoją wiedzę ? czytanie ksiązek pomoże w podniesienu słownictwa? mam 20 on 25

Gość gość
moj tez tak mowi i ja czesto mowie mu "mow pomojemu" ale on sie smieje ze ja czegos nie zaczaiłam :P