Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy udało wam się znależć pracę po studiach

Polecane posty

Gość gość

Po ja mam mgr. inż z ochr. śro. i dalej o 4 miesięcy nie znalazłem pracy, do tego mam tragiczną sytuację osobistą w czasie studiów nie zadbałem o kontakty z ludźmi byłem przejęty nauka, dlatego nie mam przyjaciół, dziewczyny a nawet prawa jazdy. Boje się iść do UP bo jak się zarejestruję jako bezrobotny, to mnie zmusza do pracy za 800zł/miesięcznie albo mniej, a nie po to robiłem studia aby pracować za grosze, dlatego z nudów zapisałem się na kolejne aby mieć legitkę od czasu do czasu z nudów chodzę na zajęcia, i jedyne co robiłem to szukałem w necie ofert z mojego miasta ale niestety w większości prac trzeba mieć prawko, w innych perfekt umieć język,a pozostałe są za najniższą krajową i można pracować z ludźmi którzy skończyli liceum albo zawodówkę.

Gość gość
jestem 4 lata po studiach i od 4 lat zarejestrowana w UP i nie dostałam od nich ŻADNEJ oferty pracy.

jestem po inż.środowiska. prace (w zawodzie) zaczełam w trakcie studiow i kontynuwalam po ich zakonczeniu. w tej chwili pracuje w 3ej firmie. z poprzednich sama odchodzilam. . wazniejsze jest doswiadczenie niz papierek i warto pracowac podczas studiow. i niech nikt nie mowi, ze sie nie da, ze tyle nauki itp. pracowalam w weekendy, pozniej w godziny wolne od nauki, niedosypialam gdy musialam zakuwac albo projekty robic, ale sie dalo

Gość gość
Nie bój się nie dadzą ci pracy. Ja mając wyższe mgr na głupi staz, który sama sobie znalazłam czekałam 4 lata i nigdy nie dostałam żadnej propozycji. Jeśli nie masz doświadczenia a pewnie nie masz to musisz zacząć od stazy ,a więc powinieneś urząd błagać a nie go unikać. Ja się straszenie cieszę ,że mam staz ,przynajmniej ludzie nie odbierają mnie jako niedorozwoja ,który siedzi w domu.

Gość gość
ktoś tu powiedział, że jak nie masz doświadczenia, to musisz zaczynać od stażu, ma rację. Więc niestety kierunek PUP. Ja miałam staż, potem znalazłam prace za najniższa krajową. Potem stopniowo coraz więcej kasy, potem druga praca itp. Wszystko po kolei.

Gość gość
Ja podczas studiów licencjackich pracowałam tylko w handlu ,więc skończyłam studia nie mając doświadczenia związanego ze studiami. Na magisterce już nie zrobiłam tego błędu zaczęłam staże związane ze studiami. Dzisiaj pracuje w zawodzie i dobrze zarabiam. Więc składaj podania do pracodawców o staż.