Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosciwita

Planowanie plci dziecka

Polecane posty

Gość Gosciwita

Czy ktorejs z Was udalo sie zaplanowac plec dziecka? Wspolzycie po skonczonej miesiaczce -dziewczynka, lub juz po owulacji -chlopiec? A moze jeszcze jakies inne metody? Ktora moze sie pochwalic wiecej niz jednym trafieniem? Ile w tym prawdy....?

Gość gość
wszystkie moje dzieci były poczęte w/g wyżej wymienionej przez Ciebie zasady syn w owulację 1-sza córka przed owulacją 2 córka przed owulacją może to tylko przypadek albo miałam szczęście, ale mnie się udało;)

Gość Gosciwita
Zebym ja o tym wczesniej wiedziala... Narazie jeszcze sie ludze:(

Gość czarneoczymam
Witam Jestem mamą 2 chłopców. Zostali stworzeni przy częstych stosunkach, a teraz mam zamiar spróbować zaplanować córkę. Stosunek był w 10 dc, dzisiaj mam 12 dc, wczoraj był monitoring i prawy jajnik 23 mm, wiec moje poytanie czy w ogóle mam szansę na ciążę?

Gość Goscioweczka
Przy wspolzyciu po miesiaczce, a wiec przed owulacja w ciaze nie zachodzilam. "Pomogl" Castagnus i stosunek jakos po 18 dniu cyklu a wiec z pewnoscia po owulacji. Efekt - ciaza w pierwszym cylu, przy dwoch wspolzyciach i prawdopodobnie chlopiec. Zazdroszcze swiadomym kobietom, ktorym udalo sie procz samego dziecka zaplanowac tez plec. Plec ma jakies tam znaczenie i nie mowmy,ze jest inaczej. To zupelnie inne wychowywanie.

Gość Agatha Kyc
Witam Syn został poczęty przy codziennych stosunkach w okresie owulacyjnym. Obecnie jestem w 25tc i za tydzień powinnam się dowiedzieć czy noszę pod sercem synka czy córkę. Ostatni stosunek był 2 lub 3 dni przed owulacją więc "powinna" być córka. Dam znać po badaniu. Pozdrawiam.

wytlumaczcie mi jak mozna zajsc w ciaze po owulacji? skoro po owulacji nie ma możliwości, bo komórka jest zdolna do zapłodnienia max 24h- komorka jajowa zyje bardzo krotko no chyba ze cykl i owulka sie przesunie

wiec dlaczego kalkulatory dni plodnych zwsze pokazuja dni plodne przed i kilka dni po owulacjii

bo kalkulator ci nie wyznaczy dnia twojej owulacji. Kalkulatory pokazują tylko dni prawdopodobnie płodne i niepłodne. Sama owulacja wg kalkulatora jest tylko wyliczona i czasem nijak się ma do faktycznego momentu owulacji -dlatego kalkulator rozszerza dni płodne na przed wyliczoną owulacją i po. Żeby było większe prawdopodobieństwo trafienia w owulację. Lub jej uniknięcia. Jedynym pewnym sposbem na poznanie momentu owulacji jest monitoring cyklu u gina.

Gość gość
Ginekolog powiedzial plc ze to zalezy od plemnikow. Mocne szybkie ale krocej zyjace plemniki robia chlopcow a dziewczynki slabsze ale dluzej zyjace. Powiedzial ze rzadko kiedy udaje sie plawanie plci. Niektorzy panowie dysponuja tylko jednym rodzajem pleminkow. Dlatego tez mao jest dzieci parek a najczesciej sa 2 dziewczynki lub 2 chlopcow.

Gość Gosciwita
Teoria podworkowa, bo nie wiem jak ma sie do tego wiedza medyczna mowi,ze: plemniki zenskie sa wolniejsze w poruszaniu, ale za to dluzej zyja. Zas plemnik meski jest szybki i szybciej pada. To tak jak w zyciu w sumie;) Tak na logike dziewczyny... Skoro w poblizu jeszcze nie ma jajeczka to plemniki meskie polegna, a dziewczynki poczekaja. Jedli owulacja juz jest to pierwsi dotra chlopcy. Choc moze zdarzyc sie jakas wyscigowa... Co sadzicie? Z kalendarza to mi wydzlo raz dziewczynka, a na innym chinskim chlopiec. U ginekologow to samo. Czas zaplodnienia na chlopca wychodzi. A ja mam ochote na slodycze i czuje sie na dziewczynke. Eh

Gość gosc z miasta
kochalam sie w dniu owulacji i mam syna; 2 mce wczesniej monitorowalam jajo u gina i wiedzialam kiedy jajo sie uwalnia; a cykle co 28 dni; mialam tez czutke, ze bedzie syn wlasnie przez date zblizenia, ale seks byl z potrzeby, a nie 'na plec' - a mam takiego slodziaka, ze szok :-D

Gość Gosciwita
Ginekolodzy chyba nie potwierdzaja metody na plec. Wszystkie kobiety, ktore majace problem z zajsciem w ciaze i kozystajace z monitoringu cyklu musialyby miec teoretycznie synow. Po ginekolog mowi ze juz jest badz "zaraz" bedzie oeulacja i wtedy pary probuja. Wiec ciezko by bylo o corke niby

Gość Agatha Kyc
Lekarze poddają wątpliwości każdą z dotychczas wypuszczoną w obieg teorię. Nie ma o co się kłócić. Żadna z teorii nie daje 100% szans na syna czy córkę i żaden lekarz nie podpisze się pod nią. W dzisiejszych czasach cieszmy się że w ogóle zaszłyśmy w ciążę. Czy płeć jest naprawdę tak istotna?

Gość Agatha Kyc
miało być wpuszczoną w obieg

Gość Gosciwita
Az tak nie, ale sadze ze ma znaczenie. Inne wychowanie sie stosuje i inaczej nawet wyglada zycie rodzica w zaleznosci od plci. Nie bede sciemniac ze nie mialam nigdy preferencji i wizji dotyczacych pierwszego wymarzonego dziecka. Milo gdy marzenie i przeczucie sie spelnia...

Gość gość
Ja sie dowiedzialam ze bede miec syna jestem w 19 tygodniu. Zawsze marzylam o dziewczynce. Nie wiem czy zdecydyje sie na drugie bo z 2 synami to ja nie dam rady wychowac ich. Dodam ze mielismy problem z pcozeciem straismy sie 1,5 roku. Okazalo sie ze maz ma tylko 30 procent plemnikow z normy-liczbowo. Jakos sie udalo. Moze jest tak ze maz ma tyko plemniki te na chlopcow.

Gość gość
Mam dwóch synów, już nastolatków i zamarzyła mi się dziewczynka. Kochaliśmy się z mężem tylko tak do 3,4 dni przed owulacją. Trochę to trwało(ok. roku) ale się udało. Córcia ma już 2 latka a ja jestem przeszczęśliwa :) Trudno jednak tak na 100% stwierdzić czy zadecydowała metoda czy jednak natura.

Gość gość
Up Piszcie czy udalo Wam sie za[plnowac plec dziecka.