Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Muzyka rosyjska

Polecane posty

Gość gość
I nie lubisz Domogarowa,przecietny Rosjaninie,oj nawet z uporem :D

Gość gość
A ja uwielbiam taką muzykę,w której aż kipi od emocji,śpiewaną z sercem.Z rosyjskich piosenek oprócz zespołu t.A.T.u. słucham też Walerija Mieładze,Juli Savichavej,Igora Talkowa,Lube.Słyszałam też Maksima i zespół Zwiery(?),ale nie podobały mi się piosenki tych wykonawców.

Gość gość
a co myslicie op zespole MumoinTroll- znacie? Muzyka mi sie nie za bardzo podoba, ale słowa fajne.

Gość gość
Nie słuchałam.

Gość gość
Korzystając z okazji chciałam zapytać Przecietnego Rosjanina czy zespół Tatu był w Rosji tak samo popularny jak w Polsce?

Gość Przecietny Rosjanin
Nie pisalem,ze nie lubie Domogarowa.Tylko zwrocilem uwage w dyskusji o wygladzie rosyjskich mezczyzn,ze on wyglada juz wcale nie tak dobrze jak 15 lat temu.Zza swego nie zdrowego trybu zycia.

Gość Przecietny Rosjanin
Tatu byly dosyc popularne w Rosji,2 piosenki zostaly hitami.Ale jakiejs specjalnej manii wokol nich nie bylo.Podobno najbardziej popularne byly one w Japonii.

Gość gość
W Polsce były fankluby tego zespołu.Lubię ich muzykę,ale nie odpowiadał mi wizerunek sceniczny Tatu.

Gość Przecietny Rosjanin
Zwieri tez nie lubie,ale u Maksim kilka piosenek moge sluchac.Mieladze nie lubie,piosenki ma bardzo podobne i ckliwe,pisze je jemu a takze ukrainskiemu zespolowi Wiagra,jego brat z Kijowa.Najlepiej jego utwory potrafi spiewac Rosjanka Polina Gagarina-jak te 2: watch?v=fT8ElbZTGdg watch?v=op8DYeDvDQA

Gość gość
W Biezotwienno też śpiewa z nim jakaś kobieta i zastanawiam się kto to.Nie mogę otworzyć tych ostatnich linków,które wkleiłeś.

Gość gość
Dla mnie Maksim jest taka trochę nijaka.

Gość Przecietny Rosjanin
Biezotwietno wczesniej nie slyszalem,ale znalazlem w sieci ze to duet z Anastasija Prichodko-skandaliczna Ukrainka,ktora reprezentowala Rosje w Eurowizji 2009,akurat z kolejna tandetna piosenka Meladze. Linkow do Gagariny tam 2 sztuki,pewnie kopiowalas zaraz oba.Jeszcze raz podaje: watch?v=fT8ElbZTGdg watch?v=op8DYeDvDQA Maksim ma slaby glos,ale w innych skladnikach jest nie najgorsza. Maszyna Wriemieni ostatnim razem byla w rotacjach dawno temu.Jak pamietam z tymi piosenkami: watch?v=LCQFlA8MwRY watch?v=-VRRBuYpiEc Co dotyczy Mumij Troll,tez ich nie lubie,bo wokalista nie ma glosu.Przeciez u nich byla para niezlych piosenek: watch?v=Ok1-XYV3k60 watch?v=V7iCZQgK0SQ watch?v=O6pd9JF3VRA

Gość gość
Dziękuje za linki :-).Chciałam cie jeszcze zapytać o nauke języka.Ile czasu zajęła ci nauka języka polskiego?Masz Polskich znajomych,z którymi ćwiczysz wymowę w praktyce?

Gość Przecietny Rosjanin
Jak juz pisalem,przysylali mi z Polski publikacje z prasy,takze pisali cos na dany temat.Ja im odpowiadalem .Teksty oczywiscie pisalem nie skomplikowane,jak teraz,ale jak widzisz tego jest dostatecznie by sie porozumiec na niezbyt trudnych tematach.Na takim poziomie mozna sie nauczyc polskiego nam czy rosyjskiego wam dosc szybko. Ja mam pytanie dotyczace polskich muzycznych teledyskow.Z tego co widzialem na YT bylem dosc zdziwiony,bo wasze klipy sa znacznie mniej kosztowne i kreatywne,niz rosyjskie czy ukrainskie.Czy to taka "tradycja" czy cos jeszcze? Napisz jakie polskie piosenki podobaja sie ci najbardziej. Oto nowa lista ,to rosyjski taneczny pop: Sieriebro watch?v=ISq7LxhEjr0 Leusz Lubicz watch?v=f4OTmpxHfo0 Slawa watch?v=B0czcSnUbxM Dostuczatsia do Niebies watch?v=jeydAXvP6z8 Maria Maria watch?v=WD5NHG3hMP8 Siatria watch?v=JVoXtcwZs_E Misza watch?v=1nshc8cKD5I Vintaz watch?v=cEGcNACF4G8 Niusza watch?v=15Py3uxsbLQ Olesia Astapowa watch?v=42EsF-y-Ll0 Aslan Gusejnow watch?v=AklLgMpDeio Ika watch?v=y-wxYaMf0ZI Iwan Czebanow watch?v=Aiqmj60_4fs Szpilki watch?v=TGv3vGJSRg4 Nikita watch?v=j3I2-qWCjrM

Gość gość
Powiem ci szczerze,że rzadko oglądam klipy,filmiki na YouTube,ale coś w tym jest.Nie są zbyt ciekawe.Co do muzyki to słucham zespołu Myslovitz(w dawnym składzie-wtedy liderem był Artur Rojek),Varius Manx(z Anitą Lipnicką),Agnieszkę Chylinską i Andrzeja ''Piaska'' Piasecznego.Przepraszam,że tak bez linków,ale piszę z telefonu i nie mogę ich wkleić.

Gość gość
Podam jeszcze tytuły tych piosenek: Myslovitz''Długość dźwięku samotności'',''My'',''W deszczu żółtych maleńkich kwiatów'';Varius Manx:''Piosenka księżycowa'',''Wstyd'',''Zanim zrozumiesz'';Piasek:15 dni'',''Niecierpliwi'';Chylinska(wtedy razem z zespołem O.N.A.):''Kiedy powiem sobie dość'') ,Chylinska solo:''Chcę byś mnie miał'.To moje najbardziej ulubione piosenki.

Gość Przecietny Rosjanin
Z tego jak brzmia twoje ulubione polskie piosenki, najprawdopodobnie wynika,iz polecone prez mnie utwory rosyjskie nie najbardziej pasuja do twojego gustu.Ale przynajmniej bedziesz miala ogolne wyobrazenie o rosyjskich piosenkach i kierunkach muzycznych.I moze byc inne osoby znajda sobie tu cos interesujacego i nowego.

Gość gość
Mimo wszystko dowiedziałam się wielu rzeczy o muzyce rosyjskiej,więc nie żałuje.A jakie odnosisz wrażenie po przesłuchaniu powyższych piosenek?

Gość gość
Miało być: jakie są twoje wrażenia

Gość Przecietny Rosjanin
W zasadzie to niezle polskie piosenki,ale niezupelnie w moim guscie.Pod koniec jeszce jeden komplet rosyjskich utworow: Zemfira watch?v=hBV0G1ZKIQ4 Bordo watch?v=-ybF9wESkfA Jelizawieta Arzamasowa watch?v=mnfQ8xNxlWA Dienis Klawier i Romadi watch?v=KJeHU-DTgzM Romadi watch?v=t9dcJbg8Tb8 Koszki Nelsona watch?v=F29nNX7jBws Lina Milowicz watch?v=UNWLHFxlFk4 Wlad Sokolowskij watch?v=yooyOiMQRoY Dzanni Radari watch?v=_Epk3yrHZR0 Jelena Pierowa watch?v=9V5jNcAmILI Najk Borzow watch?v=hz4YfY4agT8 Olga Ariefiewa watch?v=Wtlipa5Jgaw Odnazdy watch?v=6fOmRDU6TAM Splin watch?v=J0lzna78BOY Wladimir Priesniakow watch?v=p7cqg2Oe8ao