Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Muzyka rosyjska

Polecane posty

Gość gość

Jestem zafascynowana językiem rosyjskim, w związku z czym interesuje mnie wszystko co jest związane z tym państwem,również muzyka.Prosze was o podawanie tytułów rosyjskich piosenek.

Gość Przecietny Rosjanin
Moge Ci przeslac dziesiatki linkow do piosenek rosyjskich na Youtube ,bo sam slucham przewaznie rosyjskie utwory i jest tam sporo dla mnie ciekawego. Jesli masz profil na YT-podaj adres

Gość gość
Dziękuje,że odpisałeś.Niestety nie posiadam takiego konta.Może podasz tu pare tytułów?

Gość gość
ja równiez kocham język rosyjski i Rosję :)

Gość gość
Dla mnie język rosyjski jest jednym z najpiękniejszych języków.Jest taki śpiewny,poetycki.Język ukraiński niby jest podobny,ale łatwo wychwycić te różnice.

Gość gość
Wiecie co,przyznam waś się do czegoś.Od dziecka słucham t.A.T.u..Trochę się tego wstydzę.

Gość Przecietny Rosjanin
W tej formie probowalem zestawic dla Ciebie spis piosenek,ale nie moge jego odeslac,bo ukazuje sie "Treść została uznana za SPAM".Sprobuj sie zarejestrowac na Youtube i napisac do mnie na moim profilu: /user/TheOlegNN ( przez google)

Gość gość
Szkoda,ale dziękuje za dobre chęci.

Gość gość
Bardzo dobrze piszesz po polsku.Długo już tu jesteś?

Gość gość
Przecietny Rosjanin:Posłuchałam tego utworu.Nie bez problemów,bo korzystam z internetu w telefonie a tam YouTube na ogół mi się zacina.Piękna piosenka z tego co udało mi się usłyszeć.

Gość Przecietny Rosjanin
Nigdy nie bylem w Polsce,jezyk znam ale niezbyt dobrze.Nowe piosenki na YT1-4 rosyjski rock 5-10 Russkij szanson(taki styl) Umaturman watch?v=0ub9J9Ofkfw Koniec Filma watch?v=-0I9M7Ael0Q Zemfira watch?v=sW7a6Yy2qbU Posle Odinnadcati watch?v=EmeN4MucyQs Grigorij Leps watch?v=X778LvF-FAk Jelena Wajenga watch?v=Q6-co2TQsAI Iwan Kuczin watch?v=SS0FZHGEoBg Rada Raj watch?v=cbWffwDoDRs Michail Szufutinskij i Malina watch?v=TPMg8arvOGY Irina Krug watch?v=vJNLjvxrbPI

Gość gość
Myślałam,że mieszkasz w Polsce.Chyba nie jest tak źle z twoją znajomością języka polskiego.Można się z tobą porozumieć,gramatyka też bez zarzutu.Moja znajomość języka rosyjskiego jest niestety słaba.Potrafię tylko czytać po rosyjsku w zasadzie.A skąd twoje zainteresowanie językiem polskim?

Gość Przecietny Rosjanin
Teraz sie udalo odeslac,bo kiedy pisalem te same nazwy i nazwiska po rosyjsku-to byl"spam". Piosenki popowe: LKN watch?v=XSh5QdcD_F8 Katia Czechowa watch?v=Q0Z834HR14M Lera Masskwa watch?v=3gqMcSzPldg Jelena Tierlejewa watch?v=h6QLHo8xmJY Marka watch?v=FyRDtNQ1UEA Blondinka Ksiu watch?v=I41qT3PG9cc Wlad Sokolowskij watch?v=JqPSVSyAyxc Sati Kazanowa watch?v=VAkkWkI6dtg Czelsi watch?v=zYDrEBSyHtw Kalina Krasnaja watch?v=4sJp2kBuwYI Jazewika watch?v=I3ewzZ-nCPA Lina Milowicz watch?v=bToGejXLomI

Gość Przecietny Rosjanin
Kiedys posylali mi Polacy wycinki z waszej prasy o konkursach pieknosci-stad nauczylem sie jezyka,czytajac je ze slownikiem... Zwracalem uwage,ze sporo jest komentarzy Polakow na rosyjskich muzycznych wideo.Widzialem tez wiele polskich wideo tzw disco polo z rosyjskimi piosenkami po polsku.Jak widac nasza muzyka interesuje Polakow.Ale w waszym radio podobno jej nie nadaja?

Gość gość
Rzeczywiście mało jest u nas rosyjskiej muzyki.Podejrzewam,że w czasach Prl-u można było częściej usłyszeć rosyjską muzyke(ja urodziłam się w latach 90-tych).Wiem,że wiele osób,w tym ja słuchało zespołu t.A.T.u.Ich piosenki można było czasem usłyszeć w radio.Mamy też Festiwal Piosenki Rosyjskiej

Gość Przecietny Rosjanin
Te same piosenki mozna przesluchac na sajcie (tzn stronie) MUZOFONru.Skopiowac nazwy z YT i wkleic do formy z gory.

Gość gość
Podejrzewam,że przez mój telefon będzie z tym problem.

Gość gość
A lubisz słuchać polskiej muzyki?

Gość Przecietny Rosjanin
Czy znasz piosenke MASTERS - Za twoj usmiech? Oto oryginal po rosyjsku" Achra Kaslandzija watch?v=FiS85PdzD2g Widzialem czesciowo ten Festiwal 2013 w Z.Gorze,najlepiej moim zdaniem spiewala piosenkarka rosyjska piosenke Kukuszka(Kukułka): Wiktor Coj watch?v=Ra0ozaE-oy0

Gość gość
Nie słucham disco-polo.Wolę pop,dance.

Gość gość
Mi się podobała piosenka Zemfiry(nie pamiętam kto ją wykonał).

Gość Przecietny Rosjanin
Rosjanie lubia "jaskrawa"melodyjna muzyke,tego czesto brakuje polskiej.Ale spotykalem niekiedy naprawde dobre polskie piosenki.Np W strone slonca. Interesuje mnie,dlaczego tak wiele wyswietlen pod waszym teledyskiem Weekend-az70mln.Bo to jakies starozytne disco w stylu 80ch.Rosyjski rekord zaledwie 30mln-piosenka Mama Luba grupy Sieriebro,mimo ze internautow mamy o 2-3 razy wiecej.

Gość xcvsfdfkmhm
Ja polecam Maszynę Wriemieni. Wpisz w youtube машина времени. Fajna jest jeszcze Zemfira, ale to już Ci ktoś proponował.

Gość xcvsfdfkmhm
Żeby zagłębić się w kulturę rosyjską polecam Bułata Okudżawę i Żannę Biczewską.

Gość gość
Polacy kochają disco,chociaż powiem szczerze,że nie wiem czemu.Wiele osób się do tego nie przyzna,ale to dosyć popularny gatunek muzyczny.Piosenka Weekendu dla mnie jest w miare znośna,ale generalnie zwracam uwagę na tekst piosenki.Dlatego pewnie disco-polo tak mi nie pasuje.

Gość Przecietny Rosjanin
Ta piosenka Masters nie disco polo,ale typu melodyjnej balady. Ja lubie takie piosenki,taneczne wspolczesne tez bywaja niezle.Tylko w oryginale,nie klubowe remiksy.Nie lubie tez rap.