Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta karmiacej matki

Polecane posty

Gość gość

pytanie brzmi co moze jesc karmiaca matka a czego nie? czy to prawda ze nie moge zjesc nic smazonego tylko wsszyztko gotowane, czy moge zjesc owocowy jogurt? frytki? i inne rzeczy ...tesciowa twierdzi ze nic nie moge,mam wielka ochote na slodkie ale tez nie jem bo ponoc nie moge. sama sie pogubilam...pomozecie?

Gość gość
spróbować możesz, ale nie wszystko na raz. Np. z "niedozwolonych" rzeczy zjedz kotleta i zobaczysz czy dziecko będzie płakać czy nie, jak nie to znaczy, że możesz... chociaż w czasie kiedy dziecko tylko jest na Twoim mleku to unikaj typowo wzdymających i ciężkich rzeczy typu fasola, kapusta kiszona i ciężkie smażone. Chodzi o to, żeby maluszka nie bolał brzuszek

Gość gość
można jeść wszystko generalnie. Ale nie wszystko na raz i w ograniczonych ilościach, zwłaszcza na początku, jak jesz to pierwszy raz. Mój ma 3 tygodnie, zjadłam 3 śliwki (nie 3 kg) - puścił parę bąków więcej, ale wiem, że mogę to jeść. Za dwa dni zjadłam kilka kuleczek winogrona (nie kiści) i kupa była rzadka po tym, więc będę tego unikać. Na szkole rodzenia mówili, że nawet można zjeść miseczkę małą bigosu (nie pół gara) i generalnie wszystko wprowadzać, w odstępach, w rozsądnych ilościach i obserwować czy nie boki brzuszek, nie ma wyprysków na skórze i brzydkich kup.

Gość gość
jesoooo co wy z ta dieta?nie ma czegos takiego!ja jadłam wszystko oczywiście starałam się nie jesc rzeczy niezdrowych i białkowych(była skaza)i dziecku nic nie było.zadnych kolek.za granica nie ma diet matek karmiących.to jakiś chory,polski wymysł.czy tam sa inni ludzie?

Gość gość
Najlepsze dla karmiącej jest g***o z psypka cukrową - smacznie i zdrowo. Poza tym możesz czasem posiorbać pytę. Reszta z pewnością zaszkodzi dziecku.