Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy studia państwowe są lepsze

Polecane posty

Gość gość

bardziej prestiżowe i dumne? :classic_cool:

Gość gość
Za moich czasow byly DUZO lepsze. Na platne szli tylko ci, ktorzy sie nie dostali na panstwowe. Tylko, ze ja mam juz ponad 30 lat, wiec dawno temu koczylam studia.

Gość gość
jest pare rewelacyjnych uczelni prywatnych, a jak by mi ktoś zaproponował sfninansowanie MBA na pewno bym nie odmówiła

Gość kardios
nie sadze aby były lepsze... bardziej opłaca się zapłacić i iść do prywatnej szkoły - przynajmniej wiesz, na co idzie twoja kasa:) ja studiuje na Ziętku w Katowicach i nie żałuję, bo wiem, że i pieniadze i mój czas nie idą na marne :)

Gość gość
szczerze - ja mam niep. uczelnie i dla mnie nie jest to istotne, by znaleźć pracę, nie liczyła się szkoła, tylko doświadczenie chyba że chcesz być prawnikiem... jeżeli masz wybór bierz państwową, zawsze to prestiż :) ważne jest by podczas studiów dziennych podczas wakacji zdobywać doświadczenie zawodowe - praktyki, praktyki, praktyki po studiach 24 lat + tytuł mgr + zero doświadczenia = bezrobocie

Gość gość
Oczywiscie ze uczelnie publiczne w PL sa lepsze (wyjatek stanowi tylko SGH, Lazarski i SWPS reszta to jakies pipidowy).

Gość gość
i jeszcze SGGW i ta co strazakow szkoli sa dobre a reszta to jakas pomylka

Gość gość
Zależy, głupie pytanie

Gość malasia
ja nie uważam, że państwowe sa lepsze. prywatne szkoły też mają prestiż, tylko trzeba wiedzieć jakie ;) ja studiuję w Wyższej Szkole Biznesu National-Louis University i ta szkoła ma prestiż, mimo, że jest prywatna. Jak szukałam pracy to wielu pracodawców pozytywnie reagowało na info o tej uczelni. A co do MBA to tutaj właśnie jest fajna oferta na takie studia i bardzo bym chciała na takie studia iść jak zrobię mgr :P tylko fajnie by bylo gdyby pracodawca trochę kaski dorzucił ;))) ale i tak nie ma tragedii cenowej, chociaz wiadomo, ze MBA sa droższe od normalnych studiów.

Gość gość
Studia za kasę, to na szczęście zabawka dla małolatów, którzy chcą sobie "postudiować". Poważny pracodawca nie zwraca uwagi na takiego kandydata. Tak samo jak nie patrzy na licencjat, bo to śmiech na sali.

Gość studentka SGH
@gościu z 14:33 Tylko, ze SGH to jest akurat uczelnia publiczna :O i studia na niej są bezpłatne