Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirrranda

Mam dość życia w katolickim społeczeństwie

Polecane posty

Gość mirrranda

Czy Wy też tak macie? Jak sobie radzicie z tym że otaczają Was same mohery?

Gość gość
Przeprowadz sie np do Turcji i po klopocie :)

Gość mirrranda
Islam też nie. W ogóle mam dość tego że żyjemy w takim konserwatywnym kraju. Gdzie np. to że nie lubię życia rodzinnego i nie chcę mieć dzieci za 5 lat, a stawiam na karierę i mieszkam z facetem bez ślubu spotyka się z jakimś masakrycznym ostracyzmem społecznym

Gość gość
Ja tez, katolicy sa po prostu okrutni, zacofani, zli nietolerancyjni. Te wszystkie zacofane normy spoleczne

Gość mirrranda
Dokładnie. A w ogóle najgorsze jest to, jakimi są hipokrytami. Uważają się za świętych, a tylko modlą się pod krzyżem. Jak trzeba komuś pomóc to odwracają wzrok.

Gość gość
To przez katolstwo ludzie w tym kraju warcza na siebie jak psy. Zakazy moralne i stado moherowych ciotek pilnujacych zeby byly przestrzegane . Ludzie sa afrustrpwani seksualnie bo seksjest zly i wyrzywaja sie nainnych.

Gość mirrranda
Też się zgodzę. Takie podejście że seks jest zły, a kobieta jest tylko do bycia matką i żoną jest straszne.

Gość gość
przez ten katolicyzm jest ciemnota i kraj się wolno rozwija. Ja sie nie przejmuje nimi i ich uwagami a jak mnie wkurzy któryś to tak potrafie naubliżać,że więcej się nie odezwie

Gość gość
Pietnuja sex a jednoczesnie nie pobudzaja rozwoju moralnego i duchowego tak zeby ludzie traktowali seks jak milosc a nie glupia zabawe. Tylko nie zabijaj, nie cudzoloz. To w ogole anachroniczny jezyk ktorego mlodzi nie rpzumieja. Powinno byc szanuj zycie, cialo, zdrowie, kocjaj innych, nie klam, ucz sie powstrzymyw od slabosci, trenuj ducha, jestes istpta wolna i ponosisz wszystkie konsekwencje swoich czynow, ucz sie spokoju i rozwagi i wiele wiel innych a nie tylko stary , glupi dekalog

nie rozumiem, nie ma obowiazku bycia katolikiem. jeśli odczuwasz dyskomfort to Twoja wina - jesteś za słaba, by odeprzeć ich rzekome ataki.

Gość gość
Seks nie jest grzechem, jest cholerna przyjemnoscia pod warunkiem umiejetnwgo kontrolowania go. Brak silnej woli moze doprowadzic cie do tragedii.

Gość gość
Polska tylko na tym traci , tzn na tym katolicyzmie.

Gość gość
Swojej frustracji i chęci naginania wszelkich praw do własnych zachcianek nie usprawiedliwiaj katolickim terrorem, bo takiego po prostu nie ma. A życie według Dekalogu albo poza Dekalogiem to tylko i wyłącznie osobisty wybór katolika. Nikt Cię do niczego nie zmusza

Gość gość
Cierpienie uszlachetnia, szczeacie jest grzechem, moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Nadstaw policzek jak ktos cie uderzy, badz pokorny . Umrzyj za cudze grzechy.

Gość gość
uwazasz ze oni jedni odwracaja wzrok? :D nie, nie wszyscy acz tacy tez sa bardziej ci odpowiada muzulmanska umiejetnosc wysadzenia sie na stacji metra?

Gość gość
Gdyby Polacy byli tacy pokorni, nie byloby narodu polskiego jedynie pomnik, najbardziej pokornych. Tak naprawde Jezus sie pomyli nie chodzilo o pokpre i nadstwianie policzka a o zachowanie spokoju i zawstydzenie przeciwnika. Mala roznica a jednak ogromna. Bo pokora to ponizenie a spokoj to wyzszosc

Gość szeregowy czereśniak
autorko. Czy to się podoba,czy nie,to twoja wyłączna sprawa. Żyjemy w kraju gdzie budowa wiary i kościoła powstawała od wieków. Każdy ma prawo godzić się z tym,lub nie. Ale zauważ że ludzi związanych z kościołem jest znaczna ilość. Możesz to tolerować lub poprostu wyjechać.

Gość gość
Islam tez powstawal od wiekow czerwsniaku i satanizm rowniez

Gość gość
eeee takie p********ie, bo mamusia kaze isc co niedziela do kosciola, i ma racje, bo cos musi trzymac motloch w ryzach

Gość gość
kosciół katolicki - ksieza katoliccy często pedofile ,którzy krzywdza dzieci maja dostac 12 lat wiezienia to smiechu warte ,na spowiedzi wypytuja o zycie seksualne i wala gruche ,zakłamani ludzie żyja z kobietami ,chłopakami ,alkoholicy ,chciwi ludzie pisze to na podstawie wiadomości z prasy .Powinni rozwazac ten kosciół .

Gość gość
Pora go przystosowac do nowoczesnego zycia. Bo jak na razie tylko straszy a .ie uszczesliwia

Gość gość
czemu wyjechac? moze autor chce zyc w tym kraju ale o innym obliczu? jeszcze troche i sie skonczy to kosciolkowanie tylko pokolenie musi wymrzec

Gość gość
Najwazniejsze jest zycie po smierci, im wiecej bedziesz cierpial tu na ziemitym bardziej bedziesz wywyzszony w niebie. Manipulacja zwykla, dlaczego ktos ma byc wywyzszony w ogole?

Gość gość
ci wypowiadający się przeciw religii jestescie ateistami?

Gość gość
gość Najwazniejsze jest zycie po smierci, im wiecej bedziesz cierpial tu na ziemitym bardziej bedziesz wywyzszony w niebie. Manipulacja zwykla, dlaczego ktos ma byc wywyzszony w ogole? xxxx skad masz takie info?

Gość gość
Ale pamietajcie w niebie nie bedziw seksu, takze ja piwrdole takie zycie wieczne

Gość gość
Info katolu?.conieco pamietam z przymusowych mszy, a ty widac idziesz sie pokazac do kosciola

Gość lilililililil
Jak zwykle wszystko jest czarne albo białe... Ja np. się za katoliczkę nie uważam. Po prostu nie wierzę w dogmaty KK dlatego tez nie będę hipokrytką która udaje katoliczkę, żeby wpasować się w tlum. Dekalog mi jak najbardziej pasuje i w większości się do niego stosuję bo daje podstawy do mocnego systemu wartości, który każdy powinien mieć. Dobrze wiem co jest dobre a co złe. Mam sumienie, które czasem mnie gryzie. Nie podoba mi się głównie podejście KK do kwestii seksu i antykoncepcji nawet w małżeństwie. okazuje się bowiem, że nawet wieloletnie stosowanie kalendarzyka małżeńskiego i unikanie przez to płodzenia potomków jest grzechem, jesli żona mężowi ma robić loda to też grzech bo takie zachowanie nie może doprowadzić do poczęcia, więc jest grzechem itd.itp. nie ważne. Prawdą jest że w Polsce wiele osób jest katolikiem okazyjnie. Prawdą jest że jest dużo dewotek, które w ogóle nie pojmują przykazania miłości. Prawdą jest że w KK są księża pedofile i mimo że jest ich b.mało robią b.złą opinię innym, tym dobrym, księżom z powołania nie dbającym o to żeby jeździć modną furą. Nie znam, żadnego księdza posądzonego o pedofilię, znam kilku, którzy są księżmi z powołania i robią dużo dobrego. Nie jestem katoliczką, ale większość ludzi z mojego otoczenia się za katolików uznaje i szanuję to. Nie przekonuję ich na siłę do swoich racji a i oni nie próbują robić tego samego. Oczywiście spotkałam się też z tzw.moherami dla których jestem zwykła d****ą, bo z meżem mam tylko cywilny. Nie mam najmniejszego powodu wyjeżdżać z tego kraju z tego powodu choć może to irytować. Nic nie jest tylko czarne albo białe, ludzie - więcej rozsądku z tym wszystkim.Naprawdę da się bez plucia jedni na drugich, chociaż spróbujcie.