Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Religia w szkole

Polecane posty

Gość gość

Czy religia w szkole jest obowiazkowa jesli nie ma etyki to czy moje dziecko nie musi chodzic na religie?

Gość gość
nie spotkalam sie jeszcze z tym, by jakies dziecko nie chodziło, ale chyba nie jest obowiazkowa, tylko do średniej sie nie bedzie zaliczac

Gość gość
Zapytaj nauczycielkę w szkole

szkoła ma obowiązek zorganizować etykę dla dziecka, co nie chodzi na religię. A że przepis ma w d***e... zostaje wybrać się na krajoznawczą wycieczkę do kuratorium

Gość gość
Religie wywalic ze szkol czarnych na swoj garnuszek a tak my ich utrzymujemy .Rzad na czarnych nierobow wywalo w bloto ogromna kasa , pienidze nieproduktywne .

Gość gość
Hgg=> szkoła ma obowiązek zorganizować etykę, jeśli zgłosi się ileś tam chętnych. Inaczej nie ma takiego obowiązku. Tak było w zeszłym roku. Zanim więc coś napiszesz, sprawdź.

Gość gość
Czyli dalej nic nie wiem chyba zostaje kuratorium lub dyrekcja szkoly. Szlak mnie trafia bo patronem szkoly jest Jan Pawel II to wioska 20 km od duzego miasta i tu wszyscy sa w kosciol zapatrzeni. Z reszta jak bylam na stronie szkoly to wiecznie jakies konkursy recytatorskie o papiezu , dzien papieza itp.

Gość gość
I co w tym dziwnego? Moja szkoła była pod patronatem Mickiewicza - i tez były konkursy recytatorskie i tym podobne ku jego czci. Ludzie wy macie czasem z d**y wzięte problemy... Dziecko ma miec opieke jeśli nie jest religii, ale na religie chodzic nie musi. Zgłaszasz tylko, że nie chcesz żeby chodziło na religię i już.

Gość gość
Aj tam aj tam problemy kolezanka mowila ze w szkole kazali dziecko wozic na etyke do innego miasta.

Gość gość
religia nie jest obowiązkowa ale już niedługo będzie obowiązkowy tzw gender - czyli zboczeńcy będą chcieli na siłę z Twojego syna zrobić pedała i transwestytę i rodzice mają nie mieć prawa wyboru, to ma być obowiązkowe, wiwat zielona wyspa ! :)

Gość gość
A dlaczego niby religia nie powinna być w szkole? Większość chodzi więc dobrze, ze jest w szkołach. Czasami czuję się napiętnowana przez to, ze jestem katolikiem :o chory kraj!

Gość gość
a coz wam przeszkadza religia w szkole jak ktos chce posyła dziecko jak nie to nie