Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _SkierkA_

Pierwszy samochód

Polecane posty

Gość _SkierkA_

Cześć! Mam pytanie do Panów znających się na samochodach, ale także zmotoryzowanych Pań. Jestem młodą kobietą, która zastanawia się nad wyborem najlepszego samochodu, jako pierwsze w życiu auto. Bardzo podobają mi się miejskie, małe samochody- coś na wzór Citroena C1. Chciałabym, aby samochód spełniał takie kryteria, jak: -rok produkcji: od 2003 -cena: 5000-8500 -klimatyzacja -elektryczny zamek -autoalarm -wspomaganie kierownicy -tempomat -radio -wygodne siedzenia Jeżeli ma ktoś jakąś propozycje dla mnie to proszę pisać ;)

Gość mudżahedin
Seat Ibiza III, ładne, zgrabne i wg mnie w sam raz dla młodej i energicznej kobietki.

Gość gość
ford ka rok 2007 moja siostra kupiła za 8 tys i 34 tys przejechane i tanie części sa do niego

Gość _SkierkA_
Seat Ibiza- myślę, że jest to niezły pomysł. Ładne auto, nie za duże, raczej nie pali zbyt dużo. To jest bardzo dobra myśl! Ford KA- otóż do Fordów nie jestem przekonana. Słyszałam wiele różnych opinii na temat tych samochodów. Do tego model KA, akurat nie za bardzo mi się podoba. Teraz na rynku jest nowy model samochodu, mianowicie Skoda Citigo i Seat Mii- też bardzo fajne zgrabne samochody, szkoda, że nie na moją kieszeń. Dzięki za pierwsze odpowiedzi- czekam na dalsze pomysły.

Gość _SkierkA_
Jeszcze jedno! Co myślicie o samochodzie Volkswagen Lupo lub Volkswagen Fox. Mnie się wydaję, że to świetne auta- do tego niemiecka marka. Pełen pakiet ;)

Gość gość
zależy jaka wersja bo rocznik 2007 ma blachy antykorozyjne ja mam rocznik jeszcze 1998 i do tej pory chodzi jak pszczoła wimieniałem tylko tylnie amortyzatory ale to z mojej winy ale kosztowały mnie 160zł termostat i maglownice mój kuzyn chwali sobie focusa bo też 10 lat jeździł bez awarii

Gość gość
jeden minus to ma mały bagażnik wie c to nie jest rodziny samochód chyba ze Daihatsu Cuore to kupiła moja siostrzenica mino ze ma mały silnik to ma niezlego kopa i terz kupiła go jako pierwszy saochód

Gość prawictwo pospolite125
jezeli ma być rok produkcji od 2003 to lupo odpada.. srednia cena lupo z 1999 roku to koszt okolo 9000 zł za 8500 zł kupisz renault twingo z 2003 roku

Gość gość
Polecam Toyotę Yaris pierwszej generacji, najlepiej z silnikiem benzynowym 1.0 bądź 1.3, to autko jest bardzo bezawaryjne rzekłbym, części nie należą do najtańszych, ale przy tej jakości auta są warte swojej ceny. Ponadto auto trzyma wartość cenową, sprzedasz za pół roku za podobną kwotę ;) Polecam szczególnie wersje 5-cio drzwiowe gdyż jest to bardzo praktyczne rozwiązanie, nawet gdy podróżujesz w pojedynkę, zawsze łatwiej jest wrzucić sobie jakąś reklamówkę czy torbę do tyłu, z minusów to tak jak wspomniałem wcześniej koszty części i może mały bagażnik. http://www.autocentrum.pl/oceny/toyota/yaris/i/

załózmy ze masz 8000 zł ? I chcesz auto z 2003 roku z klimatyzacją? za to mozesz kupić na przykład - Renault Twingo , Hyundai Atos

Gość _SkierkA_
Na początku jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi, nie myślałam, że aż tyle osób będzie chętnych mi pomóc. Z tym Lupo, no rzeczywiście nie wyszło tak jak bym chciała- ale nie zmienia zdania, że to autko podoba mi się. Jak do tej pory najbardziej spodobała mi się propozycja z Toyotą Yaris. Szkoda, że wcześniej zapomniałam o tym samochodzie. Ładny, miejski samochód jest- do tego dość przestronny. Wersja 5cio drzwiowa może być, zresztą spodziewam się, że rzadko będę podróżować w pojedynkę. Do tego o ile się nie mylę, to te Toyotki występują w pięknych kolorach, chociażby śliczne czerwone autko. To dziękuję za pomoc, jakby miał ktoś, coś jeszcze do powiedzenia to piszcie.

Polecam Toyotę Yaris pierwszej generacji, i znowu poza zasięgiem cenowym .. toyota yaris z 2003 roku kosztuje okolo 15 tys zł .. Nie dawajcie aut które sa poza wymaganiami autorki, bo robi sie bałagan Ona chce auto z 2003 roku , a każdy wie ile kosztuje yaris z tego rocznika i znowu dowód http://otomoto.pl/toyota-yaris-skora-esp-1-5-ts-oplacony-C30181142.html

Gość _SkierkA_
8000 tys. to góra jaką mogę wydać, a uważam, że zawsze lepiej mieć trochę w kieszeni, więc odpowiadałoby mi gdyby cena była troszkę niższa. Tylko niech nikt teraz nie pomyśli, że wymagam cudu. Renault Twingo- to też jest ładny samochód, tylko słyszałam, że te samochody często się psują, a części są drogie. Wolałabym się zdecydować na coś pewnego. Hyundai Atos- wcześniej nie znałam tego samochodu, ale jak go zobaczyłam to odpada. Zupełnie nie przemawia do mnie ten samochód, jak dla mnie to nie wygląda. Jak wiadomo jestem kobietą i chciałabym mieć ładny wizualnie wóz (;

Gość gość
"prawictwo pospolite125" - Myślę, że rok nie jest aż tak ważnym aspektem przy wyborze używanego auta, ważniejszy jest stan techniczny, wizualny aniżeli sam rocznik...

ona wyraznie sprecyzowała ile auto ma kosztowac , a wy tu wyjezdzacie z samochodami ktore zupełnie sie nie mieszcza w cenie .

ale jesli ma budżet 7 tys to dlaczego podajecie jej auta za 15 tys zł HUH ? nie rozumiem .. Robi sie bałagan przez to

Gość _SkierkA_
http://otomoto.pl/toyota-yaris-skora-esp-1-5- ts-oplacony-C30181142.html Świetny model !!! Kolor może być, całkowite wyposażenie i do tego te fotele. Tylko rzeczywiście spójrzmy na aspekt ceny. Moja górna granica to 8000 złotych. Cóż ewentualnie zawsze można wybrać starszy model.

Gość _SkierkA_
A co z tym Renault ? Rzeczywiście jest to auto, które wymaga dużego nakładu finansowego, czy się pomyliłam?

Renault Twingo- to też jest ładny samochód, tylko słyszałam, że te samochody często się psują, bzdury , nie psuja sie czesto.

Gość _SkierkA_
Jak się nie psują to pomyśle.

Gość ookok
Citroen C1, Peugeot 107, Opel Corsa. Mojej kobiecie kupiłem Citroena DS3 i naprawde rewelacyjny samochód. Problemem jest tylko to, że dobra DS3 kosztuje przynajmniej 40000PLN

Gość gość
tylko ford ka miesić sie w twoich wymogach

Gość _SkierkA_
Co wy tak się uparliście przy tym Fordzie KA?. Jest to samochód, który zupełnie mi się nie podoba, a do tego mam swoje powody, przez które żywię urazę do Fordów. Poza tym jak możecie pisać, że nic innego nie ma- udowodnię wam, że jest. Jak przeglądam oferty to jest multum tych aut, np. Fiat Stilo, Opel Corsa, Renault Clio itp. Jest tego pełno! Nie wierzę, czyżbym miała większą wiedzę od co niektórych Panów. Chciałam zapytać co to znaczy określenie wyposażenie "standard"- pisało tak w jednym ogłoszeniu. Może ktoś wie?

Gość florencetta0beauty
Polecam Fiata Pandę -moja siostra kupiła taki samochód i jest świetny. O ile się nie pomylę to kosztował on niecałe 7tys. zł, a rok 2003r. Do tego mówiła że jest to oszczędny wóz, mało spala jeżdżąc po mieście -więc polecam.