Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY OPLACA SIE ODSTAWIC TABSY ANTY NA POL ROKU

Polecane posty

Gość gość

?? moj facet wyjezdza za granice i bedziemy sie widzieli raz na miesiac lub rzadziej wiec chcialabym odstawic do wakacji, myslicie ze sie oplaca czy wiecej to bedzie szkod dla organizmu?? (konsultacje z ginem mam za 2tyg)

Gość gość
ja bym je w ogole odstawila, nie boj sie, tak latwo w ciaze sie nie zachodzi, na pewno nie po dlugim stosowaniu tabletek, nielatwo tez wyleczyc raka jakiego bedziesz po nich miec

Gość gość
nie przesadzaj z tym rakiem :p biore tabsy jakies 15mies

Gość gość
chcialabym nie przesadzac, ale lepiej byc swiadomym jakie to dziadostwo, jesli ich nie chcesz odstawiac twoja sprawa, ja cie nawracac nie bede, ale na te pol roku byloby dobrze

Gość gość
ja biorę antykoncepcyjne tabletki 14 lat z przerwami na cięże. Akurat ja mam problem z jajnikami i branie tabletek pomaga mi. Wręcz zalecane mam ich nie przestawać brać. To bardzo zacofana ideologia, że tabletki szkodzą, ze można raka po nich dostać (po glutenie też może Ci wątroba wysiąść, a jesz ją w każdym posiłku), że dzieci nie można po nich mieć. Jeszcze niestety Polacy są daleko, daleko, bardzo daleko od logicznego myślenia. Owszem są ludzie którym nie wolno brać tabletek antykoncepcyjnych, tak samo jak są osoby którym nie wolno brać np. ibufenu.

Gość gość
nie, ja nie jestem zacofana, ja po prostu jestem pewnych rzeczy swiadoma i jesli moge odstawic cos, co moze zagrozic mojemu zdrowiu ( ale nie musi, tylko niestety tego nigdy sie nie wie) to po prostu to robie.

Gość gość
mysle ze odtsawie i zobacze jak moj organizm zareaguje, odkad biore tabsy libido mam prawie zerowe i aga ciala tzryma sie powyzej 60kg :/ a zqsze byla max 56 :/

Gość gość
to nie bierz i nie pyerdol !!! Zmusza cie ktoś ? Tabletka jest na rynku prawie 60 lat, jakoś nie widać, żeby wymierały pokotem kobiety, które je używają albo używały nawet w latach 60tych.

Gość gość
odstaw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiesz jakie ja mam skutki po odstawieniu po 3 latach? włosy wypadają mi po 200 dziennie i byłam już u dermatolog, trycholog i kazali mi wrócić do pigułek...tylko że nowe badania utajnione USA pokazują co to robi z naszym organizmem...nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale libido Ci spadnie i zacznie Ci przeszkadzać twój facet, bo to działa na kobietę tak, że naturalne hormony wydzielane przez faceta są odpychające. Są na to badania zrobione więc nie wymyśliłam tego. Póki jesteś na początku odstaw to... ja dopiero po pół roku od odstawienia wracam do siebie...zaczęłam brać tabletki olej z wiesiołka femina i dopiero od 3 dni nie wypadają mi włosy i do tego wcieram novoxidyl(piszę już to dodatkowo jakby jakaś dziewczyna szukała informacji co zrobić przy wypadających włosach po pigułkach antykoncepcyjnych. Na szczęście miałam włosy grube i jak zrobiłam warkocz to głupio mi było bo wyglądał jak góralski gruby warkocz do tańczenia:P teraz mam mysią kitkę i wypadały mi głównie włosy z prawej i lewej z przodu. Niektórzy twierdzą, że oblepiają jajniki jakoś czy coś i ogólnie cała prawda o tych pigułkach jest ukrywana, bo odkryto to jak już wdrożono je na rynek a zyski przekroczyły biliardy więc teraz się nie wycofają mimo tego, że krzywdzą ludzi, bo mój związek prawie się rozpadł, wypadło mi bardzo dużo włosów i ciekawe czy kiedykolwiek zajdę w ciąże:(

Gość gość
zwróć uwagę na to co jesz bo tam więcej substancji szkodliwych niż w tabletach antykoncepcyjnych. Niektóre badania mówią, że tabletki przeciwdziałają nowotworom szyjki, leczą trądzik, silne bóle menstruacyjne, powoduję wchłanianie się narośli, torbieli na jajnikach, leczą endometriozę, raka sutka, nowotwór gruczołu krokowego (zastrzyki hormonalne zoladex)

Gość gość
twoje negatywne objawy mogą także potęgować przez złą dietę i zły styl życia;)

Gość gość
Przypominam że jeśli ktoś używa tabletek antykoncepcyjnych to jest na niego nałożona ekskomunika i po śmierci trafi prosto do piekła. Dlaczego ? A jakie jest 5 przykazanie ? NIE ZABIJAJ !!!

Gość gość
ale jak odstawisz twoje libido wróci i ciężej ci będzie wytrzymać bez faceta.

Gość gość
beda prezerwatywy