Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Floss7

JACY SĄ SZWEDZI

Polecane posty

Gość Floss7

Za tydzień wyjeżdżam do Szwecji, na kursy jezykowe... Powiedzcie mi, jacy są Szwedzi na codzień? Jakie cechy wyrozniaja ich faktycznie na tle innych narodowosci. Mimo ze niby wszedzie ludzie podobni, to jestem pewien ze cos ich wyroznia, to sie po prostu czuje. Moze ktos z Was jest szwedem, albo mial z nimi do czynienia? Poproszę o rzetelne odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Gość Floss7
A co mnie siurki obchodzą, lepiej powiedz jakie kuciapki maja Szwedki... Jeny :P A tak zimno wcale tam nie jest, to stereotyp. Wiec prosze o dalsze odpowiedzi.

Gość gość
Skoro jedziesz na kurs to raczej beda dla Ciebie przyjazni i otwarci,beda chcieli sporo sie o Tobie dowiedziec,nie opowiadajac za duzo o sobie (a raczej nic). To ludzie jak inni wiec spotkasz kazdy typ,ale czesto sa indywidualistami zapatrzonymi w...swoj telefon (ale dzis to juz chyba nie zalezy od narodowosci). Starsze pokolenie (45+) jest bardziej przyjaznie nastawione. Tyle mojego doswiadczenia :)

Gość gość
W dużych miastach młodzież (bogata) strasznie pretensjonalna, przekonana o swojej wspaniałości. Patrzą na ludzi ze wschodu (czyli też Polski) z góry. Dziewczyny w weekend dużo piją, na umór wręcz.

Gość gość
oj fakt-zalewka w trupa,ale to niezaleznie od plci.

Gość gość
Ja słyszałam,że są chłodni,ale nie znam żadnego Szweda.

Gość gość
Szwedzi są wyluzowani i sympatyczni , sa dumni ze swojego pochodzenia jest tam pełno feministek ale tak naprawdę oni ich nienawidzą i uważają za wynatutzenie ale przez poprawność polityczną tego nie powiedzą