Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak można brać ślub przed 30 rokiem życia

Polecane posty

Gość gość

Dla mnie to chore, mój kumpel dostał zaproszenie na ślub do znajomego i nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ten jego znajomy ma 22 lata a jego dupa jest 3 albo 4 lata młodsza. Ja się pytam jak można brać ślub w takim wieku? Dla mnie to totalna głupota!

tez tego nie rozumiem ale kazdy podejmuje decyzje za siebie choc mysle ze koło 30 mezczyzna jest w pełni poukładany mentalnie by podjac sie na taki krok

Gość gość
tez nie moge tego pojąć...

Gość gość
Niestety, ludzie często w życiu robią rzeczy do których nie dorośli, taka nasza zwierzęca natura.

Gość Ja brałam mając
22 i dobrze mi z tym :-)

Gość gość
Ja mialam 23, mój mąż 24, jesteśmy 12 lat po ślubie i jesteśmy szczęśliwi. Jak byśmy mogli cofnąc czas to byśmy zrobili to samo.

Gość gość
Ja też brałam ślub sporo przed trzydziestką, mój mąż miał 26 lat i zyjemy razem i szczęsliwie już ponad 20 lat.

Gość gość
Milo czyta sie takie historie :-) Ja wyszlam na krotko przed 30 drugi raz za maz...drugi i ostatni :-P

Gość gość
Jestem kobieta, mam prawie 30 lat i do slubu mi sie nie spieszy, nie czuje sie gotowa, chociaz w zwiazku juz od kilku lat jestem.

Gość gość
A ja nie mogę pojąć dlaczego wszystkie jesteście takie głupie

Gość gość
ja z obserwacji widze ze te własnie jak wam sie wydaje juz na tyle odpowiedzialne wykształcone!! 30tki ....szybciej takie sie rozwodza .. bo maja takie wymagaja ...jak cos nie pasi to rozwod ...a młodzi czesto moze i rozowo nie jest zawsze ale sie docieraja , raz pokłoca ,szybciej pogodza i zyja razem ...

autor ma pełną rację mma kuzynów po wczesnym slubie są szczęśliwi i niech tak zostanie ale uważam niezmiennie, że to nonsens tylko dojrzły slub, tylko, w minimum 30tym roku życia. tylko.

Gość gość
ja brałam ślub mając 20 lat, mąż jest 2 lata straszy. Jesteśmy 13 lat po ślubie:)

Holoiza cz ty jestes mezatka? ******************* Ja waszlam w wieku 21 lat pierwszy raz za maz i pozniej w wieku 28 lat.

Gość nie zgadzam sie z tym
Ślub po 30 to wymysł czasów w których żyjemy.

Gość gość
Na pewno trzeba byc dojrzalym. A 20latek moze byc dojrzalsyz od 30latka. To nie jest kwestia wieku tylko doswiadczen i dojrzalosci.

Gość gość
przed 24 rokiem zycia to faktycznie dziwne ale 26-29 to tez jest przed 30stka a wtedy czlowiek juz ma na slub najwyzszy czas!

normalnie wszystko zależy od człowieka, wiele osób tego nie chce i dobrze po co mają brnąć w coś do czego sie nigdy nie beda nadawać?

Gość poli30
ja miałam 20 lat gdy wyszłam za mąż,jestesmy 10 lat po slubie i jest super..dodam ze nie byłam w ciąży ,do dziesiaj nie mamy dzieci bo ja nie chcę

ale po co te emocje ;-) jeden lubi mieso a drugi woli ryby. jeden chce slubu szybko, inny pozno. a co cie obchodzi?

Gość gość
Popieram autora...branie slubu przed 30-stka powinno być zabronione.

Gość gość
kobieta przed 30 to logiczne puki ma coś jeszcze do zaoferowania facetowi ale chłopak przed 30. np. mając 20/23 lata ?

Ludzie można brać ślub przed trzydziestym rokiem życia,ale trzeba mieć mózg i być emocjonalnie dojrzałym.

Oj tam przesadzacie ja brałam ślub jak miałam 24 lata mąż miał 27lat dziś mamy roczne dziecko i dobrze nam ze sobą. Mieszkalismy przed ślubem razem, dotarliśmy się oboje mamy skończone studia. Jedyny mankament jest taki, że ja pracy nie mogę znaleźć niestety skończyłam kierunek nauczycielski i teraz zostaje mi praca na kasie w biedronce choc i tam ciężko się dostać.

Gość gość
Ja akurat ślubu nie mam, a jestem juz po 30-tce. Ale nie widzę nic złego, ze ludzie się wcześnie pobieraja. Jak sie kochaja, wiele razem przeszli- jaki problem?

Gość gość
@milka - a nauczycielski że nauczycielski, czy jako specjalizację? Przepraszam, że nie w temacie.

Gość gość
Zastanawiam się właśnie, czy nie zmienić specjalizacji na nauczycielską, stąd moje pytanie. A co do tematu - to przeraża mnie wizja monotonii od 20 wzwyż, a z drugiej strony teraz też jest wbrew pozorom ;) monotonnie, a jak dwie osoby są mądre, to czemu nie? Zresztą powtarzam się ;)