Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym przecinek poza octem przecinek umyć lodówkę przecinek

Polecane posty

Gość gość

żeby zlikwidować zarodniki pleśni?

Gość gość
Interesuje mnie coś co nie śmierdzi, bo nie mam ochoty na ból głowy.

Gość gość
Ja zawsze myje lodowke ciepla woda z plynek uniwerslanym np. AJAXem. Fajnie pachnie i nie smierdzi. Mozna tez umyc octem i pozniej polozyc w lodowce 2 polowki cytryny - niby likwiduje zapach octu. Mozna tez ta cytryna "wysmarowac" wnetrze lodowki:P Nie wiem bo nie probowalam ale moja mama tak robi.

Gość gość
są specjalne płyny do mycia lodówek np. Dr Beckmann Ale poczciwy ocet jest tani i skuteczny Najpierw ciepła wodą z dodatkiem płynu do naczyń a potem octem ewentualnie jak ktos radzi cytryna :) Jak głowa boli to otwórz okno

Gość gość
Kup płyn do mycia lodówek przecinek jest w większości sklepów agd kropka emotikon uśmiech

Gość gość
"Kup płyn do mycia lodówek przecinek jest w większości sklepów agd kropka emotikon uśmiech" Dlaczego zamiast postawić przecinek i kropkę piszesz słowami? Tylko czy te płyny zlikwidują te zarodniki? Umyć to ja sobie najpierw umyję normalnie. Po umyciu chciałam czymś zdezynfekować. Co do zapachu to otworzenie okna nic nie da. ;) Jakoś z zapachami tak mam, że przy occie i chlorze głowa zaczyna mnie boleć zanim jeszcze zapach poczuję. Zastanawiałam się nad kwaskiem cytrynowym - bo nie śmierdzi, a właściwości może mieć takie jak ocet. Nad cytryną też myślałam, ale sama może być za słaba, więc może zrobić pastę z sodą. :)

Gość gość
soda jak najbardziej , ale sama bez octu i kwasku tylko z wodą

Gość gość
Kwasek cytrynowy też może być. I soda Cytat z netu (nie da się wkliec linka bo wyskakuje komunikat że spam :() "Po odmrożeniu należy lodówkę umyć wewnątrz. Możemy użyć ciepłej wody z mydłem i dodatkiem sody oczyszczonej – 1 łyżka na 1 litr wody lub wody z octem – 3 łyżki na 1 litr wody. Przecieramy dokładnie ścianki lodówki, a następnie spłukujemy i wycieramy do sucha miękką szmatką." Tylko pamietaj aby nie dawac i kwasku i sody jednocześnie bo reaguja ze sobą :) Ocet jest rozcieńczony - ma 10%, więc pewnie wystarczy łyżeczka kwasku cytrynowego na litr wody. tylko potem trzeba dokładnie spłukac czystą wodą

Gość gość
To w ramach protestu przeciwko debilnemu ograniczeniu dostępnych znaków w temacie i nicku kropka mój jest przciwbakteryjny i przrciw grzyba przecinek sprawdź kupując kropka

Gość gość
Dziękuję! Dzisiaj powalczę kwaskiem, a przy okazji zakupów sprawdzę te płyny. :) Miłej niedzieli! 🖐️