Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do użytkowniczek soczewek

Polecane posty

Gość gość

Którą firmę polecacie na soczewki kontaktowe miesięczne? Byłam kupić sobie soczewki próbne - Bausch&Lomb + lekcja ich zakładania, no i zawiodłam się, bo te soczewki mnie uwierały na tyle, że powróciłam do okularów. Ale myślę, że może inne firmy (niekoniecznie te reklamacyjne) mają w swojej ofercie jakieś miękkie soczewki, których nie czuć. Czy mogłybyście mi polecić jakąś naprawdę dobrą fimę? Zależy mi też, żeby cena nie była wygórowana. Za 2 sztuki miesięcznych jestem w stanie wydać max. 60zł. Z góry dzięki :) Aha - moja wada to - 4,50 oraz - 3,50

Gość gość
baushe, to są dość wygodne soczewki, więc może być trudno. a jaki masz promień krzywizny? skoro dostałaś testowy egzemplarz, to pewnie było standardowe 8,6, a może masz więcej/mniej. generalnie, to indywidualna sprawa i każdemu odpowiada co innego, więc będziesz musiała wypróbować różne firmy. polecam allegro i kupowanie na sztuki po kolei różne rodzaje. spróbuj optix, acuvue, horien. ja noszę teraz jakiejś nieznanej marki, niestety nie pamiętam i całkiem nieźle mi leżą

Gość gość
musisz sama na sobie poprobować. to tak jak z butami jak uwieraja kupujesz inne.

Gość gość
Nic o tym nie wiem. Nie wspominali o promieniu krzywizny podczas badania. Spróbuję może z J&J bo jak czytam w Internecie, to wiele osób poleca. Może faktycznie muszę próbować na różnych firmach, aż znajdę najlepsze.