Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co potrafi 4 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Właśnie, co potrafią wasze 4 mies dzieci? Rozwijają sie książkowo? Tzn juz przewroty wyciąganie rączek po zabawki? Jak to jest?

Gość gość
Moja zna caly alfabet i wlasnie zaczyna czytac pierwsze proste ksiazki.

Gość mama  dwójki
Moja corka ma teraz 6 miesiecy ale gdy miala 4 to przekreala sie z pleckow na brzuszek i płakala aby ja obrocic poniewaz sama nie potrafila dopiero teraz udaje sie jej obracaj wokol wlasnej osi

Gość gość
Musisz być złośliwa?

Gość gość
Mamo dwójki interesujące co mówisz zazwyczaj najpierw dzieci przekręcając sie z brzuszka na plecy podobno dużo trudniej jest z pleckow na brzuszek zdolna bestia;)

Gość gość
Mój siedzi, raczkuje i mówi mama:) Do tego dziś na obiad zjadł schabowego.

Gość gość
21:42 jaki masz w tym cel? Nie masz co robić ?

Gość mama  dwójki
Chyba nie masz dzieci bo dziecko lezac na pleckach kreci sie az uda sie obrocic na brzuszek ma tylko problem z wyprostowaniem raczki ktora przewaznie zostaje pod brzuszkiem tak bylo u moich dwoch corek

Gość gość
moja z brzuszka na plecy przewracała się jak miała 2 m-ce a z pleców na brzuch jeszcze nie umie. Ma 3,5 m-ca. Rozwija się jak normalne dziecko- nie jest chodzącym geniuszem ;P ale dla mnie każdy dzień przynosi coś nowego :D Śmieje się w głos i to tak, że wszyscy w domu zrywamy z niej boki :D No to najwspanialsza rzecz jaką robi. Rechocze przecudnie! Wyciąga rączki po zabawki, odwraca głowę na znajome dźwięki a także na obce, ale wyrózniające się (typu piszcząca zabawka u lekarza). Łapie mnie za palce wskazujące i się podnosi. Oczywiście pełza po całym łóżeczku i po podłodze :D największą frajdą jest wpełznięcie pod przewijak i podnoszenie go nogami :D Dlatego przewijak zdejmuję żeby nie spadł na nią :D Może żaden z niej geniusz, ale dla mnie jest niesamowita!

Gość gość
Nie ma to jak takie tematy . Wyścig szczurów.

Gość wifigdańsk
moja tez ma teraz 6 a jak miala 4 to chyba juz nie pamietam to było taK DAWnO...;) mało umiala-jeszcze się nie przekrecała ale za to smiala się książkowo:)

Gość gość
Nudzi sie wiec dolaczyl/a sie do pierwszej lepszej dyskusji

Gość gość
Pełzająca 3,5 m ciekawe

Gość gość
moj za tydzien konczy 5 miesiecy.Wyciaga rece po zabawki,chwyta zabawki ktore leza niedaleko niego i sie nimi bawi a raczej pcha do dzioba.lezac podnosi glowe do gory probujac wstac ale tego oczywiscie nie umie,lezy na brzuchu i podpiera sie na dloniach,lezac na plecach lapie za piszczele(jeszcze nie za stopki) smieje sie w nieboglosy i rozmawia,kreci sie wokol wlasnej osi nie przekreca sie ani z brzucha na plecy ani odwrotnie,je z lyzeczki coraz sprawniej(ja mu ja podaje do buzi zeby nie bylo) i chyba to na tyle.

Gość gość
Zacofane jakieś te Wasze dzieci... :o

Gość gość
21:49 idź spać sama jesteś zacofana

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Pełzająca 3,5 m ciekawe X a co w tym dziwnego? W wiekszości dzieci w tym wieku się przemieszczają sprawnie po łóżeczku.

Gość gość
Nie słyszałam o pelzajacym 3,5 miesiecznym dziecku. Porostu ;)

Gość gość
A ja znam całą masę takich dzieci. Moje dwie córki pełzały w tym wieku (jedna aktualnie) no i kupa dzieciaków. Położy się normalnie a po chwili leży pod przewijakiem :D Naprawde nie znasz takich dzieci? Cale życie myślałam, ze to norma

Gość gość
No nie znam, Nie wiedziałam ze to tak szybko następuje myślałam ze 3 ,4 miesięczne dzieci dopiero sie zaczynaja przewracac chociaż i to nie zawsze córka koleżanki do tej pory sie nie przewraca a ma 6 miesięcy no ale nie leży na brzuszku to moze dlatego ;)

Gość mama  dwójki
Moja obecnie 2,5 corka pelzala jak miala okolo 4-5 miesiecy i wygladalo to komicznie

Gość gość
mój już umie czytać i pisać i właśnie pisze wniosek, żeby do szkoły iść już od pierwszego roku życia, bo obiecuje, że za miesiąc już będzie biegał:P. Polska go potrzebuje!! On to kuma i rozwija się 100 razy szybciej niż inne dzieci, on rozumie, że brak rąk do pracy taki inteligentny się urodził!! Je schabowego widelcem i nożem, oj co on nie potrafi. Już się kłóci, że żłobek mu nie potrzebny i przedszkole. Zabawek nie chce, klocków normalnie szok!

Gość mama  dwójki
Wifigdańsk ktorego kwietnia urodzilas?

Gość gość
jak to można się duzo dowiedzieć :) Myślałam, ze wszystkie sa takie pełzaki jak moje :)) Nie rozumiem tylko tych wrednych komentarzy o czytaniu i pisaniu :o przecież to normalne, ze mamy mające dzieci w tym samym wieku porównują inne dzieci ze swoim. Czasem można dzięki temu wyłapać nieprawidłowości, a czasem po prostu o tak sobie pogadac o dzieciaczkach w podobnym wieku :)

Gość gość
Moja gotowała nam obiad, podawała do stołu. Wasze jakieś niedorajdy. Wstyd się przyznać.

Gość mama  dwójki
Skoro masz syna geniusza to po co weszlas na temat co potrafi 4 miesieczny bobas?

Gość gość
2013-10-07 22:05:40 Normalne- jak zakompleksione matki próbują dowartościować się osiągnięciami swojego niemowlęcia.

Gość gość
Mamo dwójki dokładnie to miałam napisać nie zaśmiecajcie wątku -autorka

Gość mama  dwójki
Przepraszam ze nie pisze do czyjej wypowiedzi sie odnosze ale wszystkie macie wpisane gosc

Gość gość
Moja mając 4mies nie siadała jeszcze samodzielnie ale lubila być sadzana i opierać się o mój brzuch i oglądać teletubisie. Oczywiście sięgała już po zabawki leżąc na brzuszku itd. W 5miesiącu usiadła i zaczęła się przymiezac do raczkowania próbując pełzać,ale jeszcze w 6miesiacu było to zwykłe chwianie się do przodu i do tyłu by w końcu z początkiem 7mies ruszyć do przodu. Z takich manualnych czynności to było układanie piramidki wkładanie kolorowych krażków na patyk-bardzo szybko to opanowała Od 8mies dość świadomie operuje łyżką by w 10 miesiącu przejąć kontrolę nad karmieniem-zaczyna jeść samodzielnie i protestuje jak się je próbuje pomagać. Ps.Nie przejmuj się złośliwymi mamuśkami tutaj tak jak wszędzie niepowodzenia próbują sobie zrekompensować;)