Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 yoreczkoowa mama

Kupno drugiego pieska

Polecane posty

Go艣膰 yoreczkoowa mama

Witam mam doros艂ego yorka - pieska. Jest strasznie ze mn膮 zwi膮zany. 艢pi ze mn膮, wsz臋dzie chodzi. Praktycznie jeste艣my nieroz艂膮czni. Moja c贸rka chcia艂aby dosta膰 suczk臋 yorka, gdy偶 od dziecka mia艂a swojego kota, z kt贸rym si臋 wychowywa艂a 14 lat, ale niestety musieli艣my go u艣pi膰.Ci臋偶ko jej jest oby膰 si臋 bez zwierzaczka, a nasz piesek taj jak wy偶ej pisa艂am uznaje tylko mnie. I tu w艂a艣nie mam dylemat czy nie b臋dzie on zazdrosny o nowego pieska czy nie b臋dzie mu robi艂 krzywdy. Mo偶e mia艂 kto艣 podobn膮 sytuacj臋 i co艣 doradzi, a mo偶e lepiej by艂oby wzi膮膰 drugiego pieska, a nie suczk臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 yoreczkoowa mama
nikt nie pomo偶e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶e by膰 ci臋偶ko, aby takie oczko w glowie zaakceptowa艂o konkurencj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoreczkoowa mama
Dodam jeszcze, 偶e mam ok 1 miesi膮ca zaleg艂ego urlopu. Mog艂abym przez ten czas przebywa膰 z nimi non stop. Tylko nie wiem czy to nie za kr贸tko, aby nauczy艂y si臋 偶y膰 w zgodzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ups najwy偶ej mu futro wytrymuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
my艣l臋 偶e miesi膮c na oswojenie powinien wystarczy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ogladalam program o hodowli yorkow w lomiankach:o a raczej o pseudohodowli...masakra ludzie nie ulegajcie modom,wezcie pieska ze schroniska te rasowce to teraz obciach nad obciachy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A nie lepiej wziasc psa ze schroniska?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoreczkoowa mama
To nie ma by膰 hodowla zarobkowa i nie chc臋 bra膰 psa ze schroniska, to s膮 zwierz臋ta bardzo skrzywdzone. Staram si臋 te偶 im pomaga膰, ale jestem po prostu zwolenniczk膮 york贸w, bo mam alergi臋. Modzie te偶 nie ulegam, dla mnie s膮 to psy wyj膮tkowe, bardzo m膮dre, znam si臋 ju偶 na ich piel臋gnacji i nie bior臋 pod uwag臋 偶adnego innego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blondyna 333
dla alergika to jest na prawd臋 dobry wyb贸r

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
yorki s膮 super

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoreczkoowa mama
oj chyba nikt nie pomo偶e

Udost臋pnij ten post

piszesz, 偶e znasz si臋 na tych psach a w og贸le znasz si臋 na psach? na ich psychice? na ich zachowaniach? skoro pies 艣pi z Tob膮 w 艂贸偶ku i c贸rk臋 jedynie toleruje, to podejrzewam, 偶e jest te偶 przyw贸dc膮 stada w Twoim domu, czyli wszyscy s膮 mu podporz膮dkowani nowy cz艂onek stada (czy to pies, kot czy cz艂owiek) - b臋dzie mia艂 przechlapane tylko z pozycji przyw贸dcy stada mo偶esz ustali膰 odpowiedni膮 hierarchi臋 w stadzie (kt贸re tworzy Twoja rodzina i zwierz臋ta w jednym domu) /

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anne0899
Chcesz kupi膰 doros艂emu psu suczk臋? wysterylizujesz j膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoreczkoowa mama
Pies jest ju偶 wysterylizowany, je艣li kupi臋 suczk臋, to pomy艣l臋 o tym p贸藕niej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anne0899
Pies york mo偶e zrobi膰 krzywd臋 suczce, mo偶e j膮 g*****膰 po kilka razy dziennie, odpowiada ci to ? Zreszt膮 chcesz mie膰 'hodowle' kundelk贸w? to nieodpowiedzialne, w schroniskach jest pe艂no takich ps贸w, czy chcesz kundelki sprzedawa膰 (co jest niezgodne z prawem) zastan贸w si臋, jeste艣 doros艂膮 kobiet膮, a widz臋 偶e reprezentujesz poziom swojej c贸rki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A po co Ci druga 艣winka morska? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoreczkoowa mama
Czy ty potrafisz czyta膰. Pies zosta艂 wysterylizowany. Nie chc臋 zak艂ada膰 hodowli, ja trzymam psy dla siebie. Uwa偶acie , 偶e je艣li mam psa i dokupi臋 suczk臋 to od razu b臋d臋 handlowa膰 nimi na czarno. A jak nie sprzedam to wywioz臋 do lasu, tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 melaniexxxx
Ja adoptowa艂am psa ze schroniska, jest w pe艂ni zr贸wnowa偶onym psem. Mo偶e w przesz艂o艣ci by艂a skrzywdzona, ale teraz miewa si臋 ca艂kiem dobrze. Nie ma na to regu艂y. Jedyna jej wada to, to 偶e jest strasznie tch贸rzliwa.

Udost臋pnij ten post

dobra, to nei jest temat o schroniskach i hodowlach, tylko o dobraniu drugiego psa do domu powt贸rz臋 pytanie - czy jeste艣 u siebie przyw贸dc膮 stada? czy to pies rz膮dzi w domu? /

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoreczkoowa mama
Bez przesady nie jest tak, 偶e wszyscy chodzimy pod jego dyktando. To, 偶e pozwalamy mu na wiele rzeczy to nie znaczy , 偶e nie ma rozs膮dnej dyscypliny. On jest bardzo m膮dry i pr贸buje czasami robi膰 po swojemu, ale my mu nie pozwalamy , zwykle pr贸buje nas dwa razy, a p贸藕niej odpuszcza. Zreszt膮 mam jeszcze jedn膮 kotk臋, kt贸ra te偶 potrafi mu pokaza膰 艂ap膮 po nosie, 偶e nie jest p臋pkiem 艣wiata.

Udost臋pnij ten post

je艣li Ty jeste艣 przyw贸dc膮 stada, to ustawisz tak hierarchi臋, jak b臋dziesz chcia艂a i nowemu psu w艂os z g艂owy nie spadnie /

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoreczkoowa mama
Ewo, a uwa偶asz, 偶e lepszym towarzyszem dla niego by艂by piesek czy suczka?

Udost臋pnij ten post

my艣l臋, 偶e dla psa lepsza b臋dzie suka chociaz dla kastrata to chyba nie ma wielkiej r贸znicy a ju偶 na pewno, je艣li drugie zwierz臋 b臋dzie wystarylizowane/wykastrowane dwa psy moga ze sob膮 bardziej rywalizowa膰, ale kastrat og贸lnie ma st臋pione zachowania samcze, wi臋c w tej sferze raczej nie b臋dzie problem贸w /

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yoreczkoowa mama
Bardzo Ci dzi臋kuj臋, teraz nie pozostaje ju偶 nic innego , tylko trzeba poszuka膰 jakiej艣 sprawdzonej hodowli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tak mam i jest super. Piesek wykastrowany, suczka wysterylizowana i lubi膮 si臋.

Udost臋pnij ten post