Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z jedzeniem u 2miesięcznej córeczki

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny od dwóch dni mam problem i postanowiłam najpierw zapytać doświadczonych matek zanim znowu pobiegnę do pediatry. Córeczka jest od początku karmiona mm (ja nie miałam i nie mam pokarmu) była na enfamilu 1, ale okazało się że ma skazę białkową i od czwartku jesteśmy na bebilonie peppti, mała chętnie go zjadała - problem pojawił się w sobotę mała po prostu nie chce ssać, wypluwa smoczek, nawet przy próbie z enfamilem się tak zachowuje - butelek nie zmieniłam, robię wszytko jak do tej pory ale mała nie chce ssać - w piatek byliśmy u pediatry i kobieta dośc głęboko włożyla jej patyczek jak badała gardło - może to jakiś uraz już sama nie wiem co mam o tym myśleć... miałyście może tak? Czy moge spróbować ją przegłodzić tzn przetrzymac ok 5h między jednym a drugim karmieniem czy iść od razu do lekarza? Moja córka urodziła się malutka i teraz jak ma 2 mies waży tyle co obecnie większość noworodków bo trochę ponad 4kg boję się żeby jej waga się nie zatrzymała albo co gorsza nie zaczęła spadać...

Gość gość
nikt nie miał podobnie???

Gość gość
Duzo mam ma tu problem z karmieniem niemowlakow. Czesto jedynym sposobem jest karmienie na spiocha:( bo inaczej nie chca a przeglodzenie nic nie daje,bo te uparciuchy potrafia przezyc na kilkudziesieciu ml cala dobe.

Gość gość
zmień smoczek...z lateksu na gumę, albo z gumy na lateks. Miałam to samo.....dziecko było głodne jak diabli, a problemem był smoczek

Gość gość
To ile zjada na dzień? Ile na jeden posiłek (wcale)? Jak zjada mało to być może nie ma apetytu.

Gość Mama Maluszka
Wypluwa ale jest spokojna czy płacze przy tym?

Gość gość
Wypluwa smoczek ale nie jest jakoś przesadnie niespokojna, ogólnie dośc niespokojnie je, łapczywie, krztusi sie przy tym, pluje... Mała zjada tak ok 60-80ml na jeden posiłek czasem mniej, ale zjadała 120-150 dlatego się martwię...

Gość Mama Maluszka
Mój mały jadł tak jak bolały go uszka :( Też wypluwał, łapczywie jadł, z czasem zaczął płakać.