Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza czy okres

Polecane posty

Gość gość

witam,w dniu dzisiejszym powinnam dostac okres zamiest tego rano byl sluz z jedna czerwona zyłka,pozniej pojawilo sie brazowe plamienie. jest dosyc skąpe ale jest. Dwa dni temu zrobilam test ciazowy i pojawila sie druga blada ale widoczna kreska.Dodam ze boli mnie jajnik,wczesniej bolaly na przemian teraz tylko jeden ale dosyc mocno ciagnie. Lekarza mam dopiero za dwa tygodnie. Nie wiem czy to zaczynajacy sie okres czy co,chociaz nigdy wczesniej tak nie mialam.Prosze o odpowiedz

Jak dla mnie to jesteś w ciąży. Nawet bardzo blada kreseczka na teście może oznaczać ciążę. Powtórz test, albo zrób badanie z krwi (hcg), będzie pewniejsze.

Gość gość
dodam jeszcze ze zmierzylam temperature i mam 37,2 a normalnie przed owulacja 36,5. Zastanawiam sie tylko czy jesli zrobie go jutro,to czy wynik bedzie wiarygodny,mam na mysli fakt,ze jesli pokaze pozytywny to czy to nie bedzie po prostu utrzymujacy sie poziom hormonow,czy raczej na tak wczesnym etapie spadek bylby natychmiastowy. Troche to przezywam bo juz jednego Aniołka straciłam w 6 tygodniu,ale wtedy to byla zywa krew i bylo jej bardzo duzo.

Gość gość
jesteś w ciąży jednak jak masz plamienie to możesz poronić jak ci się rozkęci, dobrze by było iść do lekarza żeby przepisał coś na podtrzymanie, ja miałam plamienie około dnia okresu jednak byłam na luteinie, zwiększyliśmy dawke i plamienie przeszło teraz jestem w 11 tyg

Gość gość
ile trwało u Ciebie takie plamienie? wystąpiło tylko raz? robiłaś test?

Gość gość
Moim zdaniem to ciaza, ja tez mialam bardzo bladziutka kreseczke i teraz spi maly bobas :-). Teraz na Twoim Miejscu zrobilabym test z krwi i to da Ci 100% pewnosci

Gość gość
biore duphaston . A co z tym wynikiem testu,spadek bedzie natychmiastowy czy moge jutro zrobic test ?

Gość gość
trwa od rana,brazowe,nie czuje tego ze leci(przepraszam ze tak to opisuje) ale jak pojde do wc to na wkladce mam taka plamke okolo 2cm i przy podcieraniu rowniez. Na bete oczywiscie pojde nawet moze jutro ale wynik bede miala dopiero za tydzien gdzies bo mieszkam za granica .

Gość gość
Nie boj sie, zrob test rano i najlepiej idz do lekarza, jak bierzesz duphaston to dobrze, zrob bete, pamietaj ze to ze stracilas jedna ciaze to nie znaczy ze musisz stracic druga, poprostu uwazaj na siebie no i skontaktuj z lekarzem, sporo osob na tym forum pisze o plamieniu w poczatkowej fazie ciazy, trzymam kciuki, powodzenia

Gość gość
W pierwszym trymestrze ciąży mogą zdarzać się plamienia i są one jak najbardziej normalne, nie zagrażają dziecku. A Ty autorko z tego co opisujesz ewidentnie jesteś w ciąży.

Gość gość
no wlasnie o dziwo mam jakies dobre przeczucia,wczesniej od razu wiedzialam ze jest cos nie tak,a tutaj mysle ze ta ciaza(a mam nadzieje ze jest) da mi ostro popalic,i chodzbym miala przelezec 8 msc w lozku to bede lezec. Niestety na lekarza za wczesnie bo tutaj ciaze ,,uznaja,, ze tak powiem od trzeciego miesiaca(co jest dla mnie szokiem) wiec musze zaczekac dwa tygodnie i byc dobrej mysli:)dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Gość gość
Tez czuje ze jestem ,tylko nie bola mnie piersi(ale wiem ze nie musza) chociaz cale sutki sa w zyłkach.

Gość gość
Prosze jeszcze tylko o odpowiedz przy założeniu ze to zaczynajacy sie okres to czy jesli jutro zrobie test to wynik bedzie negatywny(mimo iz dwa dni temu była jasna widoczna druga kreseczka)?

Gość gość
na tym etapie to szybko będzie beta spadać i jak 2 dni temu miałś bledziutką kreseczkę a zrobisz test jutro to w razie gdy ciąża ci rośnie kreseczka powinna byc lekko ciemniejsza a jak ciąża obumarła to może nic nie wyjść albo jeszcze bledsza od poprzedniej, ja też miałam poronienie we wczesnym etapie w dniu @ były 2 kreski a potem po 3 dniach już ta druga o wiele słabsza aż wreszcie po kolejnych dniach test pokazał negatyw to wiedziłam że ciąża obumarła, u ciebie jutro w takiej sytuacji może byc negatyw lub jeszze jaśniejsza od poprzedniej jednak ja ci życze żebyś miała drugą wyrażniejszą niż w ostatnim teśćie

Gość gość
dziekuje bardzo :) jestem dobrej mysli,tylko niestety zostal mi test digital,wiec pojawi sie napis,wiec mysle ze chyba sie z nim wstrzymam ,albo znajac siebie popedze do apteki kupic jakis zwykły

Gość gość
Witam,niestety po dzisiejszej nocy i poranku nie mam złudzen,plamienie przerodziło sie w krwawienie. Czy w takiej sytuacji powinnam dzisiaj juz nie brac duphastonu?

Gość gość
Czasem tak bywa i nic na to nie poradzisz. Gdybyś nie zrobiła testu wcześniej to nawet nie wiedziałabyś że coś jest nie tak. Idź do gina ale możliwe że to była ciąża biochemiczna.

Gość gość
Wizyte mam za dwa tygodnie dopiero,nie mieszkam w Polsce i tutaj niestety nie da sie tej wizyty przyspieszczyc. To powinnam odstwić juz dzisiaj duphaston?