Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem pewna

KUPIŁYBYŚCIE to pod choinkę dla 2 i pół latki

Polecane posty

Gość nie jestem pewna

Chodzi mi o furby- interaktywną zabawkę. Ma już z 50 przeróżnych lalek i małych i dużych i mówiących i płaczących, każdą lalkę barbie jaka może istnieć, teraz mówi, że chce od Mikołąja barbie Maripoze, taką ze skrzydłami. Ale ja się zastanawiam, czy jest sens znowu kupować następną lalkę, która i tak trafi do kosza na zabawki..... i tak będzie leżała.... Dlatego pomyślałam o tym furby, bo wydaje się to fajne. Jak myślicie?

Gość gość
Ja nie znoszę tego typu zabawek, więc nie ;) Może poszukasz czegoś w rodzaju takiego domku namiotu dla dziewczynek.

Gość gość
Nie bo to gowno interaktyny szajs. Tym sie nie da bawic a tskie dziecko musi sie bawic i rozwijac wyobraznie. Tez mam 2,5 latke i kupie jej klocki podrobki duplo bo uwielbia z nich budowac. Takie duze zoo bedzie super i rozwijajace a nie zabawa na 5 minut interaktywnym pluszakiem.

Gość nie jestem pewna
Moja córcia ma kilka pudełek klocków duplo do układania. Również mnóstwo pudełek puzzli. Lubi, układa. Ale ile tego można mieć. Wydaje mi się, że tego typu zabawek ma dużo i wystarczająco jak na razie. I dlatego mam mały problem w wyborze jakiejś fajnej zabawki, do tego nie nudzącej po chwili.

Gość gość
To jak corka ma wszystkp to zamiast wydawac kase na kolejna p*****le kup jej fajny stroj i karnet na basen albo lodowisko.

Gość gość
ja nie strzelam sobie w kolana ale nie wiem jak ty, zniesiesz potem ta gadającą istotę

Gość gość
Tak, autorka zabierze 2,5 letnią dziewczynkę na lodowisko!;D

Gość gość
Trochę szkoda tych dzieci teraz, za naszych czasów nie było tyle zabawek ale człowiek się zawsze fajnie bawił, były podwórka, koledzy. Teraz tylko martwe przedmioty im zostały. Nie lepiej zamiast kolejnej rzeczy, właśnie zabierać dzieci na wycieczki, sanki, do lasu czy gdziekolwiek. Zaraz się pewnie odezwą głosy, że zabieracie dzieci, ale wtedy gdy Wam się chce, a może dać na prezent właśnie możliwość wyboru dziecku, jak dany dzień spędzimy (nie koniecznie 2-latkowi ;)

Gość gość
A ja nie znosze trendu na kupowanie dzieciom zabawek niestosownych do wieku. Lalka barbie dla 2-latki?

Gość Banalia
Osobiście kupiłam 2latce taki fajny ogródek z warzywkami i mała mogła się bawić w stragan :) Wydaje mi się, że to o wiele lepsze niż furby czy lalka ;) przejrzyj sobie stronkę listdomikolaja.pl, można tam wpaść na bardzo fajne edukacyjne zabawki dla takich dzieciaków:)

Gość gość
podepne sie pod temat, co kupilibyscie 2,5letniemu chlopcu? Obecnie uwielbia samochody, ale tak mysle, ze malo ma zabawek bardziej edukacyjnych... Myslalam nad taka wieksza kostka edukacyjna, myslicie ze go zajmie na jakis czas? bede tez wdzieczna za inne podpowiedzi

Gość gość
Nie kupilabym furby dziewczynce ktora lubi lalki barbie - to dwa rozne swiaty. Jak ma duzo lalek barbie to kup jej te maripoze nabluzeczce, posciel lub poduszeczke z ta lalka itd.

Gość gość
po co takiemu malmu dziecku tylee zabawek ? Jak ona ma sie z czegoś cieszyć jak ma juz wszytko ?

Gość gość
Ja swojej córce która ma dwa latka kupie pod choinkę kuchnie. Wiem ze moja przyjaciółka chce jej kupic matę wodna do malowania. Jest to mata wodna ale nie używa sie wody ani nic. Rozcielasz na podłodze i dzieciak sobie maluje. Aha kupiłam córce na urodziny tablice stojąca dwustronna. Bardzo przydatna rzecz jeśli dziecko lubi malować. Przynajmniej nie po ścianach :)

Gość gość
a co myslicie o jakiejs przytulance typu Szczeniaczek Uczniaczek? Czy 2,5latek juz za duzy na to?

Gość gość
Oczywiscie ze szczeniaczki uczniaczki to nie sa zabawki dla 2,5 - latka! Kupcie klocki (sa megabloksy z barbie, od 3 lat ale moze da rade cos tam pobudowac no i bedzie miec barbie) do nich mozna dokupywac rozne zestawy, moje dzieci maja klocki z firmy unico czy jakos tak z hello kitty i tez pasuja do tych megabloks. Dla chlopcow zestaw z farma i traktorkiem. Mam tez z tej serii zestawy z dora i z thomasem.

Gość kralabelq
Ja pierdziele.......sorki za wyrazenie ale jak 2.5latka ma az TYLE zabawek??? Wszystkie barbie,kilka pudeł duplo.....ja pierdziele i co z takiego rozpieszzczonego dziecka wyrośnie.....juz nie wspomne ile bedzie miala zabawek w wielku 5lat...dziecko bedzie znudzone wszystkim co ma.....ales ty smieszna autorko.... nie dziw sie ze dziecko walnie w kosz zabawke,skoro ma ich az tyle ze nie wie czym sie bawic..... :/ skad takie matki sie biorą???!!! co dla niej jest ten mikolaj czy prezent na gwazdke skoro ona dostaje 2/3 w msc zabawki?? :/ masakra jakas... matka tylko kupuje zeby mialo spokój od dziecka... a wracajac do durnego tematu-ja kupilabym play-doh z jakimis akcesoriami (choc nie watpie ze pewnie ma juz jakieś 10zestawów)

Furby to zdecydowanie za trudna zabawka dla dwulatki. Osobiscie nie zgadzam sie z tym ze to szajs, po prostu dziecko musi byc starsze zeby wiedziec jak korzystac z takiej zabawki. Lepiej pomysl o czyms innym, tak jak wczesniej pisano: duplo, plastelina Play doh, kuchnia z akcesoriami, lalka dzidzius do ubierania itp.