Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamuśki niekoniecznie w ciąży co jadacie w ciągu dnia

Polecane posty

Gość gość

Czy jadacie tak jak dietetycy przykazują 5 posiłków dziennie ? Co najczęściej jadacie na śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacje ? Macie jakieś pomysły na urozmaicone posiłki szczególnie te pozaobiadowe ? A może u was króluje zasada "hulaj dusza piekła nie ma"? Żeby być zdrową i żyć jak najdłużej (również dla swoich dzieci) to idealnie by było jeść produkty bezmączne, bezmleczne i bezcukrowe. Ale jakby chcieć się do tego stosować to nie dość że człowiek by wariował że nie może zjeść cholernego ciastka to na dodatek lista pomysłów na posiłki w ciągu dnia drastycznie się skraca. Z jednej strony do d**y z takim życiem bez przyjemności jedzeniowych a z drugiej człowiek chciałby żyć i cieszyć się zdrowiem jak najdłużej, np. cukier z pośród wielu wewnętrznych szkód z zewnątrz sprawia że skóra szybciej się starzeje. I tak trwa moja codzienna walka, czy dziś kombinować jak koń pod górkę żeby jeść zdrowo i czuć frustracje psychiczną czy znów sięgnąć po coś szybkiego, smacznego i niezdrowego ale swojemu organizmowi robić szkodę

Gość gosc swiadek
ja z rana kawa i cos slodkiego po 2 h śniadanie 2 kanapki(chleb razowy, salata, ser zółty wedkina, pomidor, papryka cebulka) herb z cytr. po 5h obiad jednodaniowy, zwykle 2 danie na kolacje robie soki owocowe(z banana, jablka kiwi, poarańcza, grejfrut)

Gość gość
Ja jestem w ciąży i do śniadań muszę się zmuszać, bo niestety jestem do nich nieprzyzwyczajona. Jem bardzo różnie, nie pilnuję godzin i aby to było 5 posiłków. Np. wczoraj zjadłam: - 2 kanapki na cieplo z wędliną i serem żółtym - jabłko - zupa kalafiorowa - bułka slodka z budyniem - ryż z piersią kurczaka i warzywami- bardzo mała porcja - kawałek domowej pizzy Nie wiem czy to dużo czy mało. Mam 23 tydzień i przytyłam na razie 3 kilogramy.

Gość gość
ja 28tydzien sniadanie 3 kromki lub bulka z wedlina itp obiad zupa lub i 2 danie jakies mieso surowka potem jakies jablko wieczorem zalezy jakas kanapka mam +5kg na razie.

Gość gość
Ja jem kiedy chce i co chce. Staram sie jeść często bo po ciąży strasznie Schudlam i próbuje Przytyć ale mi nie wychodzi. Zazwyczaj rano jem płatki a mleko, później Kanapka lub dwie, później jakiś rogalik lub bułka, obiad to tylko jedno danie i jest to ok godz 17 później na kolację Kanapka pizza własnej roboty, jakieś zapiekanki, czasem odgrzewam obiad jak mi wyjdzie wyjątkowo dobry. W między czasie coś słodkiego, jogurt lub owoce. W małych ilościach ale często.