Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co potrafi 4 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość gość
Moja pisze piękne wiersze i wybekuje kolędy - ćwiczy na święta :D

Gość gość
,,Moja pisze wiersze" Wiesz co mnie denerwuje u ludzi takich jak ty? ,,nie możliwe" ,,NIE DA SIĘ" ,,to nierealne"Sceptycyzm wrodzony Jesteś mdła kobieto!

Gość gość
Tacy ludzie nie powinni mieć dzieci bo uczą ich wyłącznie bycia trybikami.

Gość gość
Po co dolaczacie do dyskusji w ktorej nie macie nic madrego do powiedzenia

Gość gość
Był temat i po temacie

Gość wifigdańsk
mama dwójki pod koniec marca,teraz bedzie miala juz 7.

Gość gość
Trole zaczęły swój najazd wiec i po temacie

Gość mama  dwójki
Aha pisalas ze 6 i myslalam ze jest z kwietnia:-)

Gość mama  dwójki
Wifigdańsk czy dzidzia ma juz ząbka?

Gość gość
Jak moje dziecko było malutkie to obserwowałam mamusie które woziły na siłę dzieci w płaskich wózkach na leżąco-dzieci darły się jakby je ze skóry obdzierano a te jak z kamienia Przy kolce to jest chyba męka nie zniesienia dla takiego szkraba a jak płacze to tak jakby mówił, mamo zrób coś, tak mi źle. Ale taka ignorantka jedna z drugą udaje że nie słyszy i wie lepiej A potem przyłażą na kafe i pisza że ich dzieci wiersze piszą i do szkoły od 1miesiąca uczęszczają.

Gość gość
Lubią wasze maleństwa leżeć na brzuszku?

Gość gość
Dzieko ma prawo już w drugim miesiącu dawać oznaki ząbkowania bo zaczyna się ślinić swędzą dząsła Dać smoka i nie wierzyć że smoczek to coś złego-moja miała zęby już w 4mies a smoczek ssała do 3roku prawie a teraz dziewucha jak modelka zęby piękne jak z obrazka .

Gość wifigdańsk
mama dwójki nie ma jeszcze zadnego ząbka ale juz chyba niedługo bo ciagle raczka w buzi a Twoja juz ma?

Gość mama  dwójki
Samo slinienie nie jest jeszcze przyczyna rozpoczynajacego sie ząbkowania

Gość gość
Moja lubiła leżeć na brzuszku od 1mies życia,lubiła tak spać od 1mies życia dalej tak sypia Ja tez tak sypiam od urodzenia i nawet w ciąży tak spałam na brzuchu podkładając grube jaśki pod biodra.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Lubią wasze maleństwa leżeć na brzuszku? X Moja lubi :D tylko ja nie lubie, bo ma refluks i jak leży na brzuchu to okrutnie ulewa ;D

Gość gość
Slinienie sie nie musi oznaczać ząbkowania.

Gość mama  dwójki
Wifigdansk mojej corci troche dziwnie wychodzi bo bedzie dolnia lewa 3 i juz ja widac ale nie potrafi sie do konca przebic a mala jest strasznie zmierzla

Gość gość
a, no i też się ślini :) Ale to raczej nie zęby, bo nic nie napuchnięte i zębów nie czuć w dziąsłach. Z tego co wiem to dzieciom na etapie 2 mcy, czasem później zaczynaja dziwacznie pracować ślinianki i stąd często ślinienie

Gość gość
Nie mówie o nadmiernym ślinieniu tylko takim umiarkowanym typowym dla ząbkowania Jak włożysz smoka to dziecko intensywnie nim pracuje i widać że coś jest na rzeczy-moja tak miała i pierwszy ząbek 13tydzień.

Gość gość
Mama dwójki jesteś ze śląska?

Gość mama  dwójki
22:44 woj śląskie:-)

Gość wifigdańsk
najpierw 3 wychjodzi? o to nie wiedzialam-niepamietam jak było u mojje starszej ,myslalam ze najp[eirw wychodza jedynki. a dajesz juz cos innego oprócz mleka? moja wyciąga rączke jak cos jem a ona jest na kolankach ,wyciaga,interesuje się,nieraz jjej dam possac np jabłuszko czy obrana marchewkę oczywiscie tylko chwile bo noje sie ze jakis kawałek się oderwie i się zadlawi ale ona juz się tak domaga zeby dac cos jje innego. tzn czasem próbuje jje dac deserek taki ze słoiczka marchewka z jabłuszkiem albo obiadek ale ona tym pluje a co ewentuyalnie połknie to i tak potem to zwraca.ale inteeresuje się np kanapką z szynką itd tyle ze oczywiscie nie moge jje tego dac i zastanawiam się kiedy bedzie mogła jesc np chlebka.ha-mma jeszcze 4latke a znow tego niewiem-jak to szybko się zapomina:) a twoja juz cos innego je?

Gość mama  dwójki
Wifigdańsk nie martw sie moja tez nie chce jesc tych gotowcow w sloiczkach pluje albo wymusza wymioty.Ja jej gotuje marchewke pozniej blender i danie gotowe:-) Daje surowego banana i jablko (oczywiscie wszystko z miksowane nie w calosci)poza tym kaszke z Nestle na wode bo tej na mleku nie chce.I co moze wydac sie smieszne daje jej pietke chleba z poprzedniego dnia aby ulzyc jej przy zabkowaniu:-)

Gość gość
Mama dwójki.... Tak śląskie pomyslalam jak uzylas solową "zmierzla" hehe:-)

Gość mama  dwójki
Wifigdańsk tez sie zdziwilam ze to bedzie 3 a nie 1

Gość mama  dwójki
A co w tym dziwnego i typowego dla Śląska?

Gość wifigdańsk
mama dwójki ja jej tez gotowałam ale wszystko wypluwa.no nic-poczekam na zabki:) ja jeszcze się boje dawac chleba bo boje się zeby cos się nie oderwało ale czasem przewrażliwiona jestem:)zresztą zazwyczaj kupuje chleb z jakimis dodatkami (ziarnami) to i tak bym nie mogła. no nic-zmeczona jestem,mala mi dzis nie chciala zasnac w dzien i mnie wymeczyła-dobranoc:)( a twoja marudzi ze wzgledu na ząbkowanie?).moja specjalnie nie,dobre sa gryzaki wodne,ja mam kilka,kupiłam nowe i znalazłysmy jeszcze po mojje starszej:)

Gość wifigdańsk
a wlasnie co to zmierzła?;)

Gość gość
Od 2 dni marudzi niania sie skarzy i ja sama tez zauwazylam ze jest zmieniona.Ja tez mykam bo jutro do pracy:-) bede jutro popoludniu:-) dobranoc