Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okropna ochota na czekolade w ciazy co robic

Polecane posty

Gość gość

Mam straszna ochote na czekolade mleczna ( deserowej gorzkiej nie lubie a jak probowalam to zaraz zwymiotowalam). Moge zjesc i pol tabliczki. Jestem w 20 tyg. Dopiero powoli zaczynaja mi wymioty i mdlosci przechodzic przytylam 0,5 kg a schudlam na poczatku ciazy 7. co zrobic jak nic innego mi sie tak nie chce jak tej czekolady. Nie mam zaparc.

Gość gość
co zrobić - jeść :)

Gość gość
Badalam glukoze dwa razy i mam w normie.

Gość gość
Jedz, ale nie za dużo. Gdyby to była gorzka (minimum 70% kakao), to i tabliczka dziennie by nie zaszkodziła. A jak mleczna - no cóż, więcej tam cukru niż kakao. Możliwe, że dupa ci urośnie.

Gość gość
Znajome i rodzina straszy ze dostane od tej czekolady cukrzycy albo ze dziecko bedzie mialo.

Gość gość
no nie wiem, mój lekarz mówi, żeby z czekolada uważać, bo podnosi ciśnienie i może u dziecka wywołać cukrzycę. ja bym się wstrzymała.

Gość gość
gość Znajome i rodzina straszy ze dostane od tej czekolady cukrzycy albo ze dziecko bedzie mialo. .............. Mają rację. Mozna jeśc gorzką, ale mleczna - i zęby ci poleca, i cukrzyca murowana.

Gość gość
Zeby mam wszystkie zdrowe bylam 2 tyg temu na kontroli. Cisnienie tez mam ok. Kurcze nie jest tak ze jem codziennie ale np 2/3 dni zjem codziennie pol tabliczki a potem mi sie nie chce i np pare dni nie jem a potem znow mi sie chce .

Gość gość
Co to znaczy 2/3 dni? Co dwie trzecie dnia jesz czekolade? Jak to wyliczasz? Przeliczasz na godziny????

Gość gość
Normalnie nie przepadam za słodyczami, a np lubię mięso. W ciąży miałam zupełnie odwrotnie: odrzucało mnie od mięsa, a od 5. miesiąca nie miałam dnia bez czekolady. Dziecko zdrowe jak ryba, cukier w normie, w ciąży przytyłam 11kg.

Gość gość
Wiesz co? Idź do sklepu, najedz się tej czekolady, zapchaj nią gębę i bebech aż do wyrzygania, a potem już tu nie wracaj. Dobrze ci radzimy, że poleca ci zęby, że będziesz mieć ty albo dziecko cukrzyce, a ty się głupio dopytujesz. Ile masz lat?

Gość gość
Po gorzkiej i deserowej od razu mam wymioty. Oglonie mam takie zachcianki od samego poczatku ciazy ze np jeden dzien chce mi sie twistera z kfc, a na drugi juz nie moge na niego patrzec, albo pizze, chrupki, czekolade, sucha bulke, bajaderke, frytki. Wiem ze to smieciowe zarcie samo ale gdyby nie to to bym uschla zupelnie bo nic innego zjesc nie moglam bo zaraz wymiotowalam a po tym chociaz mi przechodzilo na troche .

Gość gość
Tzn ze 2 lub 3 dni z rzedu zjem dziennie pol tab. czekolady a potem przez pare dni mi sie juz nie chce. Kiedys nie jadlam tyle slodyczy raz na tydz cos slodkiego bo mi sie nie chcialo wolalam pikantne smaki a teraz ciagnie mnie do niezdrowego jedzenia i slodkiego az slinotoku dostaje.

Gość gość
Boże Kochany... jak czytam taki post to dziękuję Bogu, że ja jestem normalna.... jadłam w ciąży to na co miałam ochotę, słodycze też - żadnej cukrzycy i problemów z zębami nie miałam. do wagi sprzed ciąży wróciłam 1,5 tygodnia po porodzie.

Gość gość
trochę czekolady ci nie zaszkodzi. a zamiast słuchać znajomych i pytać na forum porozmawiaj ze swoim lekarzem. gorzej z tym śmieciowym jedzeniem, to na pewno nie wyjdzie na zdrowie ani tobie ani dziecku.

Gość gość
To musi byc prowo! W ciązy jadłam czekolade tabliczkami, codziennie ze 2 batoniki, wafelki, jadłam, jadłam i jadłam przytyłam preawie 20 kg, 2 mce po porodzie mam mniej niż przed ciążą, mimo,że zawsze byłam szczupła wisza na mnie ubrania sprzed ciąży; nie ma wiszacej skóry ani rozstepów.

Gość gość
zjeść :D przecież nic Ci sie nie stanie jesli zjesz czekolade ;) byleby nie wszystkie posilki sie niej skladaly :D :D

Gość gość
jakiej cukrzycy kobito :D musialabys te czekolade jesc ze 20 lat non stop zeby miec szanse na rozwoj cukrzycy :D daj spokoj, jedz na zdrowie, po porodzie ochota Ci na pewno minie :P

Gość gość
Niepohamowana chęć sięgnięcia po korniszona lub przetworzony ser może oznaczać, że organizm domaga się więcej sodu. Nieodparta pokusa spałaszowania frytek może oznaczać, że potrzebujesz więcej protein, sodu i potasu. Natomiast gdy nie potrafisz oprzeć się czekoladzie, kawie latte czy lodom, może to oznaczać niedobory wapnia oraz tłuszczu. Jeśli twoje zachcianki dotyczą rzeczy niejadalnych, natychmiast skonsultuj się z lekarzem, gdyż może to oznaczać, że masz anemię lub dokuczają ci niedobory innych pierwiastków niezbędnych w diecie ciężarnych. Dlatego, jeśli nie chcesz za dużo przytyć, może zamiast spełniać zachcianki ciążowe, zdecydujesz się na przyjmowanie suplementów diety oraz witamin i składników mineralnych odpowiednich dla kobiet w ciąży. Oczywiście najpierw należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym twoją ciążę.

Gość gość
Ja tez jem i jestem w ciazy, ale ograniczam sie. Dwie pralinki, czasem cztery, zasem dwa rzaki czekolady, czasem lody, ale prawie codziennie odrobinka, chociaz dwie kostki. Cukier mam ok. Jak zjem wiecej to sie zle czuje, wiec pilnuje siezeby nie przekraczac takiej ilosci. Jestem w 28 tyg i przytylam 5 kg. Staram sie nie przejadac, ale tez nie chodze glodna, nie chce przytyc jak slonica, ale przed ciaza wazylam niecale 50 wiec nawet jak cos zostanie po to tylko na korzysc bo ladniej wygladam teraz niz przed.

Gość gość
50 kg? to drobinka z ciebie :) jedz na zdrowie, wierzę, że z tymi kilkoma kg więcej wyglądasz ładniej :D

Gość gość11113232
Gdy chcesz, aby prezent dla faceta był naprawdę wyjątkowy, musisz się zastanowić. Wybierając oryginalny i niespotykany produkt, z pewnością go zaskoczysz i sprawisz mu radość. https://www.harempower.pl/