Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cycek25

Równouprawnienie w związku czyli jak utrudnić sobie życie

Polecane posty

Gość cycek25
"Do pracy MUSZĘ jeździć samochodem... " Na benzynę to nic dziwnego. :D Nikogo nie będę zmuszał. Chcę znaleźć taką która sama to będzie chciała ale trafiam na takie co nie umieją w domu prawie nic, nie chcą tego robić, do pracy się rwiecie tylko potem nie można trafić na dobrą specjalistkę kobietę, kolega poszedł do kobiety do optyka to mu nie mogła soczewek odpowiednich dobrać. :D Dużo rozwodów i niewychowane bachory, a w pracy i tak przegrywacie z mężczyznami. Nawet moje sąsiadki niektóre przyznają że do fachowca wolą do mężczyzny pójść. Ba nawet tu czytam na kafe że do ginekologa wolicie chodzić! To gdzie wy wygrywacie, zawodowo pracujące kobiety? Jak już coś robić to najlepiej jak się potrafi. A właśnie, dzieląc wszystko na pół wszystko robi się c*****o, nie można się poświęcić pracy w 100% jak ma się na głowie jeszcze dom i dzieci.

Gość gość
Jestem lesbijką. Nie chcę żadnego faceta w domu.

Gość gość
No to Ty rzuć pracę i siedź w domu, sprzątaj, gotuj itp. Twoja żona przyjdzie z pracy, Ty podasz ten obiad, ona odpocznie, Ty się nią zajmiesz i jak będziesz miły dostaniesz seks w nagrodę. Dlaczego wymagasz od niej siedzenia w domu i kapcenia w czterech ścianach? Sam to zrób i zobacz jak się czujesz.

Gość To ja Oda
Aha, nie mam markowych gadżetów, z wyjątkiem jednej drogiej bransoletki. Noszę skórzane buty, płaszcze i torebki, ale starczają mi na lata. Mam kilkuletniego laptopa, 2-letnią komórkę bez dotykowego ekranu i mocno używany, wygodny samochód.

Gość gość
cycku a może odpowiedz na wszystkie argumenty a nie tylko wybiórczo a jak nie masz co napisać to stwierdzasz "gdzie wy jesteście lepsze od facetów"?

Gość cycek25
A czemu wam się nie chce tego robić? To wy rodzicie dzieci więc chyba powinniście chcieć się nimi zajmować? Dlaczego wam to zanikło?

Gość gość
czynsz (mieszkanie własnościowe 65m2) - 500 zł opłaty: gaz, prąd - 150 zł niemowlę - 400 zł jedzenie - 1500 zł paliwo - 300 zł przedszkole drugiego dziecka - 500 zł To już jest 3350 na miesiąc ... a przy dójce dzieci nie wyobrażam sobie mieć mniejszego mieszkania niż 3 pokoje. Twoja pensja ledwo, ledwo starcza, a pomyśl jeszcze o nieplanowanych wydatkach jak pójście na wesele, czy wyprawka dla malucha.

Gość cycek25
To nie pisz anonimowo to się nie będzie zlewało z innymi i odpowiem. Paliwo i przedszkole 700zł. fiu fiu, jedzenie też dużo.

Gość gość
"A czemu wam się nie chce tego robić?" - z tego samego powodu z którego tobie się nie chce tego robić. "To wy rodzicie dzieci więc chyba powinniście chcieć się nimi zajmować? Dlaczego wam to zanikło?" - bo faceci za mało zarabiają ok 3000 zł na miesiąc dlatego nam zanikło :D

Gość To ja Oda
Na gaz, ale jakie to ma znaczenie? Mam taką pracę, że częściowo siedzę w domu z laptopem, częściowo w trasie, a do firmy mam 100km i muszę tam być 2-3x w tygodniu choć na 2h. Nie obrażaj pracujących kobiet. W poprzedniej pracy akurat na kobietach można było polegać, faceci - same lenie i pieniacze. Co do gotowania - umiem. Piec też umiem. Ale na szczęście nie muszę z tego robić sensu mojego życia.

Gość gość
" jedzenie też dużo." bo nie każdy je mielonkę albo parówki z MOM

Gość cycek25
Mógłbym zmienić branżę, ale lubię to co robię, co chyba nie wszyscy mogą o sobie powiedzieć i potem odwalacie swoją pracę.

Gość gość
Autorze wciel swoje wspaniałe ideologie w życie, znajdź kobietę która cię poprze i żyjcie tak sobie, zobaczymy za parę lat jacy będziecie szczęśliwi.

Gość gościówa123456
cycku, ok to ja pisałam o tych zarobkach i o tym, ze nie chcę żerować na dzieciach i tyrać prawie do 70tki, że wolę zwiedzać, coś zobaczyć, POŻYĆ a nie przeżyć. teraz możesz się odnieść do tego co pisałam?

Gość Annabelllaaaa
"Mógłbym zmienić branżę, ale lubię to co robię" - mogłabym być kurą domową ale lubię to co robię - moją pracę i zarabiam więcej od ciebie. Ale ty uważasz ze wiesz lepiej co ja powinnam bo jestem kobietą a kobieta POWINNA gotować, prać, zajmować się domem, tak?

Gość gość
nie widzicie że koleś na specjal was podjudza, żebyście się wściekały i próbowały go przekonać? głupi pozostanie głupi a mądry nie założyłby tak durnego tematu.

Gość cycek25
"a to dzieci, które pół życia siedzą z mamusią są rozpuszczon" Jak matki nie potrafią wychowywać no to cóż. To że dziecko mieszka z rodzicami nie znaczy że jest pierdołą, chyba że rodzice źle wychowają. Godne życie - a cóż to za nowoczesny slogan który oznacza majętne życie? Jesteś szczęśliwa?

Gość To ja Oda
Annabelllaaaa "Mógłbym zmienić branżę, ale lubię to co robię" - mogłabym być kurą domową ale lubię to co robię - moją pracę i zarabiam więcej od ciebie. Ale ty uważasz ze wiesz lepiej co ja powinnam bo jestem kobietą a kobieta POWINNA gotować, prać, zajmować się domem, tak? X X X Mogłabym się podpisać pod Annabellą.

Gość cycek25
@Annabelllaaaa Jakbyś miała być "kurą domową" a nie panią domu to faktycznie chodź do pracy, skoro musiałabyś cierpieć. :) Co takiego w tej pracy jest fascynującego jeśli nie robi się tego co się lubi albo nie prowadzi swojego biznesu.

Gość To ja Oda
A kto powiedział, że kobiety nie robią tego, co lubią? Moja praca jest jednocześnie moim hobby ;-)

Gość cycek25
Nie podjudzam, myślicie że nie mam co robić? Polki na żonę szukać raczej nie będę, zresztą tutaj zostawać też nie ma po co, kraj bez perspektyw, ludzie gonią za pieniędzmi, dużo rozwodów.

Gość Annabelllaaaa
No właśnie zgadłeś - jestem na samozatrudnieniu i pomysł na moją pracę wziął się z mojej pasji... najpierw to była pasja, hobby i udało się przekształcić w dochodowy interes.

Gość cycek25
Wolałbym taką murzynkę z wielkim tyłkiem żebym miał za co chwycić i żeby chciała dużo dzieci, albo taką arabkę - one są uległe i wiedzą gdzie ich miejsce.

Gość cycek25
Podszywie imitacjo białe są najlepsze wizualnie, spadówa.

Gość gość
co wy sie tak podniecacie ? nie widzicie ,ze autor to ten sam mosiek co kilka dni temu założył temat o kupowaniu mieszkań a Anglia i wyborze żony ale z wieloma obostrzeniami ? Te same sformułowania ten sam sposób myślenia . I to przekonanie o wyżśzości każdej innej nacji nad Polską . Jakiś zakompleksiony gimnazjalista a wy sobie tu żyły wypruwacie .....

Gość cycek25
białe najładniejsze ale niestety najbardziej sfeminizowane. A takie arabki to faktycznie bardziej ułożone.

Gość gość
podejrzewam że rodzice cycka tworzyli taki model - matka nigdy nie pracowała, prała cyckowi skarpetki (pewnie teraz pierze) i cycek nie chce sam sobie prać, gotować więc trąbi na prawo i lewo o "tradycyjnym modelu rodziny", on nie wie że kobiety mogą dobrze zarabiać bo w jego domu były na utrzymaniu facetów.

Gość cycek25
"Te same sformułowania ten sam sposób myślenia . I to przekonanie o wyżśzości każdej innej nacji nad Polską . " Spadaj maniaku! Siedzisz tu non stop czy co? Anglia to kraj również bez perspektyw, lepsze są kraje skandynawskie i germańskie jeśli chodzi o zarobek, w żadnym wypadku angielskie czy francuskie.

Gość cycek25
a nawet jak założyłem tamten temat to co to ma za związek z tym tematem? ten jest o miejscu żony jako gosposi a nie o jakiejś Anglii.

Gość cycek25
16:02 imitacjo nędzna nie widzisz że piszę z dużej litery? :D :D