Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ginekolog endokrynolog

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli chcę pójść prywatnie do ginekologa-endokrynologa to muszę mieć skierowanie? I czy jeśli lekarz każe zrobić jakieś badania to będę mogła je wykonać państwowo (bezpłatnie)?

Jeżeli idziesz do takiego specjalisty w ramach poradni ginekologicznej, nie potrzebujesz skierowania. Jeśli lekarz pracuje w endokrynologicznej- już tak. Jeśli to placówka z podpisanym kontraktem z nfz, a wizyta będzie państwowa, możesz wykonać badania bezpłatne.

Gość gość
Jesli idziesz prywatnie to do zadnego lekarza nie potrzebujesz skoerowania. co do platnosci za badania to zalezy czy lekarz ma podpisany kontrakt z nfz. Zeby zapisac sie do ginekologa-endokrynologa w ramach nfz to potrzebujesz skierowania.

gość, nie masz racji, wystarczy że lekarz z podwójną specjalizacją (nawiasem zawsze uważałam akurat te dwie za egzotyczne połączenie) pracuje w poradni ginekologicznej, gdzie skierowania nie trzeba!

Gość gość
To Ty nie masz racji, moja pani doktor ginekolog-endokrynolog pracuje w poradni ginekologicznej i oczywiscie, ze wymagane jest skierowanie.

to to jakiś przekręt przychodni chyba ;) do ginekologa masz prawo dostać się bez skierowania

Gość gość
Ale ja nie chodze do ginekologa, tylko do ginekologa-endokrynologa. Sa rowniez oddzielne poradnie, zazwyczaj przyszpitalne, typowo ginekologiczno-endokrynologiczne, do ktorych wymagane jest skierowanie. Jak w mojej przychodni ide do ginekoliga to skierowania nie potrzebuje. Moja gin-endo nie przyjmuje tam jako zwykly ginekolog.

no to mówiłam jeśli poradnia ma słowo "endokrynologiczna" w nazwie, trzeba skierowania ale do poradni ginekologicznej gdzie pracuje ginekolog-endokrynolog już nie

Gość gość
To nie jest oddzielna poradnia. 🖐️

Gość gość
Nie kombinuje. Skierowanie nie jest wymagane do poradnii tylko do lekarza o konkretnej specjalizacji.

specjalizacji podstawowej w poradni ginekologicznej. Jeśli pani doktor zrobiła by dodatkowo specjalizację z medycyny sądowej myślisz że musiałabyś brać skierowanie do tego specjalisty? ;)

Gość gość
Gdyby do lekarza medycyny sądowej byloby potrzebne skoerowanie i w danych godzinach lekarz przyjmowalby w ramach tej specjalizacji to tak.

Gość gość
a powiedzcie mi jeszcze czy jeśli np. pójdę na pierwszą wizytę prywatnie to mogę na następne chodzić państwowo (NFZ)? i czy wtedy trzeba miec skierowanie czy nie?

Gość gość
Mozesz chodzic na co druga nfz albo co piata albo na kazda kolejna. Na pierwsza wizyte potrzebne jest skoerowanie. Jesli lekarz zadecyduje, ze potrzebne sa kolejne wizyty to juz skierowanie na kolejne oczywiscie nie sa potrzebne.