Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta blokery w ciązy

Polecane posty

Gość gość

Jestem 8 tc. od samego początku mam problemy z sercem a dokładnie z pulsem w stanie spoczynku 90-100. Ciśnienie w normie-raczej niskie.. Miałam ekg, echo i holter kardiolog stwierdził tachykardie. I zapisał betaloc zok . Wiedząc o ciąży. Bardzo się boje brać te leki. Nie są wskazane w ciązy mają mnóstwo skutków ubocznych. Co robic? Czy sa tu dziewczyny które brały beta blokery w ciązy . Jeśli tak od którego tyg. I czy z dzieckiem wszystko ok?

Gość gość
Ja brała od 20 tyg ciąży i tylko wtedy gdy występował czestoskurcz bywało tak ze co dwa dni a czasami dziennie dzieciak zdrowy powodzenia

Gość gość
Dziękuje za słowa otuchy. Na razie wstrzymam się od brania póki daję radę. Wyczytałam gdzieś ze bezpieczniej od 20 tc. Może mi się uda.

Ja też brałam , fakt że trochę pózniej około 25 tyg. dziecko zdrowe jak rydz. Skoro ci lekarz przepisał to znaczy że wie co robi, tak szybkie tętno też nie jest bezpieczne dla serca i bardzo je obciąża. Ja miałam tak wysokie tętno że podczas badania dopplerem lekarz nie wiedział czy to tętno serca moje czy dziecka.

Gość Jamajkaooooo
Ja też miałam przed ciążą problemy z tętnem - czasami 130 wyciągałam. Przed zajściem w ciąże byłam na wizycie u kardiologa. Zaleciła mierzenie ciśnienia wraz z tętnem (ciśnienie tez mam dobre). Gdy sięga 90 mam pić tabletki - podobno, te które ja przyjmuję nie mają wpływu na płód. Jakie zażywasz?