Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okropna ochota na wino w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co się dzieje - wcześniej lubiłam piwo, ale odkąd jestem w ciązy, to mam nieodpartą chęc na wino wytrawne - wyłącznie czerwone! Wyniki mam w nornie i wiem że nie powinno się pić, ale nie mogę wytrzymać, aż mnie skręca. Co robić?

Gość gość
przemóc tę chęć.

Gość gość
Ale jak? Jak to zrobić?? I dlaczego na wino, skoro zawsze wolałam zimne piwko?

Gość gość
Postawić dobro dziecka ponad swoje zachcianki. Dziecku to wino nie jest potrzebne. A co do smaków to się zmieniają i to nie tylko w ciąży.

Coś jest na rzeczy. Najwyraźniej potrzebujesz tego. Czerwone wino wzmacnia odp***ość. Wypij szklankę - to nie zaszkodzi płodowi, a może pomóc.

Gość gość
Ale szklankę jednorazowo czy powtarzać raz na jakiś czas? czy to może ustąpić jak wypiję?

Gość gość
Boże, jak ktoś moze zalecać picie wina w ciąży i jeszcze pisać że to uodparnia? A ty autorko zastanów się co jest dla ciebie ważniejsze: twoja zachcianka czy zdrowie dziecka?

Gość gość
Nie wiem dlaczego ten mit o dobrym wpływie czerwonego wina dla ciężarnych tak twardo się trzyma. To relikt dawnych czasów którego uparcie część ludzi sie trzyma wpierając że nie dość że nie szkodzi to jeszcze pomaga.

Gość gość
Ja tez mam ochote ale sie powstrzymuje. Ciekawe czy Wloszki nie pija gdy sa w ciazy. Ja bym pila pol lampki nawet mniej od czasu do czasu, raz dwa razy na tydz, ale sie naczytalam o szkodliwosci alkoholu ze strach zwycieza. Jeden jedyny raz wypilam lyczka i dziwnie sie potem czulam, wiec wole unikac. Czasem mezowi skradne lyk piwa, czasem dwa i koniec.

Gość gość
Właśnie, może są tu jakieś mamy z Francji czy Włoch, bo że Angielski pija w ciąży to widziałam na co dzień. A przecież angielskie mamy mają tę samą wiedzę.

Wszystko będzie OK. Najważniejsze żebyś się nie stresowała - to najgorsze dla dziecka. Wszystko będzie w porządku. Płód będzie zdrowy.

Gość gość
A czemu patrzycie na innych? Czemu szukacie usprawiedliwienia dla swoich decyzji? Chcecie pić to pijcie ale miejcie świadomość tego co robicie i jakie mogą być skutki. To że u kogoś nie było skutków alkoholu w ciąży nie da wam gwarancji że i u waszego dziecka tak samo będzie. Wolna wola.

Gość gość
No skoro tak, to zaraz wysyłam męża do Almy :D Dziękuję za wszytskie głosy - kamień z serca.

Gość gość
Autorko wierzysz osobie która w innym dziale -Antykoncepcja zakłada temat o sposobie wywołania poronienia?

Gość gość
eee, no a co ma piernik do wiatraka? lekarz który skończył medycynę tez o tym wie - i co, to znaczy że nie pójdziesz się do niego leczyć?

Gość gość
Aha ok. Na kafe akurat część osób specjalnie ci napisze na przekór. Ok ale jak widać fachman się zna więc nic tu po mnie. Smacznego winka z gwarancją zdrowego dziecka do 250ml/tydzień. :O

Gość gość
Czy jest jakaś gwarancja, że NIE PIJĄC WCALE urodzi się zdrowe dziecko?

W tym przypadku chodzi o to żeby zatroszczyć się o kobietę w ciąży i jej dziecko. Ta szklanka czerwonego wina raz na tydzień naprawdę pomoże. Płód będzie zdrowy. Dziecko będzie bezpieczne.

Gość gość
Są sprawy na które kobieta w ciąży nie ma wpływu choćby i na głowie stawała i dbała o siebie przez całą ciążę ale co do picia alkoholu to wybór i wpływ ma. Ok, decyzja zapadła więc to byłoby na tyle. Miłego dnia życzę i na zdrowie. :)

Gość gość
oczywiście, że raz na jakiś czas można wypić kieliszek wina w ciąży - nic się nie stanie. A jesli masz bardzo często ochotę na wino to polecam wino bezalkoholowe

Gość gość
Tez miałam ochote na wino, ale jak poczytałam o wpływie alkoholu na płód to odbierało mi to przyjemność z picia więc nie próbowałam, za to popojałam sobie piwko smakowe (cytrynowe/jablkowe) o zaw. 2 procent alkoholu, był lato, upały, grille...:) Podczas karmienia czasem wieczorkiem 3/4 kieliszka wina.

Gość gość
Do tej ostatniej - i co, urodziłas zdrowe dziecko?

Gość gość
Spytajcie swoich matek i babek jakie były kiedyś zalecenia lekarzy na niskie ciśnienie i zawroty głowy dla kobiet w ciąży.