Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralowa26

Inteligentny facet pilnie poszukiwany

Polecane posty

Gość gosckosc
twoj kolega to typ inteligenta ktory udaje, ze wiaze buty, zeby zerknac pod spodniczke?;p

Gość gość
Czy inteligencja jest zarazliwa?

Gość gość
Sądzę że nie, trzeba się z nią urodzić

Gość gość
A co z kujonami? Nie inteligenci? :-D

Gość koralowa26
gosckosc- właśnie że nie..co rano jak wchodzę do budynku to wiąże buty (już zauważyłam że udaje- (moja inteligencja przyp. tłum.) ) przy automacie z kawą i tyłem do przechodzących osób..hmmm. Co do zaraźliwości- chyba nie, bo rozmawiam w pracy z mnóstwem osób, a tylko kilka ma coś do powiedzenia. Albo wiem! Po prostu jest Ktoś Kogo Imienia Nie Wolno Wymawiać, zwany inaczej Pan Głupota, który konsekwentnie również chodzi i zaraża już tych przeze mnie zarażonych...a że ja wychodzę o 15.00, a Pan Głupota o 16.00, jego zaraźliwość jest zawsze górą. To ma sens teraz.

Gość gość
Obawiam sie, ze Twoja inteligencja promieniuje. Czyzbys wysylala fale Dopplera?

Gość koralowa26
kujoni- sam fakt że w czasie, kiedy ich rówieśnicy woleli pić tanie piwa w parku za szkołą (czy co tam się teraz pije), oni skapnęli się że jeśli zdobędą dobre oceny-> pójdą na dobre studia-> dostaną dobrą pracę-> nie zabraknie im niczego (a przynajmniej wielu rzeczy)-> będą żyć na poziomie się realizować, to sam fakt takowego szybkiego skapnięcia się o wyżej wymieniony stan spraw przyszłościowych już świadczy o ich inteligencji, więc tak, kujonów zaliczamy do I.

Gość koralowa26
Niestety tylko fale Dunaju. A w czwartki fale gamma (ale czwartek to już Piąteczek, więc to dlatego)

Gość gość
Masz racje. Oprocz inteligencji wrodzonej liczy sie nabyta. Kto czyta nie bladzi? Powiedzial ktos ... ?

Zdobywanie i wpajanie w siebie wiedzy w szkole w żadnym wypadku nie świadczy o inteligencji. To jedynie funkcja w mózgu. Są ludzie dobrzy w nauce, inni dobrzy w sportach. Inteligencja jest ponad wszelkimi talentami albo się ją ma albo nie.

Gość koralowa26
Podobno czytanie zagadek na Kubusiu również wzmacnia proces rozwijania inteligencji. Ale to wersja light. Twoja wersja hard to? (czyli jakie książki lubisz):)?

Gość gość
Jesli powiesz, ze jestes blondynka nikt Tobie nie uwierzy. :-D

Gość gość
A ja nie musiałem być kujonem i studia ukończyłem. Pracę mam całkiem całkiem i to nieźle płatną.

Gość koralowa26
syn- oczywiście, masz rację. Dlatego uważam, ze sam fakt zorientowania się, że wkład merytoryczny w mózg może przynieść jakikolwiek profit, już można nazwać myśleniem:)

Gość koralowa26
gość który pisał o studiach i pracy- i gratulacje, widać przychodzi Ci z łatwością to, co niektórym z wielkim trudem, tak trzymać!

Gość gość
Warto podkreslic w tej dyskusji, ze istnieje wiele rodzajow inteligencji. Polinteligent.

Gość gość
07.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość Czyli ten gosc to geniusz. Nic sie nie uczyl i umie wszystko. Tez bym tak chcial.

Gość koralowa26
Prawieinteligent

Gość gość
A kto powiedział że z łatwością... Kujonem nie byłem ale na studiach musiałem nieźle zapier***ać aby być w tym miejscu gdzie jestem teraz. Jak byłem młodszy to więcej luzu sobie dawałem.

Gość NieludzkiZłyDoktor
Wydaje mi się, że jestem dość inteligentny, przynajmniej jeszcze rok temu byłem gdy wykonywano mi test a raczej się nie uwsteczniłem. Powiedz mi Moja Droga Koralowa Damo dlaczego ów mężczyzn szukasz w miejscu gdzie szansa na ich spotkanie jest raczej iluzoryczna, to w końcu babskie forum:) Myśle, że te trudne poszukiwania warto przeprowadzić w otoczeniu w którym na codzień się obracasz, tylko nie ulegaj sugestii lub szufladkowaniu ludzi bo oceny na uczelni to zaden wyznacznik inteligencji, Człowiek (facet) inteligientny to taki, który ma bardzo kreatywne myślenie przy osiąganiu wyznaczonych celów i taki który bezbłednie zauważa wszelkie mechanizmy zachodzące w świecie i społeczestwie. Człowiek inteligentny może manipulować Tobą tak, że zrobisz co on zechce a nawet tego nie zauważysz, pamiętaj że inteligentą moze okazać sie osoba której nie lubisz lub taka która nie przepada za Tobą.

Gość gość
A moze autorka to facet?

Gość koralowa26
NieludzkiIBardzoZłyPanDoktor- w tśrodowisku w którym się obracam wiem doskonale kto taki jest, a kto nie, gdyż znamy się kilka lat. Niestety szufladkuję ludzi, to prawda, ale właśnie na podstawie ich zachowań- nie wiem jak dokładniejsze może być świadectwo o własnej inteligencji, jak czyny. Dziś jest bardzo zimno (w moim regionie), więc zmuszona sam na sam z laptopem, postanowiłam posłuchać co w społeczeństwie piszczy. I po przeczytaniu kilkunastu tematów na ów zacnym forum, musiałam założyć ten temat, bo nie wierzę że są tu tylko małostkowi mężczyźni. I grunt zaczęłam badać. Co do manipulacji przez inne osoby- to prawda, dałam się kilka razy zmanipulować, ale nie było to z `nielubienia`, bowiem nie jestem osobą mającą wrogów (albo też wersja druga- takowym mam i tak mną pięknie manipulują, że nic nie wiem, co jest bardzo ciekawe;) )

Gość gość
Czy prawieinteligent to do mnie?

Gość koralowa26
Co jak co, ale słowo honoru że niedawno sprawdzałam- wszystko ok, nadal płeć żeńska...

Gość NieludzkiZłyDoktor
Hmmm. czyżby jakieś zapędy na psychologa? Co studiujesz?

Gość koralowa26
drogi gościu- oczywiście że nie do Ciebie, to był żart- myślałam że powymieniamy się rodzajami inteligentów...swoją drogą, czy Wy myślicie że ja wiem który gość to gość, a gość to gość? :)

Gość gość
No to jest Ok. I blondynka z duzymi oczami?

Gość koralowa26
Nie, nie, żadnych zapędów, i już po studiach jestem. Po prostu bardzo lubię ciekawych ludzi, to wszystko. A Ciebie co skłania do przebywania na tym zacnym forum?

Gość gość
Inteligentna kobieta rozpozna goscia bez problemu. Nawet jak jest ich wielu. Basic instinkt.

Gość gość
Szuka inteligentnej kobiety. Multitalent.