Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirrranda

Mam dość życia w katolickim społeczeństwie

Polecane posty

Gość gość
gość Info katolu?.conieco pamietam z przymusowych mszy, a ty widac idziesz sie pokazac do kosciola xxx info to taki skrot od slowa informacja;-) ja nie ide sie pokazac bo nie wierze w boga ale chce znac zrodlo Twoich informacji...zrodlo???

Gość szeregowy czereśniak
ale nie łączcie wiary w Boga z kościołem. Bo ten sam się wypaczył.

Gość gość
Jest tak malo prawdziwych katolikow bo zwyczajnie czlowiek musialby byc nadludzka istpota zey przestregac tych rygorow

Gość gość
Ty mnie pytasz o zrodlo? Nie badz bezczelny. Slyszalam ten tekst 10 000 razg na mszy

Gość gość
nie jestem bezczelny, czyli biblia jest tym zrodlem tak? A inne zrodlo?

Gość gość
podaj gdzie tego szukac bo bym poczytal:-)

Gość gość
Nie znam bibli czytam bardziej naukowe, umoralniajace ksiazki

Gość gość
Wielki Brat na was patrzy, katolicy

Gość gość
to podaj prosze tytul jednej z nich abym mogl zweryfikowac Twoja teorie;-)

Gość gość
to proste nie chodzic do kosciola,nie chodzic w zadne swieta ,nie chodzic chrzcic dzieci......................dlaczego tyle nie chodzic bo jak ja chcialam cos zmienic zrobilam to,od 22 nie utrzymuje zadnych kontaktow z kosciolem,ale to zadnych i mam gdzies co oni tam u siebie wyprawiaja,im wiecej osob przestanie tam chodzic i prosic o poslugi tym szybciej kosciol wyludni sie sam,tylko kto ma odwage tak zrobic,pisac i narzekac kazdy moze ale zrobic cos wiecej problem,odwagi ........................;)

Gość szeregowy czereśniak
a jeśli już jest. To czy mamy pewność że postęjujemy słusznie by się tam dostać? Innowiercy też są przekonani do swoich zasad.

Gość gość
kosciol po to narzucil zakazy i nakazy zeby kontrolowac glupi i ciemny narod ,ktoremu nie chce sie samemu otworzyc biblii i poczytac,no tak ale potem jeszcze trzeba myslec,,,,,,,,,,,,,,,zawsze lepiej miec podane na tacy tacy jako narod jestescie leniwi,ja czytam i mysle,powodzenia i do lektory

Gość mirrranda
Chyba raczej do lektury, inteligencie wielki :/ Od prawie 10 lat mam problem z katolickim społeczeństwem. Nie wierzę, do Kościoła nie chodzę. Ale jakim prawem katolicy zachowują się tak, jakby mieli prawo wszystkich na około pouczać? Jak to oni mówią "nawracać". A ostatnio widziałam płaczącą 10latkę w niedzielę pod Kościołem. Ja szłam na zakupy i piwo z przyjaciółmi, zatrzymałam się, zapytałam co się stało. Ci wszyscy niby święci poszli do kościółka i nawet się nie obejrzeli. Tacy katolicy, litościwi, współczujący.

Gość mirrranda
na domiar złego od paru dni mam przykry zapaszek z cipki:( nie lubię, gdy mama co piątek (bezmięsny:O:O:O) przygotowuje rybę na obiad, bo przypomina mi to o moim zapachowym problemie

Gość mirrranda
Dziękuję, Ci, podszywie, ale idź sobie. Nie jem ani ryb, ani mięsa, bo jestem wegetarianką od 8 lat. czego kościół oczywiście również nie akceptuje,

Gość gość
wieloletnie stosowanie kalendarzyka małżeńskiego i unikanie przez to płodzenia potomków jest grzechem, jesli żona mężowi ma robić loda to też grzech bzdury bzdury bzdury piszecie w tym temacie ze nawet nie chce mi sie wszystkich komentować kk stosuje NPR a nie kalendarzyk małżeński robioenie loda nie jest grzechem macie zacafowane pojecie czego kosciuł naucza

Gość gość
a tych pedofili to jest 26 na 30 tys księży w Polsce tak samo w polskim społeczeństwie jest 2 tys pedofili na 37 milionów to było w roku 2008 a teraz jest 7 tys pedofilii rok 2012

Gość fotel
warto w ogóle czytać te zagniewane, zbuntowane teksty młodocianych "ateistow" ?