Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yoreczkoowa mama

Kupno drugiego pieska

Polecane posty

Gość yoreczkoowa mama

Witam mam dorosłego yorka - pieska. Jest strasznie ze mną związany. Śpi ze mną, wszędzie chodzi. Praktycznie jesteśmy nierozłączni. Moja córka chciałaby dostać suczkę yorka, gdyż od dziecka miała swojego kota, z którym się wychowywała 14 lat, ale niestety musieliśmy go uśpić.Ciężko jej jest obyć się bez zwierzaczka, a nasz piesek taj jak wyżej pisałam uznaje tylko mnie. I tu właśnie mam dylemat czy nie będzie on zazdrosny o nowego pieska czy nie będzie mu robił krzywdy. Może miał ktoś podobną sytuację i coś doradzi, a może lepiej byłoby wziąć drugiego pieska, a nie suczkę.

Gość yoreczkoowa mama
nikt nie pomoże

Gość gość
może być ciężko, aby takie oczko w glowie zaakceptowało konkurencję

Gość yoreczkoowa mama
Dodam jeszcze, że mam ok 1 miesiąca zaległego urlopu. Mogłabym przez ten czas przebywać z nimi non stop. Tylko nie wiem czy to nie za krótko, aby nauczyły się żyć w zgodzie

Gość gość
ups najwyżej mu futro wytrymuje

Gość gość
myślę że miesiąc na oswojenie powinien wystarczyć

Gość gość
ogladalam program o hodowli yorkow w lomiankach:o a raczej o pseudohodowli...masakra ludzie nie ulegajcie modom,wezcie pieska ze schroniska te rasowce to teraz obciach nad obciachy

Gość gość
A nie lepiej wziasc psa ze schroniska?

Gość yoreczkoowa mama
To nie ma być hodowla zarobkowa i nie chcę brać psa ze schroniska, to są zwierzęta bardzo skrzywdzone. Staram się też im pomagać, ale jestem po prostu zwolenniczką yorków, bo mam alergię. Modzie też nie ulegam, dla mnie są to psy wyjątkowe, bardzo mądre, znam się już na ich pielęgnacji i nie biorę pod uwagę żadnego innego.

Gość blondyna 333
dla alergika to jest na prawdę dobry wybór

Gość yoreczkoowa mama
oj chyba nikt nie pomoże

piszesz, że znasz się na tych psach a w ogóle znasz się na psach? na ich psychice? na ich zachowaniach? skoro pies śpi z Tobą w łóżku i córkę jedynie toleruje, to podejrzewam, że jest też przywódcą stada w Twoim domu, czyli wszyscy są mu podporządkowani nowy członek stada (czy to pies, kot czy człowiek) - będzie miał przechlapane tylko z pozycji przywódcy stada możesz ustalić odpowiednią hierarchię w stadzie (które tworzy Twoja rodzina i zwierzęta w jednym domu) /

Gość anne0899
Chcesz kupić dorosłemu psu suczkę? wysterylizujesz ją?

Gość yoreczkoowa mama
Pies jest już wysterylizowany, jeśli kupię suczkę, to pomyślę o tym później

Gość anne0899
Pies york może zrobić krzywdę suczce, może ją g*****ć po kilka razy dziennie, odpowiada ci to ? Zresztą chcesz mieć 'hodowle' kundelków? to nieodpowiedzialne, w schroniskach jest pełno takich psów, czy chcesz kundelki sprzedawać (co jest niezgodne z prawem) zastanów się, jesteś dorosłą kobietą, a widzę że reprezentujesz poziom swojej córki.

Gość gość
A po co Ci druga świnka morska? :D

Gość yoreczkoowa mama
Czy ty potrafisz czytać. Pies został wysterylizowany. Nie chcę zakładać hodowli, ja trzymam psy dla siebie. Uważacie , że jeśli mam psa i dokupię suczkę to od razu będę handlować nimi na czarno. A jak nie sprzedam to wywiozę do lasu, tak?

Gość melaniexxxx
Ja adoptowałam psa ze schroniska, jest w pełni zrównoważonym psem. Może w przeszłości była skrzywdzona, ale teraz miewa się całkiem dobrze. Nie ma na to reguły. Jedyna jej wada to, to że jest strasznie tchórzliwa.

dobra, to nei jest temat o schroniskach i hodowlach, tylko o dobraniu drugiego psa do domu powtórzę pytanie - czy jesteś u siebie przywódcą stada? czy to pies rządzi w domu? /

Gość yoreczkoowa mama
Bez przesady nie jest tak, że wszyscy chodzimy pod jego dyktando. To, że pozwalamy mu na wiele rzeczy to nie znaczy , że nie ma rozsądnej dyscypliny. On jest bardzo mądry i próbuje czasami robić po swojemu, ale my mu nie pozwalamy , zwykle próbuje nas dwa razy, a później odpuszcza. Zresztą mam jeszcze jedną kotkę, która też potrafi mu pokazać łapą po nosie, że nie jest pępkiem świata.

jeśli Ty jesteś przywódcą stada, to ustawisz tak hierarchię, jak będziesz chciała i nowemu psu włos z głowy nie spadnie /

Gość yoreczkoowa mama
Ewo, a uważasz, że lepszym towarzyszem dla niego byłby piesek czy suczka?

myślę, że dla psa lepsza będzie suka chociaz dla kastrata to chyba nie ma wielkiej róznicy a już na pewno, jeśli drugie zwierzę będzie wystarylizowane/wykastrowane dwa psy moga ze sobą bardziej rywalizować, ale kastrat ogólnie ma stępione zachowania samcze, więc w tej sferze raczej nie będzie problemów /

Gość yoreczkoowa mama
Bardzo Ci dziękuję, teraz nie pozostaje już nic innego , tylko trzeba poszukać jakiejś sprawdzonej hodowli.

Gość gość
ja tak mam i jest super. Piesek wykastrowany, suczka wysterylizowana i lubią się.