Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna chabrowa

Pogadajmy o pryszczach

Polecane posty

Gość panna chabrowa

Założyłam ten wątek abyście wpisywali swoje niezawodne sposoby na pojedyncze pryszcze. Ja mam trądzik zaskórnikowy, pryszcze pojawiają się kilka razy w miesiącu i oczywiście wyciskam. Potem ślady i maskowanie podkładem, i tak w kółko. Szukam sposobów na różne rodzaje pryszczy: 1. Bolesne gule nie do wyciśnięcia 2. Ropne pryszcze łatwe do wyciśnięcia 3. Czerwone krosty, które dopiero się rozwijają, nie mają jeszcze treści ropnej i inne, możecie pisać jeszcze jakie pojawiają się na waszych twarzach. Nie znalazłam jeszcze super sposobu, dzięki któremu pryszcz zagoiłby się bez pozostawienia śladu. Mam dość nowych przebarwień. Podzielcie się doświadczeniami.

Gość julita 17
a byłaś ty miernoto u derma?

Gość gość
Julia miernoto nie wypowiadaj się lepiej.

Gość julita 17
gościu miernoto nie podnoś tematu a ja na pryszczach się znam , jak mało kto

Gość gość
Bo jesteś jednym wielkim pryszczem?

Gość julita 17
nie jestem pryszczem! niestety, jeśli chcesz mi tu dowalić odwiedzam reguralnie dermatologa

Gość gość
To może dla odmiany idz kiedyś do kosmetologa to dowiesz sie nieco o działaniu kosmetyków, bo od dematologa tego się nie dowiesz.

Gość julita 17
może kiedyś ale teraz ..jestem tu..bo dodatkowo muszę mieć laser, a wczesniej mazidła z apteki na RP, oczywiście z antybiotykiem widzę spektakularne efekty dlatego polecam dermokosmetyka raz- leczy dwa- masz piękna cerę

Gość gość
Nie boisz się powikłań po laserze? Co dokładnie będziesz mieć robione?

Gość julita 17
jakich powikłań po pierwszym zabiegu efekt spektakularny buźka jasna, gładziutka oczywiście to kosztuje bo u lekarza i najpierw trzeba wyleczyć wszystkie wykwity, tak to ujmę

Gość gość
Lekarz powinien cie poinformowac o mozliwych powikłaniach, pewnie nawet bedziesz musiala podpisac zgode na zabieg i oswiadzenie, ze zostalas o tym poinformowana. Jedne z wielu powikłan to oparzenia, przebarwienia, odbarwienia, blizny itp.

Gość panna chabrowa
Nie potrzebuję wizyty u dermatologa, po co? Napisałam już, że nie mam typowego trądziku, mam tylko zaskórniki (z którymi obecnie walczę pewnym sposobem) i pojedyncze pryszcze. I na nie szukam sposobu bo co polepszy mi się cera, znikną przebarwienia to pojawi się pryszcz i już nowy ślad.