Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roksana1878

data urodzin a wiek

Polecane posty

Gość roksana1878

mam takie pytanie. Może trochę dziwne ale chce rozwiać swoje watpliwosci czy jeśli załóżmy urodziłam się 17 grudzień 1987 to ile mam lat 25 czy już 26 ?bo niektórzy mówią od samego początku roku np ze mam już 26 lat bo liczy się rok a nie miesiąc. A inni że 25 bo jeszcze nie obchodziłam urodzin .kto ma racje ?

Gość gość
rocznikowo ma sie 26 np. ale tak naprawde na sie jeszcze 25 dopiero w dniu i miesiacu masz naliczany rok.

Gość gość
Jeżeli dobrze obliczyłam to masz: 25 lat 10 miesięcy i 14 dni :p

Gość roksana1878
czyli że druga opcja jest prawidłowa no bo ja tak mowie. A jedną osoba zawsze się ze mną kłóci i jeszcze mówi że mi już leci 27 rok :D

Gość gość
25.gdybys teraz umarla to Ci napisza na nekrologu 25.26 masz jesli dozyjesz tego dnia.logiczne wiec,ze masz jeszcze 25 lat

Gość gość
Ja zawsze patrzę na miesiąc urodzenia. Skoro jesteś młodsza o 11 miesięcy od kogoś urodzonego w styczniu tego samego roku i zaledwie miesiąc starsza od kogoś kto się urodził w roku następnym, to dziwnie jest traktować ciebie jako równolatkę tej osoby starszej o 11 miesięcy i o rok starszą od kogoś kto urodził się zaledwie kilka tygodni po tobie :) Więc luzik, masz 25 lat.

Gość gość
no i wlasnie chodzi mi o takie przykłady bo nie mam siły już się kłócić z ta osóba ze mam 25 lat nie 26. jeszcze druga jej wtóruje ze ona ma racje i chcą ze mnie głupia zrobić. Może dlatego tak się wykłóca bo jest ze stycznia.

Gość gość
najgorsze jest to, że będziesz mieć 28, 29 a oni już będą mówić, że jesteś trzydziestolatką :O zwłaszcza "kochane" mamusie mają taką tendencję że kogoś postarzają, a co!!