Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeczytałam książkę biała masajka

Polecane posty

Gość gość

co możecie polecić jeszcze o podobnej tematyce, już kończę 3 część Baiłej Masajki-Moja Afrykańska Miłość. Myślę nad kolejną książką, co polecacie?

Gość Biała chryzantema
duma i uprzedzenie

- Cejrowski - "Gringo wśród dzikich plemion" i "Rio Anakonda" (REWELACJA) - książki podróżnicze Beaty Pawlikowskiej.

Gość gość
W pustyni i w puszczy.

Gość gość
Chryzantema, wyskrobałaś sie już? Jak wrażenia?

Gość gość
Są trzy części? Zależy co Ci się podoba- akcja czy inna kultura. Jak to drugie- polecam z niedawno czytanych "Ostatni tancerz Mao", a jak pierwsze- np. "Tylko z moją córką".

Gość Biała chryzantema
Nie pustaku, jeszcze nie, i mam nadzieję, że nigdy nie znajdziesz się w takiej sytuacji jak ja.

Gość gość
Jak lubisz historie orientalne, to polecam książki o gejszach albo o starożytnych Chinach (np. Kwiat śniegu i sekretny wachlarz, Wyznania Gejszy - boska i na faktach oparta). Jak kręci Cie tylko Afryka - to może Kwiat Pustyni?

Gość gość
Chryzantema, a to żyjące dzieciątko też uśmiercisz jak wpadnie ci pod samochód i będzie roślinką?

Gość Biała chryzantema
nie zaśmiecajcie dziewczynie wątku o książkach

Gość gość
Chryzantema, to ty przyszła i jak łysy grzywka o kant kuli walnęłaś Dumą i uprzedzeniem - co to ma wspólnego z Białą Masajką? Czy to jedyna książka o jakiej słyszałaś, erudytko? :D Idź zaśpiewaj dziecku kołysankę z "Rosemary's Baby."

Gość gość
Tutaj autorka, zauważyłaś gościu, że to temat o książkach nie skrobankach? Ja lubię książki oparte na faktach, więc co polecacie?

Gość Biała chryzantema
Jeżeli lubisz książki na faktach to polecam jak już ktoś wyżej kwiat pustyni - naprawdę piękna. Wyznania gejszy czytałam, ale mi jakoś nie podeszła. Spalona żywcem - piękna. Zniszczone dzieciństwo Małe anioły

Gość Raspberry02
"Okaleczona" Świetna książka Polecaaaaam

Gość gość
zniszczone dzieciństwo to chodzi o tą książkę: Ocal mnie od złego : okrutna przybrana matka i zniszczone dzieciństwo / Alloma Gilbert, Corinn?

Gość gość
porwane to jaki autor

Gość gość
"Zniszczone dzieciństwo" - dramat młodej dziewczyny, Nadziei, która dowiaduje się, że jej matka skazała na śmierć jej nienarodzonego braciszka. Gorzka i prawdziwa historia. "Małe anioły" - wywiady/reportaże z matkami, które dokonały aborcji, bo chciały ułatwić sobie życie albo robiły to by chronić męża i dziecko, lub sądząc, że nie dadzą wychować kolejnego z przyczyn ekonomicznych. Pod redakcją nawróconej Alicji Tysiąc, sprzedaje się jak gorące bułeczki.

Gość sweet love child
Kwiat pustyni Córka nomadow Sprzedane Arabska żona - ta akurat nie jest na faktach. Szału nie ma, ale nadaje się na jesienne wieczory :) Ulica Rajskich Dziewic- dość długa, momentami ciężko się czyta, ale nawet ciekawa :)

Gość Gościwita
Dom na Zanzibarze - historia naszej polki w Afryce, Kwiat pustyni, Kwiat śniegu i sekretny wachlarz.

Gość gość
Rewelacyjna tylko razem z corka.fatwa,sprzedane,zona araba,