Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile bylybyscie w stanie zapłacić za dobra sesje zdjęciowa waszego maleństwa

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie ;) robię cennik na 2014r

Gość 12334gosc34567
cena nie gra roli jak efekt bedzie super:)dawno temu zaplacilam ponad tysiac

Gość gość
to zależy od jakości zdjęć. nie zapłacę 800 zł, bo to nie jest cały dzień zdjęciowy, tylko ok 3 godzin i fotograf nie musi pracować jak na weselu, ślubie i na sesji plenerowej.

Gość gość
Nic:P bo dla mnie to totalnie zbedna rzecz. Nawet mi do glowy nie przyszlo takiej robic.

Gość gość
Jak dobrze to słyszeć ;)

Gość gość
Za jakość trzeba płacić.

Gość gość
ja robię za 150 zł , 30-50 obrobionych zdjęć

Gość sweet love child
Płaciłam 600 zł za 20 zdjęć w albumie. Kilka różnych kadrów, Pani fotograf miała super rekwizyty i jestem naprawdę zadowolona. Mała też się świetnie przy tym bawiła, bo nie chciała później do domu wracać :) taki album to super pamiątka.

Gość gość
Robisz za 150 zł 30-50 zdjeć na prawdę? Opłaca Ci sie to? Z tego sie utrzymujesz? Pytam bo 150 zł to bardzo malutko w porównaniu do tego ile pracy trzeba włożyć w to by wyretuszowac 50 zdjeć Jesli ktoś daje zdjęcia na płycie to sama płyta dobrze zrobiona kosztuje 80 zł. Chyba ze kupujesz zwykle z Tesco ale tu juz nie mówimy o jakości usługi.

Gość gość
Mam zamiar brać. Za sesje 400 zł

Gość gość
Nic. Ustawiane zdjęcia nie maja dla mnie uroku. Sesji ślubnej ani fotografa na ślubie też nie miałam.

Gość mama  dwójki
Hej ja w tam tym miesiacu zapłaciłam 1800zl za 25 zdjec troche duzo ale mam dwojke dzieci to moze stad ta cena

Gość gość
To wcale nie dużo to standardowa cena za tyle zdjec

Gość mama  dwójki
Nie znam sie na tym zaplacilam bo mi zalezało

Gość gość
A po co wam takie sztuczne zdjęcia? Nie ładniejsza sa robione przez rodziców w fajnych momentach? Ja wolę mieć gorszej jakości zdjęcia ale nie ustawiane tylko przedstawiające prawdziwe momety życia mojego.dziecka. Za sesje nie dałabym złotówki bo jak dla mnie to głupi pomysł. Zdjęcia z wesela chrzcin to coś innego bo one uwidocznił as ja jakieś wydazenie a takie zdjęcia przebranych dzieci? Głupi pomysł fotografów którzy chcą dorobić poza okazjami

Gość gość
Poza okazjach?jesli fotograf jest od wszystkiego to jest do niczego zapamiętaj to. Są fotografowie slubni są fotografowie którzy zajmują sie tylko fotografia reportażowa czy dziecięca twoja sprawa ze nie dałabym złotówki ale mówienie ze to szukanie zarobku poza okazjami jest nietrafione

Gość sweet love child
Dokładnie- jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego. córce robiłam zdjęcia u Pani, która specjalizuje się w sesjach dziecięcych. Ma świetnie urządzone studio, dziecko czuje się tam jak na placu zabaw :) nie uważam żeby zdjęcia były sztuczne i pozwane. Poza tym to ciężko by było poprosić uparta dwulatke żeby pięknie zapozowala i uśmiechała się do obiektywu ;)

Gość gość
Ja robię za 200-300zł, 15-20 zdjęć

Gość mama  dwójki
Oczywiscie ze ladniejsze sa z zaskoczenia niz te pozowane ale nie kazdy rodzic ma czas aby uganiac sie za dzieckiem z aparatem w reku

Gość gość
średnio się opłaca po dużo roboty ale to jest na razie tak po znajomych. ich znajomych temu wiecej nie biorę ... jak będę mieć studio to max 300 zł za 30 zdjęć , więcej kasy to przesada ... teraz u mnie w domu bo na razie z dziecięcą fotografią się chce rozwinąć ale na takie dodatki potrzeba kasy:( z dwa tysiaki bym musiala na tła i dodatki co chce wydać a ludzie w okolicy za darmo by chcieli dla nich 150 to drogo a w studio jedno ujecie 10 zł kosztuje... to moja pasja i taki dodatkowy grosz na wydatki/przyjemnosci , ludzia się podobaja fotki , zdarzaja mi się też sluby i"modelki" zawsze zadowoleni i od niedawna dzieci nowa inspiracja bo moja ma rok:)

Gość gość
średnio się opłaca po dużo roboty ale to jest na razie tak po znajomych. ich znajomych temu wiecej nie biorę ... jak będę mieć studio to max 300 zł za 30 zdjęć , więcej kasy to przesada ... teraz u mnie w domu bo na razie z dziecięcą fotografią się chce rozwinąć ale na takie dodatki potrzeba kasy:( z dwa tysiaki bym musiala na tła i dodatki co chce wydać a ludzie w okolicy za darmo by chcieli dla nich 150 to drogo a w studio jedno ujecie 10 zł kosztuje... to moja pasja i taki dodatkowy grosz na wydatki/przyjemnosci , ludzia się podobaja fotki , zdarzaja mi się też sluby i"modelki" zawsze zadowoleni i od niedawna dzieci nowa inspiracja bo moja ma rok:)

Gość gość
To super najważniejsze ze pasja jest ja myślałam ze ty tak serio z tymi cenami i ze sie z tego utrzymujesz. Ja to na cały etat fotografuje

Gość gość
no na cały etat to raczej lipa by była jak coś kasy uzbieram to zainwestuje i otworze interes A ile masz sesji na miesiąc? dużo opłat? ile masz dla siebie jeśli można spytać?

Gość gość
kariniakowo. blogspot. com za 50 zł

Gość gość
mi się też pozowane dla dzieci nie podobają. Piszę z mamami z czerwca/lipca 2013 i wszystkie zdjęcia z sesji (a one tego robią w cholerę i ciut ciut) są na jedno kopyto. Dzieci tak wyretuszowane, że w ogóle nie widać, ze to to konkretne dziecko. kupa zdjęć gdy dziecko śpi np. z rączką pod buzia i ma wykrzywione usta- kazde dziecko wygląda w tej pozycji identycznie. Ja kupiłam dobry aparat i wykorzystuje po prostu dobre momenty ;) polecam każdej mamie :) Zdjęcia sa o niebo lepsze :)