Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda87654

Oczekiwania rodziny

Polecane posty

Gość magda87654

Od jakiegos czasu mieszkam za granica I od czasu do czasu udaje mi sie wyjechac na tydzien czy dwa do Polski. Za pierwszym razem przywiozlam rodzinie jakies slodycze I drobne pamiatki I mialam wrazenie ze sa rozczarowani (jedna ciotka skomentowala to : no nie postaralas sie za bardzo ) . Za kilka tygodni wyjezdzam do Polski ponownie I tym razem uslyszalam juz wprost jakie rodzina ma oczekiwania : markowe kosmetyki ,a ciocia chce ubrania dla swojego syna bo przeciez tutaj wszytsko takie tanie . Czy ludzie w Polsce naprawde mysla ze za granica pieniadze spadaja z nieba I czy to nie jest z ich strony nietaktowne ?Czy rodziny maja wobec was -emigrantow podobne oczekiwania ?

Gość gość
Pewnie nie, ale my zawsze przywozimy bogate prezenty, bo wiem, jaka straszna w Polsce jest bieda

Gość gość
Powiem Ci ze poniekad Cie rozumiem. Ja nie mam az takich problemów jesli chodzi o prezenty ale mam gdzies co kto chce. Pracowalam kilka lat w UK za min krajowa i mam im kupowac niewiadomo co?Moi niektorzy znajomi w Polsce zarabiaja tyle co ja w Anglii a jakos ich nikt nie pyta o prezenty...Miej ich gdzies! :)

Gość gość
ciocia chce ubrania dla swojego syna bo przeciez tutaj wszytsko takie tanie . xxxxxxxxxxxxxx to niech cioci synek zapierdziela za granicę do roboty i sam niech sobie na ciuchy zarobi!!!

Gość magda87654
dokladnie widze ze mnie rozumiecie. Nie jestem skapa ,nic w tym stylu ale wiem ze zadnej biedy tam nie ma ,stac ich na duzo.

Gość gość
Niektórzy to po prostu nie maja wstydu i tyle. Maja tupet. Ja nawet gdybym przymierala z glodu to bym nie prosila o jalmuzne a co dopiero na takie rzeczy jak szmaty..