Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leem

Rezygnacja ze studiów

Polecane posty

Gość leem

Witam, postanowiłam opisać swój problem na forum, żeby zasięgnąć opinii kogoś z zewnątrz, ponieważ znajduję się aktualnie w trudnej sytuacji. Może ktoś z was jest/był w podobnej.. Mianowicie, skończyłam pierwszy rok studiów dziennych (kosmetologia), zaczął się już III semestr, a ja zbyt późno odkryłam, że chcę w życiu robić coś zupełnie innego. Obecne studia zupełnie mnie nie interesują, znalazłam się tu tylko dlatego, że jestem po biol-chemie i miałam chore ambicje zostać lekarzem a jako alternatywne kierunki wybierałam tylko pochodne medycznych (dietetyka, fizjoterapia, na które też się dostałam). Wybrałam kosmetologie i to był błąd! Idąc na te studia spodziewałam się czegoś zupełnie innego, a później musiałam się męczyć. Teraz jestem w stu procentach pewna, że nie chce kontynuować tego kierunku i ciągnąć do licencjata, po którym będę mogła pracować tylko jako kosmetyczka... W głębi duszy interesują mnie kierunki techniczne, więc marzę o tym, żeby znaleźć się na politechnice. Niestety jest już za późno (październik), żeby zacząć inne studia już w tym roku. Czy przerwanie studiów i rozpoczęcie innych dopiero za rok będzie odpowiednie? (w tym czasie przygotowywałabym się do poprawy matury z rozszerzonej matmy i ewentualnie poszukałabym jakiejś pracy). Czy raczej ciągnąć to? Jak wy, drodzy forumowicze, to widzicie? Jak było u was? Dodam tylko, że moi rodzice nie chcę o tym słyszeć, ale jestem dorosła więc ja zadecyduję.

Gość gość
na niektórych studiach ciągle trwa rekrutacja, więc warto poszperać w internecie

Gość kisznysss
niektore uczelnie mają jeszcze rekrutacje do konca pazdziernika. wiem ze chyba jest jeszcze w wyzszej szkole techniczno-ekonomicznej w warszawie. masz tam profesorow z polibudy, sgh, uw itd. dobra szkola i dobra kadra tu masz jakies info http://www.futurus.org/pl/uczelnia/wste.html